آفتابپرستها مارمولکهای عجیبی هستند که میتوانند رنگ پوست خود را تغییر دهند. آفتابپرست روی شاخه درخت در انتظار حشراتی مینشیند. جانور دمش را دور شاخه درخت میپیچد و خود را محکم نگه میدارد. در همین حال چشمان گردان جانور، به او این امکان را میدهد که در یک زمان از دو جهت شکار را زیر نظر بگیرد. به هر ترتیب این ویژگیها همراه با کاکل و تیغچههای بدن و چشمان گرد و چرخان جانور، آفتابپرست را به موجودی عجیب و فرازمینی شبیه کرده است.
ویژگیهای منحصر به فرد آفتابپرست به او این امکان را میدهد که هم سر طعمه را کلاه بگذارد و هم صیاد را فریب دهد و جان خود را نجات دهد. آفتابپرست میتواند گاه مثل مجسمه خود را ثابت نگه دارد و بر اثر نور و دما رنگ خود را عوض کند. به بیان دیگر، این جانور بهراحتی خود را با محیط سازگار میکند. آفتابپرستها با استفاده از پاهای قدرتمند خود میتوانند میان درختان حرکت کنند.
پاها ظاهری انبرکمانند دارند. هر یک از پاهای آفتابپرست دارای پنج انگشت هست که این پاهای تخصصی به آفتابپرست کمک میکند تا روی شاخههای باریک یا ناهموار به خوبی حرکت کنند. هر یک از انگشتان نیز دارای پنجههای تیزی است. هنگام بالا رفتن از درختان و صخرهها به آنها کمک میکند. آفتابپرست نیز مانند مار، گوش خارجی یا میانی ندارد. با این حال، آفتابپرستها ناشنوا نیستند. آنها میتوانند فرکانسهای صوتی در محدوده 200 تا ۶۰۰ هرتز را تشخیص دهند. آفتابپرستها میتوانند نور مرئی و اشعه ماورای بنفش را ببینند. آفتابپرست در معرض نور ماوراء بنفش سطح رفتار اجتماعی و فعالیت خود را افزایش میدهد.
حال باید بگوییم که بهترین مدیران کسانی هستند که سبک مدیریت خود را با موقعیت پیشروی خویش، همخوان کنند. در هر شرایطی که سازمان با آن روبهرو باشد مدیر و بازاریابی آفتابپرست گونه که مانند آفتابپرست نسبت بهموقعیت پیشرو، خود را تغییر میدهند، برای سازمان مناسب هستند. بیشتر مشکلات سازمانها، ناشی از عدم انعطاف مدیریت یا بازاریابان در مواجهه با اتفاقات پیرامونی است. بسیاری از این مدیران غیرمنعطف و تک بعدی، دائم در حال تغییر محل کار خود هستند، تا در نهایت محلی را پیدا کنند تا بر خصوصیت مدیریتی آنان منطق بوده و آنگونه که راحتترند، مدیریت کنند. حالآنکه مدیران و بازاریابان چندبعدی در هر نوع سازمانی قادر به کار بوده و نظام مدیریت فروش سازمان را متحول خواهند کرد. با ورود این نوع از مدیران و بازاریابان به سازمان، کارکنان نیز در هر شرایطی که پیش میآید به دنبال راهکاری برای برونرفت از آن شرایط خواهند بود.
سازمانهای آینده به دلیل ماهیت عصری که در آن بهسر میبریم تفاوت بسیار زیاد با سازمانهای گذشته دارند عصر حاضر را میتوان با دو مشخصه اصلی آن یعنی شتاب فراوان تغییرات و افزایش عدم قطعیت تعریف کرد. به تبع این ویژگیهای محیطی، اداره سازمانهای امروز بسیار پیچیده شده و راهحلهای دیروز به حل مسائل امروز نمیآیند. یکی از راهکارها در این شرایط، یک ویژگی در سازمانهای امروزی به نام سازمانهای آفتابپرست است.