روزنامه ایتالیایی کوریره دلاسرا در گزارشی از رشد 240 درصدی ورود گردشگران به ایران خبر داد. در این گزارش میخوانیم: سیاستی که روحانی در پیش گرفته شروع به جذب جهانگردان در کشوری درخشان است که برای غربیها یک تابو به شمار میرود. هدف، جاهطلبانه است: کشاندن هرساله 20 میلیون مهمان خارجی تا سال 2025. از سوی دیگر، کشور ایران با برخورداری از 17 سایت یونسکو و یک تاریخ چندین هزار ساله چیزهای بسیاری برای عرضه دارد...
سیاست حسن روحانی، رئیسجمهور ایران همچنان با شتاب به سوی موفقیت پیش میرود. طبق آمارهای اخیر جهانگردی از اروپا به ایران به میزان 240 درصد افزایش یافته و دولت قصد دارد تا سال 2025 حدود 20میلیون جهانگرد به این کشور جذب کند. فقط در فصل تابستان حدود 1،49 میلیون جهانگرد از این کشور بازدید میکنند، رقمی بالاتر از ایرانیهایی که به خارج از کشور عزیمت کردهاند (1،4 میلیون نفر)
توافق هستهای ایران که چند هفته پیش در وین به امضا رسید دستاوردهای بسیاری در عرصه جهانگردی به همراه خواهد داشت. پایان تحریمها که برای چند ماه دیگر در ایران پیشبینی شده است، باعث افزایش شمار جهانگردان در کشور خواهد شد. بهطور قطع، عادی شدن روابط با غرب و مفهوم یک کشور بازتر و آماده پذیرایی بعد از بیش از سه دهه انزوا، نقش روانی بسیار مهمی در اذهان یک جهانگرد ایفا خواهد کرد.
از چه چیزی باید بازدید کرد: ایران از حدود 17 مکان و اثر معماری برخوردار است که از سوی یونسکو میراث بشری اعلام شد. شهرهایی که بیش از همه مورد بازدید قرار میگیرند عبارتند از تهران، پایتخت کشور با مساجد و کاخهای شاه و علاوه بر شهر اصفهان که میدان بزرگ امامخمینی را به بازدیدکننده ارائه میکند، شهرهای شگفتانگیز مشهد، یزد، تبریز و شیراز نیز وجود دارند. لیکن بسیارند اماکنی که باید کشف شوند، اماکنی که با یکدیگر بسیار تفاوت دارند، از تخت جمشید گرفته تا بم، از قم گرفته تا مشهد، از کوه دماوند گرفته تا شمال تهران و استان سرسبز گیلان، از معابد زرتشتی گرفته تا کلیساهای ارامنه. ایران درهایش را به روی جهانگردی کلاسیک و نیز جهانگردی قومی، دینی و جهانگردی زیستی باز میکند.
مراحل دریافت روادید: مسعود سلطانیفر، رییس سازمان میراثفرهنگی ایران بلافاصه بعد از توافق هستهای ایران اعلام کرد «خبر مربوط به حصول توافق و لغو تحریمهای اقتصادی، صنعت جهانگردی ما را به هیجان واداشت. روزهای خوشی در انتظار ماست». در آستانه ورود تعداد بیشمار جهانگردان خارجی، ایران اصلاحات جدیدی را برای ترغیب این تجارت بزرگ انجام داد. از جمله امکان تمدید روادید که در حال حاضر فقط از 15 روز تا یک ماه است. از سال آینده شاید روادید به شکل الکترونیکی نیز ارسال شود. چند هفته پیش الزامات روادید برای کشورهایی چون ترکیه، سوریه، گرجستان، لبنان، آذربایجان و بولیوی برداشته شدند. توافقات دوجانبه جدیدی در ماههای آینده پیشبینی میشود و بعید نیست که ایتالیا نیز دیگر نیازی به اخذ روادید در آینده نزدیک نداشته باشد.
در حال حاضر اتباع ایتالیایی برای ورود به ایران به روادید نیاز دارند که میتوان از کنسولگری این کشور که هنوز برای گذرنامههایی که دارای مهر(رژیم صهیونیستی) اسرائیل هستند، ویزا صادر نمیکند، درخواست شود. مدارک لازم عبارتند از گذرنامه با اعتبار باقیمانده دست کم شش ماه از تاریخ ورود به ایران با حداقل دو صفحه خالی متوالی. در فرآیند صدور ویزا مدتی است که نرخی برای بیمه سلامت اضافه شده است. از ایتالیا با پروازهای مستقیم خطوط هوایی آلیتالیا و ایرانایر میتوان به ایران پرواز کرد و آژانسهای مسافرتی مجازند تمامی الزامات ضروری را برای سفر به جمهوری اسلامی اعمال کنند.
باید از ایران دیدن کرد: اگرچه بیش از 1100 هتل در کشور وجود دارد اما فقط 130 هتل قابل قبول هستند. از جمله بهترین هتلهای تهران میتوان به هتل اسپیناس و هتل آزادی اشاره کرد. لیکن بهطور قطع در حال حاضر هتل نیلو که بهطور کامل بازسازی شده و از سوی تریپ اَدوایزر، سایت اینترنتی که توصیههایی برای مسافران دارد، در رده اول قرار گرفته است، از نظر زیبایی و شیکی متمایز است. به منظور پشت سر نهادن کلیشههایی که به واسطه سالها تبلیغات منفی رسانهای ایجاد شده کارزاری غیرانتفاعی با عنوان «باید از ایران دیدن کرد» با هَشتگ MustSeeIran# به راه افتاد. این سایت از سوی حدود 27 میلیون کاربر در هفته مورد بازدید قرار میگیرد و فقط در اینستاگرام بیش از 150،000 عکس منتشر شده که پرده از روی ایران با تمام جاذبهاش برمیدارند. بسیاری از چهرههای برجسته علاقه فراوانی نشان داده و از این کارزار اینترنتی حمایت کردند از جمله خودِ حسن روحانی، رئیسجمهور ایران و سیاستمردان مختلف دولتش که عکسهایی را با هَشتگ توئیتر پست کردند.