ترزا می، نخست وزیر بریتانیا نخستین رهبری است که پس از حضور رسمی دونالد ترامپ در کاخ سفید با وی دیدار کرد. خانم می که از ماه جولای گذشته و در پی استعفای دیوید کامرون به سمت نخست وزیری بریتانیا رسید، در پی آن است که با دیدار و مذاکره با رئیس جمهور جدید آمریکا فصل تازه ای در روابط این دو متحده قدیمی گشوده و شکل تازه ای به روابط ویژه لندن و واشنگتن که از دهه 80 میلادی به این سو ایجاد شده است، بدهد.
نخست وزیر بریتانیا در جریان سخنان خود در آمریکا اظهار داشت: «بریتانیا به لحاظ تاریخی کشوری بزرگ با تاریخی غنی است که مسئولیت های خود در جهان را به درستی برعهده می گیرد.» وی در ادامه نطق خود افزود: «همزمان با خروج ما از اتحادیه اروپا، این فرصت را خواهیم داشت تا بار دیگر به عنوان یک کشور قدرتمند نقش خود را در معادلات جهانی به درستی ایفا کرده و یک بریتانیای جهانی ایجاد کنیم.
ما همچنین آماده ایم روابط خود با متحدان و دوستان قدیمی مان را بهبود بخشیده و روابطی مستحکم با متحدان جدید ایجاد کنیم.» نخست وزیر بریتانیا در ادامه سخنان خود گفت: «بنابراین ما با همکاری و اتحاد می توانیم اعتمادبه نفس مان را بازیابی کنیم، چرا که این روزها در آمریکا دولت جدیدی بر سر کار آمده و بریتانیا خود را برای خروج از اتحادیه اروپا آماده می کند. در چنین شرایطی ما این فرصت را داریم تا روابط تاریخی و ویژه خود را بازساری کرده و آن را مستحکم سازیم.»
پس از ایراد سخنان فوق از سوی نخست وزیر بریتانیا در ادامه نگاهی خواهیم داشت به روابط ویژه سیاسی و اقتصادی بریتانیا در سال های گذشته و فراز و فرود آن را از نظر خواهیم گذراند.
در سال 1988 میلادی رونالد ریگان، رئیس جمهور پیشین آمریکا و مارگارت تاچر، نخست وزیر فقید بریتانیا با یکدیگر دیدار کرده و در فضایی صمیمی تلاش کردند روابط خاص و ویژه ای میان دو کشور ایجاد کرده و به متحدان استراتژیک یکدیگر تبدیل شوند.
در سال 1995 بیل کلینتون رئیس جمهور اسبق آمریکا با جان میجر نخست وزیر وقت بریتانیا در خانه شماره 10 خیابان داونینگ استریت دیدار کرده و رئیس جمهور دموکرات آمریکا در ضیافت شام نخست وزیر بریتانیا شرکت کرد.
در سال 1997 بیل کلینتون که دومین دوره ریاست جمهوری خود را آغاز کرده بود با تونی بلر، نخست وزیر پیشین بریتانیا دیدار کرد و دو طرف در جریان برگزاری مراسم امضای پیمان ناتو بایکدیگر به صورت نزدیک و صمیمی به بحث و تبادل نظر پرداختند. گفتنی است اندکی بعد در همان سال خانواده بلر و خانواده کلینتون ضیافت شامی خانوادگی و صمیمی با یکدیگر داشتند که این موضوع بیانگر نزدیکی و روابط ویژه لندن و واشنگتن ارزیابی می شد.
دوستی خاص و صمیمی بلر و کلینتون بارها توسط رسانه ها مستند و به تصویر کشیده شده است. در آخرین تصویر دو دوست و دو رهبر یکدیگر را درحالی که لباس های غیررسمی به تن دارند در بیرون از رستورانی در آمریکا در آغوش کشیده اند.
زمانی که جورج واکر بوش در سال 2001 میلادی به ریاست جمهوری آمریکا رسید، روابط آمریکا و بریتانیا وارد مرحله جدیدی شد و تونی بلر تلاش کرد تا صمیمیت خود را با جورج بوش نیز ادامه دهد. این دو بعدها به دلیل همراهی در جنگ عراق و ارائه اطلاعات غلط درباره سلاح های کشتار جمعی صدام حسین بارها از سوی رسانه ها مورد انتقاد قرار گرفتند.
زمانی که گردون براون در سال 2007 میلادی جایگزین تونی بلر شد، سعی کرد روابط گرم و دوستانه ای با باراک اوباما، رئیس جمهور دموکرات آمریکا برقرار کند. اوباما از سال 2009 تا 2017 رئیس جمهور آمریکا بود.
پس از به قدرت رسیدن دیوید کامرون در بریتانیا وی نیز بارها با باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا دیدار و روابط دوستانه ای با او اوباما برقرار کرد. ثبت تصاویر دو رهبر در حال صرف ساندویچ با لباس های غیر رسمی حاکی از وجود یک روابط گرم، دوستانه و ویژه میان لندن و واشنگتن بود؛ روابطی که پس از استعفای آقای کامرون و در اواخر دوران ریاست جمهوری اوباما توسط خانم ترزا می نیز ادامه یافت.