پنجشنبه, ۲۸ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Thu, 18 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

مدیر یک شرکت دانش‌بنیان فعال در عرصه ملی تولید نرم‏افزار گفت: برای تقویت روند پیشرفت اقتصادی و خودکفایی در کشور باید مسیر تولید ایده به محصول تجاری در بخش‏های مختلف جامعه هموار و مشکلات آن‌که جذب سرمایه‏گذار مهم‏ترین آنهاست، شناسایی و رفع شود. امید باقری از مدیران یک شرکت دانش‏بنیان در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری در گفت‏وگو با ایرنا افزود: متاسفانه اکنون ایده‏های بسیار زیادی در مرکز اختراعات ثبت می‏شود، ولی اغلب قابلیت عمومی کردن ندارند. تبدیل ایده به محصول تجاری یک فرآیند است که در ابتدا باید نگاه بازارمحور و رفع نیازهای عمومی یا بخشی از جامعه را داشته باشد.

وی همچنین گفت: برای خودکفایی اگر ساز و کار فرآیند تبدیل ایده به محصول و کالا به درستی تعریف شود و اصطلاحات و اقدامات کاملا تعریف‏شده و دارای مرجع مشخصی باشد، هر ایده یک ورودی است که در‏‏صورت داشتن شاخص‏هایی که از قبل تعریف شده‏اند به یک خروجی قابل اطمینان خواهد رسید و قطعا در این مرحله هم باید حمایت‏کننده مالی برای جذب این خروجی تعریف شده باشد که بالاترین اشکال فعلی در همین مرحله است.

این پژوهشگر ارشد حوزه نرم‏افزار بر نیازسنجی صحیح بخش‏های مختلف جامعه توسط محققان تاکید کرد و گفت: پژوهشگران فعال در عرصه تولید باید در فاز اول پژوهش‏های مبتنی‏بر اساس نیازسنجی صحیح بخش مورد‏نظر خود را به درستی در اختیار داشته باشند تا محصول تولیدی آنها قابلیت جذب سرمایه در بخش دولتی یا خصوصی را داشته باشد. وی با تاکید بر سرمایه‏گذاری بیشتر صنایع مختلف در بخش پژوهش و تجربه دیگر کشورها در این زمینه گفت: بررسی کشورهای موفق در حوزه صنعت و تولید نشان می‏دهد که در ساختار صنعتی کشورهای توسعه‏یافته واحدهای‏ تحقیق و توسعه بسیار پویا و به روز عمل می‏کنند و این اقدام سبب می‏شود تا صنعت مرتبط سال‏ها زنده و با‏دوام و با قدرت لازم در عرصه رقابت‏های بین‏المللی و حتی داخلی عمل کند. 

وی توضیح داد: به طور مثال اکنون کشور هلند بالاترین میزان اعتبار بودجه پژوهشی را برای تبدیل شدن به هوشمندترین کشور دنیا به خود اختصاص داده که افزایش تولید ملی این کشور در آینده و مزیت رقابتی آن را به همراه خواهد داشت. باقری در‏مورد توان رقابتی فناوری‏های بومی با فناوری‏های مشابه وارداتی گفت: اکنون در بسیاری از حوزه‏ها فناوری‏های بومی به‏ویژه حوزه نرم‏افزار‏های کاربردی در کشور درحال رشد چشمگیری است. اکنون بعضا به علت مسائل مختلف شرایط رقابت نرم‏افزار‏های بومی با مشابه خارجی بیشتر است و در صورت حمایت‏های کلان می‏توان به‏سرعت در این زمینه نیازهای جامعه را پاسخگو بود.

این محقق و تولید‏کننده نرم‏افزار در حوزه وب توضیح داد: مثلا یک ERP خارجی یا نرم‏افزار موسوم به مدیریت برنامه‏ ریزی منابع سازمانی، حداقل بالای 200 هزار دلار هزینه دارد، اما نرم‏افزار ایرانی بسیار کم‏هزینه‏تر است. علاوه بر این با مهندسی دوباره می‏توان بسیاری از این نرم‏افزارها را در داخل کشور تولید و عرضه کرد. 

وی خواستار حمایت بیشتر مسئولان از تولید‏کنندگان داخلی در عرصه نرم‏افزار شد و گفت: به نظر می‏رسد برای افزایش توان رقابتی تولید‏کنندگان داخلی در این عرصه باید تمهیدات بیشتری در نظر گرفته شود، زیرا بسیاری از تولید‏کنندگان داخلی از بنیه ضعیف مالی برخوردار هستند و اگر سازوکار وام‏های با بهره کم در بانک‏ها برای این نوع شرکت‏ها در نظر گرفته شود می‏توان به رشد آنها امیدوار بود، زیرا هزینه پژوهش و همچنین طی کردن مراحل تبدیل فکر و ابداع به تولید، بسیار زمان‏بر و پر‏هزینه است. 

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/y6IgjqUR
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتین
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه