چهارشنبه, ۳ مرداد(۵) ۱۴۰۳ / Wed, 24 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز
طیب‌نیا عنوان کرد

روزهای روشنی در انتظار اقتصاد ایران است

8 سال پیش ( 1394/7/4 )
 

وزیر اقتصاد با تشریح فضای جدید بین‌المللی پیش‌روی ایران گفت: در چند ماه آینده شاهد تحولات جدی در حوزه اقتصادی کشور خواهیم بود و قطعا روزهای روشنی پیش‌رو است. به گزارش مهر، علی طیب‌نیا گفت: با گشایش‌هایی که حاصل می‌شود، افزایشی که در صادرات نفت خواهیم داشت و منابع مالی که از خارج کشور در آینده نزدیک آزاد می‌شود، بخش عمده‌ای از آن را به سمت سیستم بانکی هدایت می‌کنیم. وی با بیان آنکه فعالان حوزه بانکی خط مقدم جنگ تمام عیار امروز هستند، افزود: ما در یک جنگ تمام عیار اقتصادی قرار داریم. خط مقدم این جنگ، همین سیستم بانکی و بازارهای مالی است. شما خط‌شکنان این جنگ هستید.

243535252124124252352525

طیب‌نیا با بیان آنکه فشار دوران تحریم متوجه بانک‌ها و بانک مرکزی بود، افزود: دوران تحریم دوران سختی بود. فشار آنها متوجه بانک‌ها و بانک مرکزی است. بانک مرکزی ایران از معدود بانک‌های مرکزی بوده که در طول تاریخ تحریم شده است، همچنین بانک‌های کشور نیز در این مدت تحت سخت‌ترین تحریم‌ها قرار داشتند. وی با بیان آنکه در مجموع می‌توان گفت بانک‌ها در این شرایط سخت، نمره قبولی گرفتند، اظهار داشت: اینکه در چنین شرایط سختی بتوان مسائل بانکی کشور را مدیریت کرد، کار دشواری است. در مجموع تجربه سال‌های گذشته نشان داد که بانک‌ها به خوبی توانستند از عهده آن برآمده و این مأموریت را به نحو احسن انجام دهند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به انتقادهای صورت گرفته از نظام بانکی، گفت: باید متوجه تحریم‌ها و نتایج عملکرد بانک‌ها با توجه به این محدودیت‌ها بود. طیب‌نیا گفت: در نتیجه سیاست‌های اتخاذ شده طی نیمه دوم سال ۹۲ و سال ۹۳، همچنین فعالیت بانک‌ها و مجموع نهادهای کشور، تورم به‌شدت محدود و رشد اقتصادی منفی به مثبت تبدیل شد. وی افزود: این عملکرد، عملکرد ساده‌ای نیست درحالی‌که تحریم‌ها ادامه داشت و حتی بر شدت آنها نیز افزوده شد، بتوان شرایط رکود تورمی را مهار کرد. این از عجایب است و کمتر در سایر کشورهای دنیا اتفاق افتاده است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: آمریکا در سال ۲۰۰۸ وارد رکود شد، تورمی نیز در کار نبود، وقتی شما فقط با رکود مواجه هستید، مقابله با آن چندان پیچیده نیست. وقتی تورم و رکود با هم همراه می‌شوند، کار مقابله با این پدیده پیچیده‌تر و سخت‌تر می‌شود. وقتی آمریکا سال ۲۰۰۸ با چنین شرایطی روبه‌رو شد، تحریم نبود، فشار بیرونی وجود نداشت. ساختار اقتصادی وابسته به نفت نداشت، اما هنوز اقتصاد این کشور از رکود خارج نشده است.

وی گفت: این درحالی است که ما توانستیم ظرف مدت کوتاهی، با این فشار شدید مقابله کنیم. این توفیق بزرگی برای کشور و مردم ما بود، بخش بزرگی از این دستاورد ناشی از تلاش و مجاهدت نظام بانکی کشور است. طیب‌نیا با بیان آنکه منابع آزاد شده را وارد بانک‌ها می‌کنیم، درخصوص صرف منابع آزاد‌شده، اظهار داشت: عقل حکم می‌کند که از پول‌مان به‌عنوان اهرم استفاده کنیم و در جاهایی به‌کار گیریم که چندین برابر بیش از مبلغ پولی که می‌گیریم نتیجه داشته باشد. طبیعتا این اثر در نظام بانکی از همه موارد بیشتر است. اگر منابع به سیستم بانکی بیاید و صرف پرداخت بدهی‌های دولت به سیستم بانکی کشور شود یا صرف افزایش سرمایه دولت در بانک‌های دولتی شود، قطعا از جمله مواردی است که با هیچ حوزه دیگری قابل مقایسه نیست، همچنین اثری که روی تقاضا و عرضه اقتصاد می‌گذارد چند برابری بوده و به توسعه بخش‌خصوصی نیز کمک می‌کند. اگر این تسهیلات به سمت بخش‌خصوصی هدایت شود، هم مشکل وابستگی ما به درآمدهای نفتی و هم مشکل دولتی بودن اقتصاد ایران را به نحو مؤثری درمان می‌کند.

