جمعه, ۵ مرداد(۵) ۱۴۰۳ / Fri, 26 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

پایگاه خبری اویل پرایس با اشاره به سه دلیل اقبال هند به بندر چابهار ایران به جای بندر گوادر پاکستان برای دسترسی به بازار آسیای مرکزی نوشت: بندر گوادر در منطقه بی‌ثبات بلوچستان پاکستان واقع شده که ریسک‌های امنیتی در آن بالاست.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، پایگاه اینترنتی اویل پرایس نوشت: به دنبال انعقاد توافق هسته‌ای بین ایران و قدرت‌های جهانی، سرمایه‌گذاران بین‌المللی برای ورود مجدد به بازار این کشور نفت‌خیز خاورمیانه صف کشیده‌اند.

دلایل هند برای انتخاب بندر چابهار ایران به جای گوادر پاکستان

هند جدیدترین کشوری است که قصد سرمایه‌گذاری در ایران را دارد و بدین منظور ماه گذشته اعلام کرد که بندر چابهار ایران را نوسازی و اداره خواهد کرد. موافقتنامه چابهار برای هر دو کشور از نقطه نظر اقتصاد داخلی، اقتصاد منطقه‌ای و روابط بین کشورهای هند و پاکستان، تأثیرات و تبعاتی خواهد داشت.

برای ایران، این موافقتنامه خبر خوبی محسوب می‌شود. ایران در مسیر الحاق مجدد به اقتصاد جهانی، قراردادهای تجاری را با کشورهای فرانسه، ایتالیا، چین و کره جنوبی امضا کرده و قرارداد جدید یک قرارداد قابل توجه دیگر در این مسیر تلقی می‌شود.

این قرارداد همچنین بخشی از برنامه نارندرا مودی، برای ارتقای روابط اقتصادی و استراتژیک هند در عرصه بین‌المللی است. این قرارداد به هند اجازه خواهد داد تا یک مسیر ترانزیتی به افغانستان و آسیای میانه بگشاید و علاوه بر صدور کالاهای هندی، گاز مورد نیاز هند نیز از این طریق تأمین شود.

این موافقتنامه یک پیشرفت قابل توجه نه‌تنها برای هند، بلکه برای منطقه به شمار می‌آید. همان‌گونه که نیتین گادکاری، وزیر حمل‌و‌نقل هند ارزیابی کرده، توسعه این بندر موجب توسعه تجارت هند نه‌تنها با ایران، بلکه با افغانستان، کشورهای آسیای میانه و روسیه خواهد شد. هند و چین رقبای اقتصادی هم هستند و موفقیت‌های اقتصادی سال‌های اخیر چین، روابط این دو کشور را دستخوش تنش‌های بیشتری ساخته است.

با توجه به این واقعیت، قراردادهای مهم ایران با هند و چین احتمالا موجب بروز اختلافاتی بین این دو رقیب آسیایی خواهد شد و تهران احتمالا باید برای برقراری موازنه بین این دو کشور به شکلی ظریف و حساب شده عمل کند.

دیگر همسایه مهمی که احتمالا این موافقتنامه بر آن تأثیر خواهد گذاشت، پاکستان، دشمن دیرین هند است. در واقع یکی از انگیزه‌های اصلی هند برای انعقاد این موافقتنامه دور زدن بندر گوادر پاکستان و کریدورهای ترانزیتی متصل به آن بوده است.

سه دلیل عمده برای دور زدن گوادر وجود دارد: اولا، چین سرمایه‌گذاری سنگینی در بندر گوادر صورت داده، ثانیا، بندر گوادر در منطقه بی‌ثبات بلوچستان پاکستان واقع شده که ریسک‌های امنیتی در آن بالاست و ثالثا، هر راهی برای خودداری از دادن پول به پاکستان و در عین حال تداوم پیگیری اهداف اقتصادی ترانزیتی از نظر رهبران هند، یک اقدام دارای منفعت است.

بنابراین این موافقتنامه به هند کمک خواهد کرد تا بدون باج دادن به پاکستان و چین، روابط خود با افغانستان را ارتقا بخشد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/qU359uEV
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتیندانلود رایگان از شاتراستوکخرید اقساطی آیفون 13 با تخفیف ویژه
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه