مدیرعامل بانک پارسیان ضمن اعلام آخرین آمار از روند تعیینتکلیف سپردهگذاران تعاونی اعتباری ثامنالحجج، خبر داد که توافقاتی در رابطه با تعیین وضعیت سپردههای کلان نیز انجام شده و بهزودی در مورد آنها تصمیمگیری خواهد شد.
به گزارش ایسنا، نزدیک به پنج ماه از واگذاری تعهدات تعاونی اعتباری ثامنالحجج به بانک پارسیان میگذرد. مؤسسه غیرمجازی که در نتیجه تخلفات مالی و در نهایت فروپاشی ساختاری با دخالت بانک مرکزی، قوه قضاییه و سایر مراجع ذیربط از ادامه فعالیت بازماند و بانک پارسیان بهعنوان بانک عامل اجرای تعهدات آن برگزیده شد. هر چند رئیس کل بانک مرکزی تأکید دارد این به معنای ادغام ثامنالحجج با پارسیان نبوده و این بانک تنها کانال پرداخت وجوه سپردهگذاران ثامنالحجج است.
از نیمه بهمن ماه سال گذشته و طی برنامهای مرحلهای، سپردهگذاران ثامنالحجج میتوانند با مراجعه به شعب بانک پارسیان به پروندههای خود رسیدگی کنند که طبق اعلام مدیرعامل بانک پارسیان، تا به امروز حدود350 هزار نفر از سپردهگذاران، پول خود را دریافت و حسابشان تسویه شده است.
آنطور که پرویزیان به ایسنا توضیح داده است، برای تعیین تکلیف این 350هزار سپردهگذار حدود 2 هزار میلیارد تومان هزینه شده است.
وی درباره اینکه مبالغ پرداختی به سپردهگذاران از کدام محل تأمین منابع شده نیز عنوان کرد که این هزینهها از محل منابع بانک پارسیان پرداخت میشود، اما در مرحله بعد بانک مرکزی آن را از محل منابع مؤسسه یا منابع خود پرداخت و تسویه خواهد کرد.
رئیس کانون بانکهای خصوصی این را هم گفت که تاکنون تسویههایی نیز در رابطه با هزینههای پرداختی به سپردهگذاران ثامنالحجج، با بانک مرکزی داشتهاند.
اما در شرایطی پرداخت پول سپردهگذاران ثامنالحجج به صورت مرحلهای و از مبلغ 3، 5 و 10 میلیون تومان شروع و حتی در اردیبهشت ماه امسال به 35 میلیون تومان نیز رسید و ادامه دارد که در این بین وضعیت سپردههای کلان هنوز مشخص نشده و گاهی تجمعاتی نیز در سطح شهر بهویژه در مقابل بانک مرکزی برای این موضوع مشاهده میشود.
این در حالی است که پرویزیان دراین باره و همچنین افزایش سقف سپردهها از 35 میلیون تومان نیز اعلام کرد که بانک پیشنهادات خود را به بانک مرکزی ارائه کرده و جلساتی نیز در این رابطه برگزار شده است. بهطوری که حتی توافقاتی هم انجام شده و بهزودی با برگزاری جلساتی دیگر در این مورد سپردههای با مبلغ بالا نیز تصمیمگیری شده و خبرهای خوبی برای این سپردهگذاران اعلام خواهد شد.
موضوع دیگر مورد اشاره مدیرعامل بانک پارسیان درخصوص تعاونی اعتباری ثامنالحجج اقدام اخیر برای شروع پرداخت اقساط تسهیلات دریافتی از سوی مشتریان این مؤسسه بود که اعلام کرد که امکان پرداخت اقساط بهطور اینترنتی و نقدی فراهم شده است.
با این حال پرویزیان تأکید دارد که با توجه به شرایط ویژه ثامنالحجج، هر گونه تصمیمگیری در مورد آن نیز نیازمند فرآیند خاص و مصوباتی خاص است تا در نهایت بتواند به تصمیمی مطمئن منتهی شود.
وی در عین حال یادآور شد که بانک پارسیان تنها عاملیت رسیدگی به تعهدات ثامنالحجج را بر عهده داشته و در نهایت هر اقدامی از سوی این بانک نیازمند ابلاغیه و دستورالعمل بانک مرکزی است و نمیتوان خارج از این ضوابط اقدام کرد.
***
چک پولهای پاره در خودپردازها
چک پولهای کهنه جای اسکناسهای سالم را در برخی خودپردازهای بانکی گرفته و بانکیها هم با کسر مبلغی، چک پولهای کهنه را تعویض میکنند.
به گزارش مهر، بانکداری کشور به سمت بانکداری الکترونیک در حال پیشروی است تا جایی که برخی از بانکداران میگویند که اگر بانکها تا پنج سال آینده به سمت الکترونیکی کردن سیستمهای خود حرکت نکنند، از گردونه عقب میمانند و برخی از آنها هم برای الکترونیکی شدن شعب و حذف شعب فیزیکی در تلاشند.
این گفتهها در حالی مطرح میشود که سرویس دهی و خدماترسانی به مشتریان توسط برخی بانکها در بخشهای پیش پا افتاده و جزئی هم با اشکالاتی همراه است. بهطوریکه یکی از روزمرهترین کارهای بانکها سرویسدهی به مشتریان از طریق دستگاههای خودپرداز و قراردادن اسکناسهای نو در درون آنها است.
در حال حاضر بخش عمدهای از اسکناسها از طریق عابر بانکها به دست مشتریان میرسد و جابهجا میشود. هر از گاهی هم دیده میشود که بانکها اسکناسهای کهنه و فرسوده را در درون این دستگاهها قرار میدهند. این در حالی است که مسئولان بانک مرکزی میگویند که هیچ مشکلی در تأمین اسکناس نو وجود ندارد.
بعضاً هم دیده میشود که بانکها چک پولهای پاره را در دستگاههای عابر بانک خود قرار میدهند و این مشکل شامل چک پولها هم میشود. اما نکته جالب این است که بانکهایی که مجاز به تعویض این اسکناسها و چکپولهای پاره هستند، با کسر مبلغی از اسکناس مورد تعویض اقدام به این کار میکنند.
دریافت اسکناسهای کهنه و بعضاً پاره از دستگاههای خودپرداز از مشکلاتی است که مردم از آن بهعنوان نقطهضعف بانکها یاد میکنند و خواستار این هستند که بانکها در توزیع اسکناسها از طریق این دستگاهها دقت داشته باشند و از توزیع اسکناس کهنه در جامعه خودداری کنند.
اما نکتهای که در این بین از اهمیت برخوردار است، فرهنگ نگهداری از اسکناس است که تاکنون کار چندانی از سوی بانک مرکزی و نظام بانکی در این باره صورت نگرفته است. بررسیهای صورت گرفته هم نشان میدهد که اسکناسهای کهنه و فرسوده ۷۰ نوع بیماری را منتقل میکند.
باجههای اداره نشر اسکناس و خزانه مستقر در سالن معاملات ریالی یا شعب بانک ملی نسبت به تعویض اسکناسهای کهنه یا پاره اقدام میکنند.