معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای توسعه شیوه نوین آبیاری، امسال دولت 1300 میلیارد تومان اعتبار به این مهم تخصیص داده است.
به گزارش ایسنا، سیدرحیم سجادی، در هفتمین نمایشگاه ملی تخصصی تکنولوژی زیرساختهای کشاورزی که 22مهر در نمایشگاه بینالمللی کرج برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: یکی از مهمترین محدودیتها برای توسعه بخش کشاورزی آب است که با توجه به کمبود بارندگی در کشور لازم است حداکثر استفاده از منابع محدود آب صورت پذیرد و با دقت بیشتر از بهترین روشهای آبیاری که بتوان به وسیله آن با آب کم، مساحت بیشتری از زمینهای کشاورزی را آبیاری کرد و با مقدار کم آب بیشترین محصول را به دست آورد، استفاده کرد.
وی افزود: درحالحاضر با توجه به اینکه اکثر نقاط کشور در قسمت خشک و نیمهخشک قرار دارد و منابع از جمله آبهای شیرین، زمینهای کشاورزی و خاکهای حاصلخیز ناکافی و محدود است به کارگیری روشهای مناسب با هدف بهبود و افزایش بهرهوری لازم به نظر میرسد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: استفاده از روشهای نوین آبیاری یکی از راهکارهای مهم برونرفت از بحران کمآبی و مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی محسوب میشود.
وی ادامه داد: آبیاریهای نوین به شکل تحت فشار و به دو شکل کلی آبیاری قطرهای و بارانی انجام میشود که راندمان آبیاری بارانی تا 70 درصد و آبیاری قطرهای تا 95 درصد است، یعنی در سیستم آبیاری بارانی تا 20درصد و در سیستم آبیاری قطرهای تا 5 درصد آب تلف میشود، در حالی که در آبیاری مزارع به روش سطحی حتی با انجام هزینههای گزاف و تسطیح اراضی راندمان آبیاری از 50 درصد تجاوز نمیکند و در وضعیت سنتی آبیاری، این میزان حتی کمتر از 35 درصد است.
سجادی یادآورشد: برنامهریزی برای استفاده از شرایط مدرن و آبیاری تحت فشار در بخش کشاورزی برای صرفهجویی در مصرف آب بسیار ضروری است و ما باید تمام تلاش خود را برای استقرار تجهیزات آبیاری مدرن در اراضی کشاورزی و باغات داشته باشیم تا پس از رسیدن آب به زمین، بهصورت تخصصی از آن استفاده شود.
این مقام مسئول در ادامه از اقدامات دولت یازدهم در زمینه گسترش آبیاری نوین سخن به میان آورد و گفت: امسال 1300میلیارد تومان اعتبار برای سیستمهای نوین آبیاری تحت فشار مصوب شده که براساس آن 85درصد هزینه تجهیز زمینهای کشاورزی به سیستم نوین آبیاری برعهده دولت و تنها 15 درصد بر عهده کشاورز است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری نمایشگاه ملی تخصصی تکنولوژی زیرساختهای کشاورزی اشاره کرد و افزود: فضای این نمایشگاه در اختیار تولیدکنندگان ماشینآلات کشاورزی قرار گرفته و تولیدکنندگان با هزینه شخصی خود این نمایشگاه را برگزار کردهاند که امیدواریم دستاوردهای خوبی برای کارشناسان و فعالان بخش کشاورزی داشته باشد.
معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: یکی از ویژگیهای این نمایشگاه این است که اکثر لوازم و تجهیزات ارائه شده در این نمایشگاه مورد تایید دفتر تخصصی معاونت آب و خاک است و بنابراین در این نمایشگاه میتوانیم هم توان علمی و هم توان عملیاتی را بالا ببریم و در بحث مصرف بهینه آب از این تجهیزات استفاده کنیم.
سجادی در پایان گفت: 90 درصد تجهیزات ارائه شده در این نمایشگاه تولید داخل و 10درصد وارداتی است و بخش وارداتی به این دلیل در این نمایشگاه مورد بازدید عموم قرار گرفته تا از نزدیک فعالان این بخش با تکنولوژیهای جدید آشنا شوند.