براساس مطالعهای که هفته گذشته منتشر شد، در بازه زمانی سال 1900 تاکنون، 50هزار نفر بهطور متوسط سالانه در حوادث بلایای طبیعی جان باختهاند. خسارت ناشی از این حوادث طبیعی معادل 6140میلیارد یورو برآورد شده است. 60درصد از این حوادث، توفانها و سیلهای شدید بودهاند. در فاصله سالهای 1900 تا 2015، 35هزار حادثه طبیعی سنگین در دنیا رخ داده است. این مطالعه توسط مجمع مطالعات زمینشناسی در وین صورت گرفته است.
یکی از محققان این مجمع، مهندس جیمز دانیل استرالیایی است که در موسسه تکنولوژی کارلسروهه آلمان کار میکند. او گفته است که این حوادث طبیعی جان 8 میلیون نفر را در این 115 سال گرفته است. از اوایل قرن بیستم تعداد کشته شدگان بلایای طبیعی با افزایش قابل توجهی همراه بوده است. این مطالعه هزینههای ناشی از خسارات وارد شده از حوادث طبیعی را 6140میلیارد یورو تخمین زده است.
به گفته این مهندس عضو مجمع مطالعات زمینشناسی، سیل 38.5درصد و توفان 20درصد آسیب را به خود اختصاص دادهاند. سیلهای به راهافتاده در این 115 سال، بیشترین قربانی را گرفتهاند و بیشترین خسارت مالی را وارد کردهاند.
او همچنین اضافه میکند که البته از سال 1960، توفانهای طبیعی در سراسر دنیا بیشتر از سیل در زمینه مالی خسارت وارد کرده است. حدود 30 درصد از کشتهشدگان در این مطالعه، مربوط به زمین لرزهها است. از میان قربانیان زلزله، 60درصد آنها در زیر آوار منازل یا بر اثر سقوط وسایل منزل کشته شدهاند.
زمین لرزهها همچنین 26 درصد از سهم خسارات مالی را از میان حوادث طبیعی به خود اختصاص دادهاند. بقیه قربانیان بر اثر بادهای شدید (19 درصد)، خشکسالی (12درصد)، آتشسوزی جنگل (12درصد) و فورانهای آتش فشانی (1درصد) جان خود را از دست دادهاند.
حوادث طبیعی به وضعیت و موقعیت جغرافیایی بستگی زیادی دارد. بهعنوان مثال در انگلستان شاهد بیشترین وقوع سیل بودهایم. در شیلی و نیوزیلند بیشترین زلزلهها رخ داده و بخشهای مرکزی آفریقا و آمریکای جنوبی بیشترین قربانیهای خشکسالی را داشتهاند.
منبع: Express