دوشنبه, ۱۴ آبان(۸) ۱۴۰۳ / Mon, 4 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

در 15 سال گذشته، دولت هیچ اعتباری برای کمک به عملیات به‌زراعی باغ‌های چای اختصاص نداده بود و تنها به اعلام نرخ خرید تضمینی برگ سبز چای و اعتبارهایی که تا چند سال هم پرداخت نمی‌شد، بسنده می‌کرد. اما این موضوع امسال به‌گونه‌ای دیگر رقم خورد و دولت و مجلس با اختصاص 60 میلیارد تومان برای انجام عملیات به‌زراعی باغ‌های چای شامل آزمایش خاک، کوددهی، شخم و هرس(آرایش بوته‌ها و قطع شاخه‌های کهنه)، اقدام کردند همچنین با افزایش نرخ خرید تضمینی برگ سبز چای، پرداخت‌های به‌موقع محصول و پرداخت بدهی‌های گذشته موجب دلگرمی چایکاران شد. این دلخوشی چایکاران دوام چندانی نیافت چون خشکسالی و کمبود شدید آب حتی در مناطق پربارش کشور مانند گیلان و مازندران، کشاورزان و چایکاران را غافلگیر کرد تا کم‌آبی عامل تکمیل‌کننده‌ای باشد برای سال‌ها بی‌توجهی دولت به کشاورزی.
زیان کاهش 40 درصدی تولید برگ سبز در اثر سوختگی بوته‌های چای که رییس سازمان چای به‌تازگی از آن خبر داده، دیگر با 60 میلیارد تومان هم قابل جبران نیست و کشاورزان باید سال‌ها خون دل بخورند و هزینه‌های زیادی بکنند تا باغ‌های چای آسیب‌دیده را کمی احیا کنند.

انجام عملیات به‌زراعی با قوت و قدرت
خلیل‌آقایی، قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در مجلس و رییس کارگروه بررسی مسائل چای، درباره عملیات به‌زراعی باغ‌های چای با استفاده از اعتبار 60‌میلیارد تومانی، گفت: از اواخر مهرماه و پس از آخرین مرحله برداشت برگ سبز چای، عملیات به‌زراعی با قوت و قدرت توسط چایکاران آغاز می‌شود تا برای سال آینده چای با کیفیت و مرغوب تولید کنیم. وی با اشاره به خشکیدن بوته‌های چای در برخی باغ‌ها اظهار کرد: این اتفاق بیشتر بر اثر خشکسالی و شدت تابش خورشید بود البته ممکن است عامل دیگر آن انجام نشدن عملیات به‌زراعی و تغذیه مناسب گیاه در سال‌های گذشته باشد و در این مساله دیگر نمی‌توانستیم کاری انجام دهیم. دولت یازدهم در شهریور ماه سال گذشته مستقر شده بود و در سال 92 به طور مشخص برای به‌زراعی باغ‌های چای اعتباری اختصاص نداده بود.  آقایی با تاکید بر حمایت‌های دولت یازدهم از چایکاران گفت: حمایت‌های دولت در خرید، اعلام نرخ تضمینی و تخصیص اعتبار به‌زراعی، شور و شوقی در چایکاران ایجاد کرده و فضای مناسبی به وجود آورده است. خشکسالی تنها مشکل کوچکی است که امسال برای چایکاران ایجاد شده و امیدواریم برطرف شود و در سال آینده محصول بهتری داشته باشیم.

دولت هیچ بدهی به چایکاران ندارد
 وی ادامه داد: امسال تمامی مبالغ خرید برگ سبز چای به چایکاران پرداخت شد و دولت هیچ بدهی به آنها ندارد. این مساله در سه دهه گذشته برای نخستین بار رخ داد و بهای کامل برگ‌های سبز چای خریداری شده به صورت کامل پرداخت شد.  قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی درباره میزان نیاز و تولید کشور در زمینه چای بیان کرد: نیاز سالانه کشور به چای خشک 120 هزار تن است و تنها 20 هزار تن از این میزان در کشور تولید می‌شود. وی نیاز به واردات چای کشور را 100 هزار تن در سال اعلام کرد و افزود: البته این اعداد و ارقام به این معنا نیستند که در زمینه صادرات چای اقدام نکنیم. محصول چای ایرانی مشتریان خاصی دارد و نباید این بازار را از دست بدهیم.


نیاز 70 هزار تنی به واردات چای
گرچه قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی میزان نیاز کشور به چای خشک را 120 هزار تن در سال اعلام کرد اما علی محرر، رییس سازمان چای این نیاز را 100 هزار تن می‌داند و می‌افزاید: تولید چای خشک در کشور به 30 هزار تن می‌رسد و بر این اساس، 70 هزار تن چای خشک باید وارد کنیم.
وی همچنین از کاهش 40 درصدی تولید و برداشت برگ سبز چای به دلیل خشکسالی خبر داده و می‌گوید: کاهش بارش باران و شدت گرمای بی‌سابقه که از  ابتدای بهار امسال با آن مواجه بودیم باعث سوختگی بوته‌های چای شد. در پی این رخداد با کاهش شدید و حتی عدم برداشت در مرحله آخر برداشت برگ سبز چای از باغ‌ها مواجه بودیم. به هر روی خسارت‌ها به اندازه‌ای است که باغ‌های چای با چالش جدی و آسیب بی‌سابقه روبه‌رو شدند و بیشتر بوته‌ها به صورت یکپارچه خشک شده یا سوخته‌اند. محرر با اشاره به آسیب‌هایی که در پی این خشکسالی به چایکاران وارد شده، تاکید می‌کند: معیشت تولیدکنندگان چای و خانواده‌های آنان در وضعیت بحرانی قرار گرفته است. وی در برآورد میزان تولید برگ سبز چای با توجه به خشکسالی و کمبود محصول می‌افزاید: در این وضعیت پیش‌بینی می‌شود امسال حدود 100 هزار تن برگ سبز چای از باغ‌ها برداشت و خریداری شود. تا‌کنون میزان خرید این محصول از چایکاران به 62 هزار و 500 تن رسیده که کاهش 40‌درصدی تولید و خرید تضمینی این محصول را در پی دارد.

وزارت کشاورزی به چایکاران آسیب دیده کمک کند
رییس سازمان چای کشور از وزارت جهاد کشاورزی و صندوق بیمه محصولات کشاورزی خواستار جبران زیان‌های چایکاران شده و می‌گوید: گرچه برای دریافت خسارت‌های ناشی از حوادث غیرمترقبه مانند خشکسالی کشاورزانی که محصول‌شان بیمه است باید به بیمه مراجعه کنند اما وزارت کشاورزی باید در این زمینه تدابیری بیندیشد و به چایکاران کمک کند.
وی همچنین اعتبار 60 میلیارد تومانی برای به‌زراعی باغ‌های چای را بسیار مناسب ارزیابی و اظهار می‌کند: با این ردیف بودجه‌ای که داریم امیدواریم باغ‌هایی را که کارشناسان تایید کرده‌اند، از تسهیلات به‌زراعی برخوردار شوند. این موضوع می‌تواند کمک شایانی به چایکاران بکند. همچنین با استفاده از این تسهیلات باغ‌های چای نیز جوان و انگیزه تولید در کشاورزان بیشتر می‌شود.
محرر ادامه می‌دهد: از سال 79 تاکنون این نخستین‌باری است که دولت برای به‌زراعی باغ‌های چای کشور ردیف بودجه اختصاص داده است و امیدواریم این روند ادامه یابد و سیر افزایشی نیز داشته باشد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/7KhoO5HW
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاخرید کتاب استخدامیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختتخت خواب دو نفرهگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهند
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه