امروزه آنچه جوانان را سرگرم خود کرده، شبکههای اجتماعی اعم از فیسبوک، وایبر، اینستاگرام و... است که بر همه جنبههای زندگی کاربرانش بهطور آگاهانه و ناآگاهانه تاثیرات مطلوب و نامطلوبی به جای میگذارد و دارای آثار مفید و مضری است که در ایران بخش مخربش بیشتر از بخش مولدش است.
امروزه مردم ایران به حدی تحتتاثیر این شبکهها قرار گرفتهاند که این شبکهها به امری اجتنابناپذیر در زندگی افراد تبدیل شده و گاهی نیز بدون آن احساس تنهایی میکنند و این از جمله آثار زیانبار این شبکههاست، چرا که به دلیل وابستگی بیش از حد به دوستان مجازی امکان این وجود ندارد که افراد در محیطهای خانوادگی گرد هم آیند و از بودن در کنار هم لذت ببرند و از طرفی هم به دلیل عدم وجود بسترهای مناسب و فرهنگ درست در این زمینه این فضاها محل مناسبی برای سوءاستفاده و همچنین آسیب به افراد سادهلوح شده و بسیاری از افراد سودجو در این فضاها حضور یافته و منتظر شکار هستند.
علاوه بر اینها به دلیل شرایط اجتماعی و اقتصادی و تحمل سالها محرومیت و محدودیت افراد به یک باره محو تجدد فریبا شده و هویت ملی خود را فراموش کردهاند. نمونه آن را میتوان در نحوه لباس پوشیدن، غذا خوردن و حتی ادبیات یک فرد مشاهده کرد. در کنار آثار سوئی که به آن اشاره کردم مزایایی هم دارد از جمله اینکه با دنیای خارج از خود میتوانیم ارتباط برقرار کنیم و رد و بدل کردن اطلاعات میتواند دانش فردی را بالا ببرد.وجود یک سیستم آموزشی صحیح میتواند بستر فرهنگی در این زمینه را فراهم کند و سبب شود افراد به جای خودباختگی و غرق شدن در دنیای مجازی از آن بهطور مفید استفاده کنند.