به گزارش ایسنا، اوکاتی صادق رییس دانشگاه زابل در نخستین کنفرانس ملی انرژیهای تجدیدپذیر در دانشگاه زابل اظهار کرد: جای تاسف دارد که پس از گذشت چندینسال، صنعت نفت ما هنوز محتاج کمک خارجیها به منظور سرمایهگذاری، استخراج و مسائلی از این قبیل است.
وی ادامه داد: کشورهای فاقد نفت، همچون چین و ژاپن امروز صاحبان فناوریهای پیشرفته استخراج و فرآوری محصولات نفتی هستند و باید بدانیم بحث استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر بحث بسیار جدی است. وی از جمله دلایل موفقیت کشورهایی نظیر چین و آمریکا در این تکنولوژی را حمایت همهجانبه درقالب پرداخت انواع سوبسید به متقاضیان، دادن وام با نرخ بهره کم و معافیتهای مالیات و نظایر آن عنوان کرد و افزود: اگر بیش از 380 هزار مگاوات برق بادی در دنیا تولید میشود، بیش از 26 درصد از آن، مربوط به کشور چین است.
رییس دانشگاه زابل با بیان این مطلب که طبق اظهارات مدیرعامل سازمان انرژی اتمی ایران ظرفیت برق بادی کشور ما 40 هزار مگاوات است، افزود: تاکنون درخصوص نصب 135مگاوات اقدام شده که از این مقدار 95 مگاوات مربوط به بخش دولتی است و بخشخصوصی سرمایهگذاری چندانی در این زمینه انجام نداده است. اوکاتی اضافه کرد: دولت برنامهریزی کرده تا ظرف مدت پنجسال حدود پنج هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر را وارد مدار کند. رییس دانشگاه زابل تصریح کرد: باید دنبال راهحلهایی برای اقتصاد مردم و ایجاد اشتغال بهویژه در مناطق محرومی مثل سیستان باشیم. اوکاتی صادق افزود: سرمایهگذاری در تولید تجهیزات، تحقیق و توسعه حتما باید مدنظر دولت قرار گیرد.