طرح های تشویقی که در گذشته توسط اپراتور ها به مشترکان ارائه می شد دی ماه سال گذشته به دلیل «کیفیت پایین خدمات» از سوی کمیسیون تنظیم مقررات رادیویی مسدود شد.
گرچه کمتر مشترکی بود که از ارائه این خدمات شکایتی داشته باشد، اما با تدابیر مسئولان ارتباطی این خدمات که قرار بود تنها برای سه ماه مسدود باشد تا به امروز از دسترس مشترکان دور ماند.
بعد از گذشت یک سال از آن روزها، دیروز کمیسیون تنظیم مقررات رادیویی با تصویب مقررات جدید اعلام کرد که این خدمات مجددا برای استفاده مشترکان آزاد است و اپراتور ها می توانند ارائه خدمات تشویقی خود را از سر بگیرند.
براساس این مصوبه ارائه طرح های تشویقی از سوی اپراتورها منوط به حفظ کیفیت خدمات است و در صورتی که طرح تشویقی منجر به افت کیفیت شود، اپراتور باید براساس شرایط اعلام شده توسط سازمان، نسبت به توقف طرح اقدام کند و در این خصوص اطلاع رسانی لازم را برای مشترکان خود داشته باشد.
همچنین اپراتور باید در بخش عمومی پورتال خود ضمن اعلام همه تعرفه های عادی، بخش مشخصی را به اعلام طرح های تشویقی اختصاص دهد و ضمن به روز رسانی آن، مشخصات شفاف طرح های تشویقی به همراه تاریخ شروع و پایان طرح و نحوه تمدید آنها را اعلام کند. در این مصوبه اپراتورها موظف شدند در تمامی تبلیغات مربوط به طرح های تشویقی، مشخصات اصلی طرح و تاریخ شروع و پایان را مشخص و منتشر کنند.
در مصوبه جدید اپراتورها مکلف شده اند در طول یک سال تنها هشت بار طرح های تشویقی خود را در اختیار مشترکان قرار دهند و هیچ یک از اپراتورها حق ندارند بیش از این به مشترکان خود خدمات رایگان ارائه دهند.
در ادامه این مصوبه محدودیت های دیگری برای اپراتورها لحاظ شده است، حالا سوال اینجاست که آیا بسته های تشویقی واقعاً این همه دردسر ساز است؟
علیرضا میهن دوست، کارشناس ارشد شبکه های GSM درپاسخ به این سوال به «فرصت امروز» گفت: از نظر فنی ارائه بیش از حد خدمات می تواند روی کیفیت شبکه های رایانه ای و مخابراتی تأثیر بگذارد، اما طی یک سال گذشته شاهد آن بوده ایم که با جلوگیری از ارائه بسته های تشویق، کیفیت خدمات بهتر نشده است.
وی افزود: این روز ها سرعت اینترنت در همه اپراتور ها افت کرده است و بسیاری از شرکت های ارائه دهنده پهنای باند با اختلالات زیادی مواجه هستند که به نظر می رسد این اختلالات از زیرساخت ها باشد تا اپراتورها.
میهن دوست درپاسخ به این سوال که آیا محدودیت های ارائه شده برای اپراتور ها می تواند بر کیفیت خدمات کلی تأثیری داشته باشد؟ گفت: اگر واقعاً مشکل ارائه کیفیت پایین خدمات اپراتور ها به دلیل حجم بالای کاربران باشد، بدون شک محدودیت های ایجاد شده می تواند بر کیفیت خدمات تأثیر بگذارد.
وی ادامه داد: براساس گفته های مسئولان، ارائه بسته های تشویقی طی دو سال گذشته به حدی افزایش داشت که اپراتورها برای جذب مشترکان، اقدام به ارائه بسته های تشویقی زیادی می کردند که این می توانست با راه اندازی خدمات ترابردپذیری در سال گذشته افزایش چشمگیری داشته باشد اما به طور کلی من معتقد هستم که این محدودیت ها راه مناسبی برای بهبود کیفیت نیست و نهاد های ارتباطی باید با کنترل و بازرسی های خود، اپراتور ها را مجاب به افزایش کیفیت خدمات کنند.
ارتباط با نویسنده: m.momtazpour@forsatnet.ir