فضای مجازی در انتخابات نقش مؤثری داشته و براساس گزارشها، روزانه بیش از 200 میلیون پیامک انتخاباتی طی هفته گذشته تبادل شده است. به گزارش «فرصت امروز»، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم اختتامیه پنجمین دوره جایزه ملی کیفیت گفت: فضای مجازی در آگاه کردن مردم در روزهای انتخابات نقش پررنگی داشت که یکی از مزایای آن کاسته شدن از تبلیغات سنتی و کاغذی بوده است.
وی افزود: ما در انتخابات شاهد این بودیم که بسیاری از مردم از روی تلفنهای همراه خود نام کاندیداهای مورد نظرخود را در برگههای آرا مینوشتند که این از رشد و توسعه ICT است. به همین دلیل است که باید حوزه ICT جدی گرفته شده و خدمات مناسبی به مردم ارائه شود. واعظی اظهار کرد: همه خدمات و محصولات ارائه شده در کشور نیازمند آن است که با استانداردهای بینالمللی و کیفیت مناسب ارائه شوند. این قانون در بخش ICT به دو دلیل اهمیت بیشتری دارد؛ یکی آنکه سرعت تکنولوژی در دنیا بسیار بالاست و ما نیز باید به این حوزه اهمیت فراوانی دهیم.
وزیر ارتباطات ادامه داد: دلیل دوم آن است که مخاطبان این حوزه همگان هستند و همه مردم و سازمانها و نهادها از خدمات ارتباطی استفاده میکنند که خلل در این خدمات میتواند آسیبهای زیادی را برای کشور به همراه داشته باشد. از این رو ارائه خدمات در حوزه ICT مسئولیت سنگینی را روی دوش ارائهدهندگان این خدمات گذاشته است. وی درباره نحوه نظارت بر فعالیتهای کاربران در شبکههای اجتماعی گفت: در همه دنیا نظارت بر این شبکهها وجود دارد و کشور ما هم از این امر مستثنا نیست، اما این نظارت به این معنا نیست که کسی بتواند به حریم خصوصی کاربران وارد شود و دولت اجازه چنین کاری را نخواهد داد.
واعظی درباره شایعاتی که در ارتباط با قطع تلگرام و اینترنت در روز انتخابات منتشر شد گفت: جلسات و مصاحبههای متعددی پیش آمد که از گروهها و بخشهای مختلف پیشنهاد میکردند اینترنت قطع شود، اما از آنجا که کارکرد این شبکههای اجتماعی صرفاً برای انتخابات نیست و طبق گزارشها حدود 20 درصد فعالیت شبکهها معطوف به انتخابات شد که بنا بر آن تصمیم دولت بر آن شد که میتوانیم امنیت شبکهها را حفظ و مراقبت کنیم و در نتیجه پیامرسانها در روز انتخابات بسته نشوند.
وی با بیان اینکه شبکههای اجتماعی و پیام رسانها در انتخابات نقش اطلاعرسانی داشتند، گفت: همچنان که از حدود چهار ماه پیش کمیته مشترکی با وزارت کشور برای مدیریت این موضوع تشکیل شد، پس از انتخابات مردم نیز ثابت کردند که آگاهند و تخلف چندانی پیش نیامد. واعظی درباره نحوه برخورد با پیامرسانهای خارجی نیز گفت: باتوجه به اینکه یکی از پیام رسانهای داخلی بیش از 3 میلیون کاربر دارد، معتقد هستیم باید این شبکهها را مورد حمایت قرار دهیم تا تقویت شوند و کاربران بیشتری را جذب کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه استفاده از شبکههای داخلی باعث افزایش سرعت تبادلات و حفاظت اطلاعات از خارجیها میشود، گفت: سیاست اصلی ایران بر این است که مردم از شبکههای سالم استفاده کنند و دوم اینکه این شبکهها بومی باشند. وی یادآور شد: در شرایط پساتحریم که مشکلات مبادلات کاری با ایران برطرف شده، پیامرسانهای خارجی دیگر منعی برای انتقال سرورهایشان به ایران ندارند و اگر تمایلی به این کار داشته باشند از آنها استقبال میکنیم.
هدف، ارائه خدمت با کیفیت به مردم است
در ادامه این مراسم، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت نیز با تأکید بر ارائه محصول باکیفیت به مردم گفت: در جایزه ملی کیفیت، اعتقاد ما این است که در هر شرایطی باید خدمت با کیفیت به مردم ارائه داد. وی با بیان اینکه هر کس در هر پست و مقامی اگر کم کاری کند، نمونه بارز کم فروشی است، اظهار داشت: پروردگار عالم نسبت به این رفتارها هشدار داده است و باید در انجام وظایف به نحو احسن عمل کرد.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، برگزاری این جایزه را زمینهساز حضور و خود ارزیابی شرکتها دانست و گفت: این فرصتی است تا با خود ارزیابی، خدمت با کیفیت به مردم ارائه دهیم. محمد رضا زارع، دبیر جایزه ملی کیفیت نیز در سخنانی با تأکید بر کیفیت گفت: در طراحی، تولید و عرضه محصول باید کیفیت رعایت شود. وی با اشاره به استقبال از این جشنواره اظهار داشت: این جایزه فرهنگ کیفینگری را نهادینه کرده است. زارع مشارکت بخش دانشگاهی، ایجاد فضای یادگیری از طریق برگزاری دورههای مختلف و برگزاری تورهای تعالی جهت انتقال تجارب را جزو برنامههای جدید این دوره عنوان کرد.