درحالی رییس کل بانک مرکزی وعده داده که شبکه بانکی تا پایان سال 285 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کند که با رشد وام‌دهی بانک‌ها در نیمه ابتدایی امسال تاکنون نیمی از رقم اعلامی پرداخت شده و حدود 140 هزار میلیارد تومان دیگر تا تحقق وعده سیف مانده است. کاهش تسهیلات‌دهی بانک‌ها به بخش‌های اقتصادی و تولید در سال‌های اخیر و تمامی انتقادات مطرح شده در این رابطه ضمن برانگیختن واکنش بانک مرکزی نسبت به این موضوع برآورد اعطای 240 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای سال جاری را به همراه داشت.

این درحالی است که مدتی بعد رییس کل بانک مرکزی اعلام کرد، بانک‌ها قدرت پرداخت بیشتر تسهیلات تا انتهای سال را هم دارند و پیش‌بینی ما اعطای 285 هزارمیلیارد تومان است. اما آخرین آمار و ارقام ارائه شده بانک مرکزی از عملکرد تسهیلات پرداختی بانک‌ها در شش ماهه ابتدایی سال حاکی از پرداخت بیش از 146 هزارمیلیارد تومان منابع بانکی به حوزه‌های اقتصادی است که نشان می‌دهد، حدود نیمی از قرار 285 هزار میلیاردی در نیمه سال پرداخت شده و در صورت ادامه روند موجود تمامی پیش‌بینی موردنظر سیف پرداخت خواهد شد.

در عین حال بررسی تغییرات در میزان وام‌دهی شبکه بانکی در نیمه اول سال جاری و دو سال گذشته نشان می‌دهد که قدرت تسهیلات دهی بانک‌ها از حدود 80 هزار میلیارد تومان شش‌ماهه ابتدایی سال 1391 به حدود 146 هزار و 300میلیارد تومان در سال جاری رسیده که بیانگر رشد حدود 83 درصدی پرداخت منابع به بخش‌های مختلف اقتصادی اعم از کشاورزی، صنعت و معدن، مسکن و ساختمان، بازرگانی، خدمات و سایر بخش‌های متفرقه است. به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، توان تسهیلات‌دهی بانک‌ها از 80 هزار میلیارد تومان در نیمه اول سال 1391 با رشد حدود 30 درصدی به 104 هزار میلیارد تومان در سال 1392 و در ادامه با رشد 40 درصدی به 146 هزار میلیارد تومان در همین بازه زمانی در سال جاری رسیده است.