معاون مسکن و ساختمان وزیر راهوشهرسازی با اشاره به اینکه میزان آتشسوزی از سال ۸۰ به این طرف افزایش داشته و با گسترش شهرنشینی حجم و تراکم خسارات از این ناحیه گسترده شده است، گفت: بزرگترین بازار جهانی ساختوساز، خاورمیانه و کشورهای همسایه هستند.
به گزارش فارس، حامد مظاهریان در کنفرانس ملی محافظت ساختمانها و سیستمهای حملونقل در برابر آتش با بیان اینکه میزان آتشسوزی در کشور از سال 80 به بعد روند افزایشی داشته است، گفت: با ارتقای مقررات ساختوساز و منطبق کردن آن با قوانین جهانی میتوانیم خدمات فنی و مهندسی را نیز در سطوح جهانی صادر کنیم. وی افزود: با گسترش شهرنشینی حجم و تراکم این خسارات نیز گسترده شده است. در کشور ما نیز همواره حوادث آتشسوزی منجر به تحمیل خسارتها و لطمههای فراوانی شده است. تا پیش از سال 80، سالانه 4هزار و 442 مورد آتشسوزی و بهطور میانگین روزی 12.2 حادثه داشتیم. در سال 80 این آمار به روزی 14.9 حادثه افزایش یافت.
در سال 85 نیز 9هزار و 156 حادثه یعنی متوسط روزی 25 حادثه و سال 93 تعداد 21 هزار و 583 حادثه که میانگین روزی 55 آتشسوزی محسوب میشود، واقع شد. مظاهریان با تاکید بر اینکه این حوادث در دنیا منجر به تدوین مقررات لازم برای مقابله با آن شده است، تاکید کرد: باید خود را با مقررات تطبیق دهیم چراکه حوادث آتشسوزی آثار وحشتناکی دارد و خسارتها و صدمههای اقتصادی ناشی از آتشسوزی بسیار بالاست.
مظاهریان ادامه داد: رعایت مقررات ملی ساختمان و به روز کردن آن میتواند موجب صدور خدمات فنی و مهندسی در سطوح جهانی شود. معاون وزیر راهوشهرسازی با اشاره به اهمیت تقویت صنعت بیمه در بخش بیمههای آتشسوزی تصریح کرد: در اروپا صنعت بیمه باتوجه به سطح کیفی ساختمان و میزان آمادگی آن در برابر آتش از بیمهگذار هزینه دریافت میکند که این موضوع به بازپرداخت خسارات ناشی از حوادث آتشسوزی سرعت میبخشد.