با توجه به اینکه بسیاری از منازل امروزی آپارتمانی هستند و دیگر از خانه های مسکونی حیاط دار چندان خبری نیست، کالاهای مورد استفاده در آپارتمان ها نیز نسبت به منازل مسکونی قدیمی تر، تفاوت پیدا کرده و به طور کلی باید گفت سبک زندگی مدرن، لوازم و کالاهای جدیدی را می طلبد که در گذشته چندان مورد توجه قرار نمی گرفتند، در همین راستا باید از صنعت کفپوش نام برد که می توان آن را جانشین صنعت موکت دانست، به طوری که امروزه در سطح جهان، گرایش زیادی نسبت به این صنعت جدید دیده می شود و در مقابل، بازار همتای قدیمی تر آن یعنی موکت، رو به افول است.
باید گفت روند رشد ساخت و ساز در سطح جهان به گونه ای است که میزان تقاضا برای صنعت کفپوش روزبه روز بیشتر خواهد شد و با توجه به تغییر سلیقه مردم جهان و گرایش به سوی محصولات مدرن تر، این صنعت می تواند همپای محصولاتی مانند فرش و موکت پیش رود و حتی آنها را نیز پشت سر بگذارد. به همین دلیل در گزارش مذکور به روند بازار کفپوش در سطح جهان خواهیم پرداخت و جایگاه کنونی، فرصت ها، روند رشد و چشم انداز آن را بررسی می کنیم.
تولید 19.4میلیارد متر مربع کفپوش تا سال 2018
طبق پیش بینی محققان اقتصادی انتظار می رود تا سال 2018 میزان تقاضای جهانی برای صنعت کفپوش سالانه 4.5درصد رشد داشته باشد، یعنی چیزی حدود 19.4میلیارد مترمربع کفپوش که ارزشی بالغ بر 325میلیارد دلار خواهد داشت. با توجه به افزایش روند ساخت و ساز در جهان، خصوصا در مناطق درحال توسعه و رشد ساختمان های مسکونی و تجاری روند مذکور چندان دور از انتظار نخواهد بود.
همچنین محققان پیش بینی می کنند ارزش این بازار تا پایان سال 2019 به مبلغی بالغ بر 301میلیارد دلار برسد که در این میان افزایش درآمد قابل تصرف خانواده ها، تغییر سبک زندگی و گرایش به سوی محصولات مدرن تر نیز از دیگر دلایل رشد این بازار به شمار می روند.
بیشترین مصرف در بخش مسکونی
به طور کلی صنعت کفپوش در دو بخش عمده مسکونی و غیرمسکونی کاربرد دارد که با توجه به دلایلی که برای رشد این بازار برشمردیم، می توان این گونه نتیجه گرفت که بخش مسکونی، بیشترین میزان مصرف را در بازار کفپوش از آن خود کرده است. طبق آمار موجود در سال 2013 حدود 57درصد از فروش صنعت کفپوش در بخش مسکونی بوده و این درحالی است که ساختمان های غیرمسکونی تنها 37درصد از میزان تقاضا برای کفپوش را تشکیل می دادند.
همچنین بخش حمل و نقل و خودرو نیز از دیگر قسمت هایی است که در سال های اخیر نسبت به صنعت کفپوش، تقاضا نشان داده، اگرچه میزان تقاضای آن نسبت به دو بخش دیگر کمتر است، اما به عنوان یکی از بخش های کاربردی بازار کفپوش، جایگاه قابل توجهی در جهان یافته است. روند رشد صنعت کفپوش در بخش مسکونی در سال های آینده نیز ادامه خواهد داشت، به طوری که محققان اقتصادی پیش بینی می کنند بازار کفپوش در این بخش تا سال 2019 به ارزش 168میلیارد دلاری برسد.
کفپوش پارچه ای؛ بزرگ ترین بخش این صنعت
صنعت کفپوش در چند بخش عمده تولیدی نمود پیدا می کند؛ کفپوش پارچه ای، چوبی، کاشی و لاستیکی از انواع مهم این بازار به شمار می روند که به صورت قابل توجهی در سطح جهان عرضه می شوند. در این میان، کفپوش پارچه ای برجسته ترین بخش این صنعت به شمار می رود که انتظار می رود تا سال 2019 با نرخ رشد 5درصد حرکت کند. کفپوش های پارچه ای انواع مختلف فرش ها و قالیچه هایی را شامل می شوند که بیشتر با اهداف زیبایی شناسی در منازل و ادارات به کار می روند.
سهم 42درصدی آسیا از بازار کفپوش
از آنجایی که توسعه روند ساخت و ساز در سطح جهان، تاثیر زیادی بر رشد بازار کفپوش دارد، مناطقی که بیشترین میزان ساخت و ساز در آنها صورت می گیرد، بیشترین سهم را در بازار این صنعت دارند. به طور کلی می توان چهار بازار عمده برای صنعت کفپوش در نظر گرفت که شامل آسیا، اروپا، آمریکای شمالی و سایر مناطق جهان است.
در میان چهار بازار مذکور، آسیا بیشترین سهم را دارد و خصوصا کشورهایی مانند هند، چین و ژاپن که توسعه زیادی در زمینه ساخت و ساز دارند، بازار پررونقی را برای این صنعت رقم زده اند. محققان اقتصادی معتقدند که در سال های آینده نیز آسیا بیشترین سهم را در این بازار خواهد داشت و تا پایان سال 2019 حدود 42درصد از سهم بازار جهانی کفپوش را از آن خود می کند. البته آمریکای شمالی نیز از جمله مناطقی است که تقاضای قابل توجهی را نسبت به صنعت کفپوش از خود نشان داده است.