نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی و رییس گروه دوستی ایران و ترکیه گفت: توسعه مرز رازی - کاپی کوی در توسعه روابط تجاری ایران و ترکیه و ثبات امنیت در منطقه تاثیرگذار است. موید حسینی صدر در گفتوگو با ایرنا افزود: مرز رازی نقش موثری در اشتغالزایی و حضور تولیدکنندگان در بازارهای کشورهای همجوار دارد. با توسعه مرز رازی دو کشور ایران و ترکیه در حفظ امنیت منطقه و جلوگیری از تحرکات گروهکهای افراطی و تروریستی گامهای موثری برمیدارند و فرصت هرگونه تحرک را از گروهکهای تروریستی میگیرند.
وی اضافه کرد: مرز رازی فرصت و ظرفیتی بزرگ برای استان و کشور است. در سایه گسترش تجارت مرزی و تبادلات تجاری، روابط اقتصادی ایران با کشور دوست و همسایه رونق بیشتری میگیرد. وی با اشاره به اهمیت اجرایی شدن هرچه سریعتر توافقنامههای امضا شده بین گروه دوستی ایران و مقامات پارلمانی ترکیه پیرامون توسعه مرز رازی - کاپی کوی اظهار کرد: توسعه بازارچههای مرزی و تسهیل در رفتوآمد بازرگانان و مرزنشینان در این مرز میتواند تاثیر بسزایی در ارتقای روابط تجاری و اقتصادی ایران و ترکیه داشته باشد.
نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب توافقنامه مرز رازی - کاپی کوی در کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: با تصویب این توافقنامه و شتاب گرفتن فعالیت مرز رازی، گام بزرگی در توسعه خوی و استان آذربایجانغربی برداشته شد.
حسینیصدر از تردد 14 هزار نفر در ایام نوروز امسال از طریق مرز رازی خبر داد و گفت: این میزان تردد نشان میدهد این مرز، قابلیتهای بسیاری در توسعه تبادلات دارد. وی با اشاره به بحرانهای به وجود آمده در منطقه اضافه کرد: در چنین شرایطی تعامل و ارتباط مستمر بین مجالس دو طرف در ایجاد امنیت پایدار در منطقه موثر است.
مرز رازی - کاپی کوی نزدیکترین مسیر آذربایجانغربی به شهر وان بهعنوان یکی از شهرهای بزرگ و توریستی ترکیه در شرق این کشور است که 80کیلومتر با آن فاصله دارد. بازارچه این مرز در سال 1388 افتتاح شد و توافقنامه ایجاد گمرک مشترک مرزی رازی - کاپی کوی نیز در اسفند ماه سال 89 به امضای وزیر اقتصاد و دارایی ایران و وزیر مشاور ترکیه رسید. در حال حاضر مرز رازی - کاپی کوی، سومین مرز رسمی ایران با ترکیه پس از بازرگان و سرو بوده و چهارمین مرز رسمی استان آذربایجانغربی است.
مرز یا گمرک رازی در فاصله ۷۵ کیلومتری با خوی و در مرز ایران با ترکیه قرار دارد. این گمرک در سال ۱۳۵۱ بهعنوان گمرک مرز ریلی مجاز تعیین شد و ورود و خروج کالا با راهآهن از آن انجام گرفت. خوی با جمعیت 400 هزار نفری بهعنوان دومین شهر پرجمعیت آذربایجانغربی در شمال استان و در فاصله 130 کیلومتری ارومیه واقع است.