هفته گذشته شرکت کنتورسازی ایران با نماد آکنتور به دلیل تعدیل در پیشبینی درآمد هر سهم متوقف شد که البته با حاشیههایی نیز همراه شد. شرکت طی اطلاعیهای که منتشر کرد مدعی شد در مناقصهای با عنوان آگهی فراخوان شناسایی تولیدکنندگان صندوق فروشگاهی جهت بهرهبرداری اصناف کشور توسط شرکت هوشمند سامانه باران برنده شده است و براساس این قرارداد پنج ساله، شرکت کنتورسازی ایران موظف است تعداد 201 هزار دستگاه صندوق (پوز) فروشگاهی در سال 94 و 500 هزار دستگاه نیز در سال 95 تحویل دهد که با توجه به این قرارداد شرکت اقدام به پیشبینی سود معادل 15080 ریال برای پایان سال جاری کرده و نسبت به پیشبینی قبلی خود به میزان 433 درصد افزایش داشته است اما با توجه به بررسیهای انجام شده و نامهای که روی سامانه کدال قرار گرفته، پیشبینی سود پایان سال جاری شرکت با ابهاماتی مواجه است از جمله اینکه در خصوص امکانسنجی تولید این تعداد صندوق تا پایان سال مدارکی دال بر ایجاد خط تولید، آماده بودن دانش فنی مورد نیاز و آمادگی پشتیبانی دستگاههای موجود به سازمان بورس ارائه نشده.
از طرف دیگر با توجه به اینکه طبق مفاد قرارداد نحوه دریافت وجه حاصل از فروش طی 24 ماه و در سال اول نیز با سه ماه استمهال خواهد بود، نحوه تامین مالی تولید 201 هزار صندوق فروشگاهی در اسفند ماه به مبلغ فروش 231ر6 میلیارد ریال مشخص نیست که نکته حائز اهمیت نیز در خصوص وضعیت نقدینگی شرکت مانده سود سهام پرداختنی شرکت تا تاریخ 30/09/94 به علت عدم توانایی در پرداخت به موقع سود سهام سنوات 92 و 93 مبلغ 206 میلیارد ریال و همچنین مانده تسهیلات مالی دریافتی شرکت در تاریخ 30/09/94 مبلغ 801ر1 میلیارد ریال (9 برابر سرمایه شرکت) بوده است.
همچنین در بخش دیگری از نامه سازمان بورس به روشن نبودن روابط مالی در قرارداد اشاره شده به اینصورت که «در قرارداد منعقده شرکت کنتورسازی ایران بهعنوان فروشنده، شرکت واسطی بهعنوان خریدار و شرکت هوشمندسامانه باران بهعنوان مجری مشخص شدند که مقرر شد چکهای معامله از طرف خریدار به فروشنده (شرکت کنتورسازی ایران) ارائه شود. در این خصوص مستندات مربوط به نحوه انتخاب خریدار، نحوه فروش صندوقهای فروشگاهی توسط شرکت خریدار به اصناف و توانایی و تمکن آن شرکت در پرداخت وجوه حاصل از فروش صندوقهای فروشگاهی، تاکنون توسط شرکت ارائه نشده است.»
در ادامه این گزارش از آکنتور تقاضا شده تا مواردی را از جمله: نحوه تامین مالی انجام پروژه توسط شرکت و برنامه شرکت در اینخصوص، دلایل و نحوه انتخاب شرکت خریدار در قرارداد منعقد شده، تصویر کلیه چکهای دریافتی از شرکت خریدار موضوع ماده 5 قرارداد، مدارک مربوط به قرارداد خرید و حمل قطعات صندوقهای فروشگاهی از تامینکننده خارجی، اسناد و مدارک مربوط به انعقاد قراردادهای گشایش اعتبار اسنادی با بانکهای ایرانی، کلیه اسناد و مدارک گمرکی مربوط به خرید خارجی شامل پیشفاکتور خرید خارجی، مدارک مربوط به ثبت سفارش واردات، برگ سبز گمرکی و... به سازمان بورس ارائه کند که این مدارک و مستندات تاکنون ارائه نشده و با توجه به عدم ارائه مدارک و مستندات درخواستی و ارائه پیشبینی قبل از ارسال و تهیه مدارک، موضوع قابلیت اتکای پیشبینی ارسالی و عدم ارسال مدارک و مستندات پشتوانه پیشبینی ارسالی در دست بررسی است.
علاوه بر تمامی موارد فوق که توسط سازمان بورس عنوان شده، علی فاضلی، رئیس اتاق اصناف ایران در خصوص قرارداد اتاق اصناف ایران با شرکت کنتورسازی برای تجهیز صندوقهای فروشگاهی گفت: هیچ شرکتی تا به امروز با اتاق اصناف ایران در باب صندوقهای «پوز» فروشگاهی قرارداد نداشته است. هر گاه قرارداد امضا شد، اعلام میکنم. او در واکنش به درج اطلاعاتی منوط به قرارداد طرح «باران» که مربوط به صندوقهای فروشگاهی با شرکت کنتورسازی است، گفت: ما به دنبال تجهیز فروشگاهها به صندوقها «پوز» هستیم. به شرکتها فرصت داده شده است که وارد شوند و طرحهای خود را ارائه دهند، اما تا به حال قراردادی بسته نشده است.
البته پس از این اظهارات، وی در اظهارنظری دیگر گفت: شرکت هوشمندسامانه باران بهعنوان کارگزار اتاق اصناف این قرارداد را پیگیری میکند و در واقع هیچ شرکتی با اتاق اصناف قرارداد مستقیم ندارد.با توجه به این اظهارات به نظر نمیرسد که آکنتور این مناقصه را برنده نشده باشد اما این قرارداد با ابهاماتی روبه رو است که چنین تعدیل مثبت سنگینی را دچار تردید کرده و شرکت کنتورسازی ایران باید مدارک و مستندات درخواستی سازمان بورس را ارسال کند تا نماد آکنتور مجاز به انجام معامله شده و باعث تسهیل در روند تصمیمگیری سرمایهگذاران شود.
ارتباط با نویسنده: rohani.ali.25170@gmail.com