مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران گفت: با توجه به آمار بانک مرکزی، میزان سرمایهگذاری در بخش مسکن از 38 درصد در سال 1385 به 44. 3 درصد در حال حاضر رسیده و این رقم بسیار قابلتوجهی است اما مسیر صعب استانداردسازی و افزایش کیفیت ساختمانها مسئلهای است که باید به آن توجه شود.
به گزارش ایسنا، فریبرز واحدی درباره وضعیت صنعت ساختمانسازی در کشور اظهار کرد: همه میدانند که صنعت ساختمان تاثیر زیادی بر اقتصاد کلان، همچنین اشتغال و سایر فاکتورهای زندگی آرام و معقول دارد، اما متاسفانه آمارهای هرز رفتن سرمایهها در این صنعت، خبری است که تقریبا همیشه از تریبونهای رسمی و غیررسمی اعلام شده است.
واحدی تاکید کرد: حرکتهای مقطعی و کوچک هیچگاه نتوانستهاند موضوع مهم مورد غفلت کیفیت ساختمان را احیا کنند، به نظر میرسد توجه و بهروز کردن فاکتورهایی در مسیر افزایش کیفیت ساختمان اصولی و مهم تلقی میشود که باید سرلوحه کار قرار بگیرد. وی با تاکید بر اینکه نیروی انسانی مهمترین فاکتور در افزایش استانداردسازی ساختمان محسوب میشود، گفت: مهمترین نیروهای انسانی صنعت ساختمان حال حاضر کشور در سازمان نظام مهندسی ساختمان استانها جمع شدهاند.
مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران با اشاره به اینکه فقط نباید تیغ تیز انتقاد را به سمت تشکلهای حرفهای ببریم و شهرداریها هم سهم عمدهای در ساختوساز آشفته کشور دارند، افزود: شهرداریها رسالتی بایسته و شایسته برای خودشان در رابطه با کیفیت ساختوسازهای شهری قائل نیستند.
واحدی تاکید کرد: مهمتر از آن اینکه دادن پروانه ساختمان به منبع کسب درآمد اصلی شهرداریها بدل شده که این مسئله در نوع خود آفت بزرگی محسوب میشود. وی با بیان اینکه دو اتفاق نا بسامان دیگر در شهرداریها تراکمفروشی و تغییر کاربریهاست که در کیفیت زندگی مردم موثر است تصریح کرد: همشهریان باید به ساختمان بهعنوان یک ثروت ملی نگاه کنند و به شهر بهعنوان هویت زندگی، با این دید بصری و نگاه ذهنی امور مربوط به ساختوسازها قانونمند و مجریان ملزم به اجرای قانون خواهند شد.