معاون اول رییسجمهور با تاکید بر اینکه پس از لغو تحریمها ایران نباید به انبار اجناس تولیدات خارجی تبدیل شود، خواستار تدوین دستورالعمل جوایز صادراتی شد. اسحاق جهانگیری در جلسه شورای عالی توسعه صادرات غیرنفتی با اشاره به دستاوردهای دولت یازدهم در مهار تورم، مهمترین جهتگیری دولت را برای سال ۹۴ رونق اقتصادی عنوان کرد و افزود: توسعه صادرات غیرنفتی مهمترین اولویت برای رسیدن به رونق اقتصادی است و استانهای مرزی باید در این زمینه پیشتاز باشند. معاون اول رییسجمهور با تاکید بر اینکه توسعه صادرات وظیفهای ملی و اولویت برای دولت است، اظهارداشت: بانک مرکزی باید با همه توان به صحنه بیاید و وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز بهعنوان متولی اصلی تجارت خارجی کشور، باید بیش از هر زمان دیگری برای توسعه صادرات غیرنفتی وقت بگذارد.
جهانگیری با تاکید بر انجام اقدامات لازمی که بتواند زمینه توسعه صادرات غیرنفتی را فراهم کند، گفت: موضوع توسعه صادرات غیرنفتی یک وظیفه ملی و اولویت برای دولت است که این اولویت باید به بدنه تمام دستگاههای اجرایی مرتبط و زیرمجموعههای آنها منتقل شود. وی همچنین با اشاره به روند رو به پیشرفت مذاکرات هستهای اظهارداشت: اگر تحریمها لغو شود فضای مساعدتری برای توسعه صادرات ایجاد میشود. البته لازم است در این زمینه برنامهریزی مناسبی انجام شود تا در صورت لغوتحریمها ایران به انبار اجناس مصرفی شرکتهای خارجی تبدیل نشود.
معاون اول رییسجمهور افزود: دستگاههای اجرایی متولی و مرتبط با تجارت خارجی باید از هماکنون نحوه مراودات با شرکتهای خارجی را برای دوران پس از تحریم مورد بررسی قرار دهند و زمینه را به شکلی فراهم کنند که شرکتهای خارجی در ایران سرمایهگذاری و تولید انجام دهند. جهانگیری با تاکید بر اینکه همه دستگاههای اجرایی باید موضوع توسعه صادرات غیرنفتی را بهعنوان مهمترین اولویت اقتصادی سال ۹۴ به زیرمجموعههای خود ابلاغ کنند، خواستار همراهی و همکاری حداکثری دستگاههای اجرایی با صادرکنندگان و رفع مسائل و مشکلات پیشروی آنان شد. وی همچنین با اشاره به اهمیت مشوق و جوایز صادراتی در رشد صادرات غیرنفتی کشور، از وزرای امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت و رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خواست دستورالعملی شفاف و جامع در این زمینه تدوین کرده و پس از تصمیمگیری قطعی درخصوص آن، اعلام عمومی شود.
معاون اول رییسجمهور به گزارش سازمان توسعه تجارت مبنی بر کاهش صادرات خدمات فنی و مهندسی در سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ اشاره و خاطرنشان کرد: موانعی جدی پیشروی صادرات خدمات فنی و مهندسی وجود دارد که باید در جلسهای با حضور شرکتهای فعال در این زمینه نسبت به شناسایی موانع و یافتن راهکارهایی برای برطرف کردن این موانع اقدام شود. جهانگیری با بیان اینکه دستگاههای مرتبط با صادرات غیرنفتی باید نقشی فعال و پیشتاز برای افزایش صادرات ایفا کنند، بر لزوم بررسی طرحی جهت اختصاص یک معاونت یا اداره کل در این دستگاهها بدون ایجاد تشکیلات و پست جدید، برای پیگیری و پیشبرد اهداف توسعه صادرات تاکید کرد.