پس از اینکه اقتصاد ایران به مدت هشت فصل متوالی (از بهار 1391 تا زمستان 1392) وارد دوره رکود و رشد منفی شد و در بهار سال جاری توانست از رکود خارج شود، در تابستان نیز به روند رشد مثبت خود (البته با نرخی کمتر از نرخ رشد بهار) ادامه داده تا امیدواریها برای خروج اقتصاد از رکود، همچنان پابرجا بماند اما با وجود این رشدها برخی معتقدند رشد اقتصادی ملموس نیست . به گزارش ایرنا، بانک مرکزی چندی پیش از دومین رشد اقتصادی مثبت پس از هشت فصل رکود خبر داد و رشد اقتصادی کشور را در بهار سال جاری 7.3 درصد و در نیمه نخست سال جاری چهار درصد اعلام کرد.
مطابق این آمارها، در تابستان سال جاری رشد همه بخشها و گروههای عمده مثبت بوده، اما رشد بخشهای کشاورزی، خدمات و اکثر اجزای «صنایع و معادن» نسبتا کمتر شده است. در مقابل، رشد بخش نفت و گروه ساختمان با افزایش قابل توجهی روبهرو بوده است. بخش نفت، بیشترین سهم را در رشد اقتصادی تابستان داشته است. نکته قابل توجه در رشد بالای بخش ساختمان نیز افزایش چشمگیر سرمایهگذاری دولتی در این بخش (با وجود کاهش سرمایهگذاری بخش خصوصی) است که تحت تاثیر بودجه عمرانی دولت قرار داشته است.
در مقابل، مخارج مصرفی دولتی که نمایی از بودجه جاری دولت را نشان میدهد، برخلاف فصل بهار با کاهش مواجه بوده که به دلیل رشد کمتر هزینههای این بخش در مقابل تورم بوده است. نکته مثبت گزارش بانک مرکزی، رشد 3.26 درصدی هزینههای واقعی سرمایهگذاری در این مقطع است که در صورت تداوم، میتواند به بهبود رشد فصول بعد نیز کمک کند. هرچند همانطور که اجزای سرمایهگذاری نشان میدهد، تداوم چنین امری به چگونگی تامین و تخصیص بودجه دولتی و عملکرد بخش نفت بستگی خواهد داشت. مطابق گزارش اخیر بانک مرکزی، تولید ناخالص داخلی در نیمه نخست سال جاری (به قیمتهای ثابت سال 1383) حدود 102 هزار و 281 میلیارد تومان بوده که در مقایسه با رقم مشابه سال قبل (98 هزار و 325 میلیارد تومان)، حدود چهار درصد رشد داشته است.