دیو توماس (Dave Thomas) بازرگان، نیکوکار آمریکایی و موسس و مدیرعامل رستورانهای زنجیرهای وندی (Wendy) بود. فستفودهای توماس در زمینه درست کردن همبرگر تخصص زیادی داشتند و در واقع همبرگرهایش معروف بود. او همچنین به عنوان کسی شناخته میشود که در بیش از 800 تبلیغ تجاری برای این زنجیرهها از سال 1989 تا 2002 حضور یافت. در واقع آمار این حضور بیشتر از هر صاحب کسبوکار دیگری در تاریخ تلویزیون است. سرپرستی دیو در شش هفتگی به خانواده توماس سپرده شد. او در نوجوانی به عنوان یکی از حامیان فرزندخواندگی، موسسه فرزندخواندگی توماس دیو را تاسیس کرد. پس از مرگ مادرش، پدر توماس به مکانهای مختلف در جستوجوی کار سفر کرد.
بنابراین او بیشتر دوران کودکیاش را با مادربزرگش سپری کرد؛ مادربزرگی که اهمیت خدمت کردن به دیگران و چگونگی رفتار محترمانه با آنها را به او آموخت. این درس در کسبوکار آیندهاش برای دیو توماس بسیار موثر بود. توماس در 12 سالگی اولین کارش را در رستوران ریگاس(Regas) پیدا کرد، البته به دلیل نزاعی که با رئیساش داشت این شغل را از دست داد.او سپس در رستورانHobby House مشغول کار شد و دبیرستان را ترک کرد تا تمام وقت در رستوران کار کند و تا سال 1993 موفق به فارغالتحصیلی از دبیرستان نشد.
پس از فارغالتحصیلی به عنوان یکی از حامیان توسعه آموزش عمومی فعالیت کرد و مرکز آموزش دیو توماس را افتتاح کرد. در اواسط دهه 50 میلادی، دیو توماس که در یک رستوران به عنوان سرآشپز کار میکرد، در چندین پروژه با کلنل سندرس، موسس کنتاکی همکاری کرد تا آن را به سود بیشتری برساند.دیو توماس اولین رستوران وندی را در 15 نوامبر 1969 افتتاح کرد. او این نام را به این دلیل که نام مستعار دختر هشت سالهاش «وندی» بود، برگزید. البته نام دخترش ملیندا بود ولی زمانی که کودک بود نامش را وندی تلفظ میکرد.
یک دانشآموز باشید
اگر در تمام طول عمرتان بهگونهای زندگی کنید که بدانید هرکسی میتواند برایتان یک معلم باشد، در عین حال آنقدر تواضع و فروتنی داشته باشید که هر برخورد و مواجههای با دیگران به ما نکتهای میآموزد، آنوقت است که موهبتی به نام دانشآموز بودن را درک خواهید کرد. اگر یادگیری را متوقف کنید و از رشد کردن دست بکشید، به سادگی باعث از بین رفتن تمام اتفاقات خوب اطرافتان خواهید شد.
«تا جایی که میتوانید به تحصیلاتتان ادامه دهید. چه کسی میداند شاید من میتوانستم بیشتر از اینها به موفقیت دست یابم، اگر در مدرسه میماندم و به دانشگاه میرفتم. زمانی که تحصیلکرده باشید، احتمالات بینهایت خواهد شد.»
تسلیم نشوید
دیو توماس به عنوان یک کارآفرین و مدیر موفق چهار بار در ایدههای مربوط به رستورانهایش شکست خورد. نهتنها توماس بلکه افراد موفق بیشماری بودهاند که بارها طعم شکست را پیش از دستیابی به موفقیت چشیدهاند. اگر به سرانجام رسیدن کاری چندین ماه یا حتی چندین هفته زمان ببرد یا ایدهای چندین بار متحمل شکست شود، اکثر افراد دچار ناامیدی میشوند، اما پشتکار و استقامت ویژگی است که در این موارد میتواند بسیار تاثیرگذار باشد.
دیو توماس درباره راز موفقیت معتقد بود: «راز موفقیت چیست؟ رازی در کار نیست. شما به یک نگرش موفق، صداقت و درستی نیاز دارید و در عین حال نیازمند اشتیاقی فراوان برای دستیابی به موفقیت هستید. هیچکس نمیتواند شما را به جز خودتان متوقف کند.»
موفقیتتان را تقسیم کنید
یکی از درسهایی که دیو توماس از مادربزرگش آموخت چگونگی روابط با دیگران بود؛ درسی که در آینده کاری او تاثیر گذاشت. در زمینه روابط با دیگران اعتقاد او این بود که اگر موفقیتی هم کسب میکنید با دیگران سهیم شوید: «موفقیتتان را با دیگران سهیم شوید و به دیگران کمک کنید تا موفق شوند.
به هرکسی یک شانس بدهید تا در بخشی از این موفقیت شریکتان باشد. اگر موفقیتتان آنقدر بزرگ نیست که آن را با دیگران شریک شوید، موفقیت بزرگتر به دست آورید. کاری را که میخواهید میتوانید انجام دهید. میتوانید چیزی باشید که میخواهید.»
ارتباط با نویسنده: mona.ashrafzade@gmail.com