معاون وزیر نفت با اشاره به کاهش درآمدهای شرکت نفت به نصف، همزمان با سقوط قیمت طلای سیاه، اعلام کرد: با ورود 120 میلیون مترمکعب گاز زمستان امسال کسری نداریم.به گزارش مهر، ركنالدین جوادی با بیان اینکه سهم 14.5 درصدی شركت ملی نفت ایران از درآمدهای نفت در شرایطی كه قیمت نفت به نصف كاهش یافته است، كمك چندانی به تامین نیازهای این صنعت نمیكند، گفت: سهم 14.5 درصدی شركت ملی نفت ایران از درآمدهای نفتی با توجه به كاهش قیمت نفت، كمك چندانی به تامین نیازها نمیكند و باید راهكارهای ارائه شده از سوی صنعت نفت به مجلس توسط نمایندگان بررسی و در بودجه 94 و برنامه ششم توسعه اقتصادی لحاظ شود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران هدف بازدید اعضای كمیسیون انرژی و برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی از میدان مشترك پارس جنوبی را آشنایی هر چه بیشتر با صنعت نفت عنوان كرد و افزود: كسانی كه ارتباط مستقیم با نفت، توسعه و سرمایهگذاری دارند با آشنایی بیشتر میتوانند راجعبه نیازهایی كه توسط شركت ملی نفت ایران بیان شده است، تصمیم بگیرند و به گشودن فضای مالی این شركت برای تحقق تعهدات توسعهای و تولیدی كمك كنند.
معاون وزیر نفت با بیان اینكه كمیسیون انرژی، كمیسیون تخصصی نفت است و بیشترین اشراف را در این حوزه دارد، اظهار داشت: در طول بازدید اعضای این كمیسیون از فازهای در حال توسعه پارس جنوبی، جلسهای مشترك پیرامون فعالیتها و تلاشهای صورت گرفته یكسال اخیر پارس جنوبی و برنامههای آتی این میدان برگزار شد تا نمایندگان مجلس به طور خاص در جریان فعالیتها قرار گیرند و بدانند اگر مجلس حمایت خاص نكند، با توجه به محدودیتها، طرحهای توسعهای با كندی پیشرفت مواجه خواهند شد.
این مقام مسئول با بیان اینكه سال گذشته در كمترین دمای زمستان حدود 160 میلیون متر مكعب كسری گاز وجود داشت، تاكید كرد: امسال با وارد شدن گاز طرح توسعه فازهای 12، 15 و 16 و 17 و 18 پارس جنوبی با كمبود انرژی قابلملاحظهای مواجه نخواهیم بود و این حاصل تلاش همكاران مختلف در صنعت نفت است.
مدیرعامل شركت ملی نفت ایران یادآور شد: امسال با توجه به اضافه شدن حدود 120 میلیون متر مكعب گاز به شبكه سراسری، بخش بزرگی از كسری گاز سال گذشته جبران میشود. جوادی تامین نیاز فوری كشور به گاز، نرخ بازگشت یكساله سرمایهگذاری و برداشت از میدان مشترك را از مزیتهای سرمایهگذاری در میدان گازی پارس جنوبی عنوان كرد و اظهار داشت: اگر برداشت از این میدان با كندی پیش رود ممكن است گاز و میعانات به سمت كشور رقیب حركت كند.
به گفته این مقام مسئول با توجه به شرایط یاد شده، ضرورت دارد مجلس شورای اسلامی ایران به میدان پارس جنوبی نگاه ویژهای داشته باشند تا طرحهای توسعهای این میدان متناسب با زمان، تامین مالی شوند.