وی افزود: ما سال گذشته با موج جدیدی از فشارها روبه‌رو شدیم که ناشی از کاهش قیمت نفت بود. تجربه نشان می‌دهد که بین نوسانات رونق و رکود در اقتصاد ایران با نوسانات درآمدهای نفتی ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. نوسانات درآمد نفتی عامل اصلی است. با کاهش درآمد نفت اقتصاد ما وارد مرحله رکودی می‌شود، با افزایش درآمد نفتی اقتصاد از رکود خارج می‌شود. طیب‌نیا گفت: سال گذشته قیمت نفت کاهش یافت، در شش ماهه اول سال گذشته نفت با قیمت ۱۰۵ دلار فروخته شد، الان زیر ۵۰ دلار نفت فروخته می‌شود. کاهش درآمدهای دولت شدید بود و این مسئله اثر خود را اکنون نشان می‌دهد.

وی با تأکید بر اینکه در کشور ما این توان هست که با بهره‌گیری از استعدادها و قابلیت‌ها از شرایط بحرانی ناشی از کاهش قیمت نفت با موفقیت عبور کنیم، گفت: باید مشکلات نظام بانکی را در این راستا سریعا برطرف کرد. وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: مشکل عمده‌ای که بنگاه‌های اقتصادی ما با آن مواجه هستند، مشکل تنگناهای اعتباری است که خود را در کمبود منابع قابل اعطا به مردم نشان می‌دهد و همین‌طور در نرخ بالای سود سپرده و تسهیلات مشاهده می‌شود. اگر نرخ سود بالاست به دلیل این است که در بازار منابع قابل وام دهی اضافه تقاضا داریم. باید همه تلاش خود را معطوف به این کنیم که منابع قابل وام دهی را توسعه دهیم.

طیب‌نیا با تأکید بر اینکه صرف اعمال فشار برای کاهش دستوری نرخ سود جوابگو نیست، اظهار داشت: نرخ سود با بخش واقعی اقتصاد، سوددهی بنگاه‌ها، شرایط بازدهی در سایر بازارها مثل بازار سرمایه کشور منطبق نبوده و مشکلات فراوانی را برای بخش مالی و اقتصادی ایجاد کرده با این حال به‌صورت دستوری نیز این نرخ قابل کاهش نیست. وی با اشاره به راهکارهای کاهش تنگناهای اقتصادی، اضافه کرد: منابع قابل وام دهی را باید افزایش داد. تلاش افزایش سرمایه بانک‌ها، وصول مطالبات نظام بانکی، تلاش برای فروش اموال مازاد بانکی و فراهم کردن زمینه برای اعطای تسهیلات بیشتر به جامعه از دیگر بایدها در این زمینه است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: تصمیماتی نیز در تیم اقتصادی دولت گرفته شده است و امیدواریم که با مجموعه سیاست‌هایی که اتخاذ می‌شود، زمینه را برای رفع تنگناهای اقتصادی فراهم کنیم. طیب‌نیا افزود: در زمینه تعدیل بدهی‌های دولت نیز اقداماتی صورت گرفته است. در این راستا، ۶هزار میلیارد تومان اوراق منتشر می‌شود. در تلاش هستیم از محل منابع آزاد شده، بخشی از بدهی‌های دولت به بانک‌ها پرداخت شود.

وی افزود: امیدوارم در این شرایط تاریخی بتوانیم وظایف خود را خوب انجام دهیم. این عضو کابینه یازدهم با بیان آنکه سیل انبوه هیات‌های اقتصادی به سمت ایران سرازیر شده است، با اشاره به ملاقات اخیرش با نماینده ویژه رئیس‌جمهور چین و مثبت ارزیابی کردن این سفر گفت: چین در گذشته و در دوران تحریم همکاری‌های خوبی با ایران داشته و در زمینه همکاری با کشور ما پیشتاز بوده و انتظار می‌رود تا در دوران جدید پس از تحریم نیز در این همکاری‌ها پیشتاز باشد.

طیب‌نیا با بیان اینکه علاوه بر نماینده چین، ۱۸ نفر از مدیران عامل شرکت‌های بزرگ چینی در این جلسه حضور داشتند که جزء ۱۰۰شرکت برتر دنیا نیز هستند، گفت: آنها هفت مورد را در حوزه سرمایه‌گذاری مستقیم، تأمین مالی بنگاه‌ها و... مطرح کرده‌اند که در همه این حوزه‌ها برای انجام همکاری‌ها اعلام آمادگی کردند. وی با بیان اینکه شاهد حضور مسئولان عالی رتبه کشورهای مختلف در ایران هستیم، گفت: سیل انبوه هیات‌ها به منظور سرمایه‌گذاری به سمت ایران سرازیر است. با این توصیف، در چند ماه آینده شاهد تحولات جدی در حوزه اقتصادی کشور خواهیم بود.

طیب‌نیا خاطرنشان کرد: ما نباید دنبال واردات و فروش نفت باشیم. بلکه به دنبال استفاده از فرصت‌های جدید برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌هایی فنی و اقتصادی با جهت‌گیری صادراتی هستیم. وی افزود: قطعا روزهای روشنی در پیش است. ما امیدواریم با تلاش و کوشش از این فضا نهایت استفاده را ببریم.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/cdejnMDf
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتیندانلود رایگان از شاتراستوکخرید اقساطی آیفون 13 با تخفیف ویژه
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه