سابقه صنعت خودروسازی چین در خوشبینانهترین حالت به ۲۰ سال میرسد؛ یعنی اگر باز هم با نگاه خوشبینانه به ماجرا نگاه کنیم دست کم ۳۰ سال سابقه کمتر از خودروسازی ایران اما سرعت رشد صنعت خودروی چینیها به اندازه رشد جمعیتشان سریع بوده و گویی ۵۰ سال از ایرانیها جلوتر ایستادهاند و مصداق بارز این ماجرا نمایشگاه بینالمللی خودروی چین است.
چهـــاردهمین نمـایشـگاه خودروی چین در پکن در حال برگزاری است و دو روز نخست آن به خبرنگاران اختصاص داده شده است. نمایشگاهی وسیع، منظم و سازماندهی شده. از آخرین گیت بازرسی که میگذری به یک راهرو دراز میرسی که هشت ورودی در دو سمت دارد. با وارد شدن به هر کدام از این ورودیها یک برند بزرگ خوشامدگویی میکند.
خوشامدگوی ما برند محبوب آلمانی یعنی آئودی بود که جدا از سهامدار اصلیاش یعنی فولکس واگن برای خود ضیافتی هیجانانگیز راه انداخته بود. آئودی با در دست داشتن غرفهای بزرگ و به نمایش گذاشتن مدلهایی نظیر Q7, S3 , ABL W12 , TTRS, RS7گویی با تمام قوا آمده بود تا مانند تبلیغش رقبای آلمانیاش را به خاک بنشاند.
روبه روی آئودی؛ چری چینـی بــا خــودروهای رنگارنگش خودنمایی میکرد و با رونمایی از محصول تیگو۷ که طراح آن یک کانادایی و طراح سابق بنز و بیامو است گویی میخواست به آئودی بهعنوان نماد صنعت خودروی آلمان بگوید دیری نخواهد پایید که به رقیبی بزرگ برایتان تبدیل شویم.
کمی آن طرفتر بنز، چون بزرگان مجلس گوشهای نشسته و صف مشتاقانش آنقدر برای دست بوسی زیاد بود که علاوه بر محافظ شیشهای، گارد امنیتی هم با زنجیر کردن دستانشان به کمک این برند محبوب آمده بودند. این فقط خبرنگاران بودند که آن هم با کارت رسمی اجازه ورود به غرفه بنز را داشتند. بنز کم تعداد بود اما سنگین.
اسمارت کوچک هم کنار دست بنز با خودروهای رنگارنگش حاضر بود و تقریباً تبدیل به یکی از محبوبترین غرفههای زنان در این نمایشگاه شده بود.
تویوتای پیر هم در انتهای سالن زمینی وسیع داشت و با به نمایش گذاشتن خودروهای هیبرید و برقیاش گویی میخواست بگوید ژاپنیها همچنان پرچمدار تکنولوژیهای تازه هستند. البته ژاپنیها و کرهایها خساست به خرج داده و برخلاف اروپاییها همگی درهای محصولاتشان را به روی مشتریان قفل زده بودند. گرچه هیوندا هم با به نمایش گذاشتن آوانته جدید و زیبا، پرقدرت به نمایشگاه پکن آمده بود اما غرفهاش به دلیل همین خساست کم رونق بود.
یکی از جذابترین نقاط این نمایشگاه حضور خودروها و برندهای چینی بود که محصولاتشان چشم همه را به خود خیره میکرد. سوزوکی، سوبارو، هوندا، سانگ یانگ، هاوال و. . . از دیگر برندهای آسیایی در این نمایشگاه بودند.
در سالنی دیگر همه لوکسهای غربی حاضر بودند و با به نمایش گذاشتن برندهایشان برای هم شمشیر میکشیدند. لامبورگینی و فراری شانه به شانه هم ایستاده و تنها با به نمایش گذاشتن چهار تا پنج مدل تقریباً راه را برای عبور و مرور بسته بودند.
بنتلی و رولز رویس هم با فاصله اندکی از یکدیگر امپراتوری خود را به راه انداخته و به فکر رونقش بودند. البته بنتلی با همان غرور انگلیسیاش با مخاطبان برخورد کرده و اجازه ورود را به هیچکس مگر مدعوینش نمیداد.
برخلاف انگلیسیها که با سخاوت کمتری با مخاطبان برخورد میکردند، آلمانیهایی که مادران این دو خودروسازی به شمار میروند با دست و دلبازی تمام در فضایی وسیع از مردم استقبال میکردند. فولکس واگن و بیام و تقریباً نیمه انتهایی سالن را ازآن خود کرده و یک راهنما هم کنار هر خودرو قرار داده بودند تا هر اطلاعاتی را که میخواهید در اختیار شما قرار دهند.
پورشه، آستون مارتین، فیات، پژو، رنو و. . . از دیگر مهمانان اروپایی نمایشگاه پکن بودند. شورولت و بیوک هم بهعنوان نمایندگان آمریکا پرچم این کشور را هنوز هم بالاتر از سایر کشورها نگه داشته بودند.
از چین تا ایران
گرچه به اعتقاد بسیاری از بازدیدکنندگان، نمایشگاه پکن حرف زیادی برای گفتن در مقابل نمایشگاه شانگهای ندارد اما همین نمایشگاه پکن در مقابل نمایشگاههای خودروی ایران گویی دارد فریاد میزند. از جذب خودروسازان بزرگ جهان گرفته تا تمیز کردن چند ثانیه یکبار محصولات غرفهها که هیچ ارتباطی به زیرساختها ندارد و متأسفانه در ایران آنقدر به این موضوع کم توجهی میشود که همه محصولات در آخرین روز، بیشتر به نمایشگاه اثر انگشت میمانند تا خودرو.
نمایشگاه خودروی پکن چهاردهمین سال برگزاری خود را تا چند روز دیگر در حالی به پایان میرساند که صدای موتور صنعت خودرواش رعب انگیز است.
ارتباط با نویسنده: dadashloo@gmail.com
شما می توانید جهت اطلاع از آخرین قیمت خودروهای چینی به سرویس قیمت روز فرصت امروز مراجعه کنید.