رییس سازمان ملی بهرهوری ایران با بیان اینکه رشد بهرهوری کشور در 15 سال اخیر نیم درصد بوده، گفت: تحریمها، کاهش سرمایهگذاری و عدم بهرهگیری از تکنولوژیهای جدید موجب شده متوسط رشد بهرهوری در سالهای 90، 91 و 92 منفی باشد. به گزارش روابط عمومی سازمان ملی بهرهوری ایران، رؤیا طباطبایییزدی در کارگاه آموزشی ارتقای بهرهوری که با حضور مدیران و کارشناسان استانداریهای سراسر کشور برگزار شد، افزود: کیفیت آموزش در سالهای اخیر در کشور پایینآمده که میتواند در رشد و توسعه آینده کشور و بهرهوری تاثیرگذار باشد، درصورتیکه باید با تمام توان به دنبال ارتقای کیفیت آموزش در بخشهای مختلف باشیم.
وی به راهحلهای ارتقای بهرهوری پرداخت و تصریح کرد: رشد سرمایه فیزیکی، سرمایه انسانی، دانش و تکنولوژی در ارتقای بهرهوری و رشد اقتصادی نقش بسزایی دارد. طباطبایی یزدی افزود: برای بهرهوری بالاتر باید به مسائل زیربنایی چون حملونقل، مسائل زیرساختی چون ارتباطات و تحقیقات بنیادین و پایه توجه کرد. وی با اشاره به اینکه 92 بهمنماه سالگرد ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری است، تاکید کرد: 11 بند از 24 بند این سیاستها مستقیم و غیرمستقیم به بهرهوری اشاره دارد که نشان از اهمیت بهرهوری در رشد و توسعه اقتصادی کشور دارد.
به گفته وی، موضوعاتی چون کارآفرینی، دانشبنیانی، ارتقای کیفیت نیروی انسانی، مدیریت مخاطرات اقتصادی، رقابتپذیری، شفافسازی و کاهش فساد، عدالت، خلاقیت و نوآوری، فرهنگسازی و کاهش هزینههای زائد در سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی قویا مورد تاکید قرار گرفته که ارتباط بسیاری با بهرهوری دارد. رییس سازمان ملی بهرهوری ایران با بیان اینکه ارتقای بهرهوری یکی از عوامل مهم در رشد و توسعه اقتصادی کشورها به شمار میآید، تصریح کرد: باید از تجربه دیگر کشورها در زمینه ارتقای بهرهوری به منظور نیل به رشد اقتصادی بالاتر بهره بگیریم.