گوگل در طراحی خودروهای هوشمند و خودکار خود، احتیاط را شرط اصلی قرار داده است. اما آیا این میزان از احتیاط ضروری است؟ طی مواجهه یک دوچرخهسوار با این خودرو و نقل قول وی از اتفاقات به وقوع پیوسته بین وی و خودرو، تا حدودی از خواص رفتاری این خودرو مطلع شدهایم.
فردی در یکی از فرومهای مختص دوچرخهسواران از تجربه مواجهه خود با خودرو گوگل صحبت کرده که این اتفاق منجر به توقف و عدم حرکت هر دو وسیله برای مدت زمان ۲ دقیقه شده است. بهظاهر دوچرخهسوار همزمان با خودروی هوشمند گوگل به تقاطع رسیده و پس از مشاهده خودرو توقف کرده است. پس از توقف وی، خودرو شروع به حرکت میکند و همزمان با خودرو، دوچرخهسوار نیز آهسته اقدام به جلو آمدن کرده است. ولی این عمل وی باعث توقف و حرکت رو به عقب خودرو شده تا زمانی که خودروی گوگل به میزان فاصله امن با دوچرخهسوار برسد.
این دوچرخهسوار در رابطه با تجربه خود گفت: من در برخورد با خودروی هوشمند گوگل نسبت به رانندگی با خودروهای معمولی احساس امنیت بیشتری کردم. وی همچنین افزود: ما این عمل جلو و عقب رفتن را برای مدت زمان دو دقیقه تکرار کردیم و هیچکدام از ما از تقاطع عبور نکرد. در همین حال دو نفر که داخل خودروی گوگل بودند میخندیدند و به سختی مشغول کار کردن با لپتاپ خود بودند تا رفتار خودرو را در رابطه با شرایط به وجود آمده بهبود بخشند.
در حالی که این رفتار خودرو برای سرنشین آن رضایتبخش نیست، ولی باعث خرسندی اشخاصی که با خودرو مواجه میشوند، خواهد شد. معمولا رانندگان در رابطه با دوچرخهسواران زیاد محتاط عمل نمیکنند، ولی یک خودروی هوشمند خودکار چارهای جز رعایت احتیاط ندارد. گوگل هنوز راه زیادی برای نهاییسازی این خودرو در پیش دارد، ولی احساس امنیت دوچرخهسوار همان چیزی است که گوگل در خودروی هوشمند خود به دنبال آن است.
این حادثه در شهر آستین به وقوع پیوسته، جایی که گوگل اخیرا شروع به انجام سری جدید از آزمایشات روی خودروهای هوشمند خود کرده است. گوگل در رابطه با علت انتخاب شهر آستین برای انجام آزمایشات خود گفته است: از افراد پیاده تا خودروهای سنگین، شهرآستین تجربیات جدیدی را برای یادگیری در اختیار خودروی ما خواهد گذاشت. البته صحبتهای این دوچرخهسوار در رابطه با خصوصیات رفتاری خودروی گوگل چندان تعجب برانگیز نیست، زیرا گوگل اخیرا اقدام به انتشار گزارشات تصادفاتی که برای خودروی هوشمند وی به وقوع پیوسته، کرده است. طبق گزارش گوگل در تمام تصادفات مقصر راننده خودروی دیگر بوده است.