وزیر کشاورزی برزیل در دیدار با سفیر ایران در برازیلیا و رییس اتاق بازرگانی ایران و برزیل با تاکید بر توسعه همکاریهای تجاری دو کشور، گفت: این کشور موانع همکاری با جمهوری اسلامی را برطرف خواهد کرد. به گزارش ایرنا از اتاق بازرگانی برزیل و ایران، نری گیلر که در محل وزارت کشاورزی برزیل با سفیر جمهوری اسلامی ایران و رییس هیاتمدیره اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی برزیل و ایران دیدار میکرد، با ابراز خرسندی نسبت به تشکیل اتاق مشترک دو کشور در برزیل، نسبت به برطرف شدن موانع تجاری دو طرف تاکید کرد.
وی با اشاره به سخنان سفیر ایران برای تهاتر کالاهایی همچون پسته، زعفران، کشمش، قیر و نفت با سویا، شکر، توتون و تنباکوی برزیلی، افزود: ما نیز با نظر مساعد رییسجمهوری برزیل خواهان رفع موانع فعلی برای توسعه روابط میان دو کشور هستیم. تاسیس اتاق مشترک دو کشور در برزیل، گام نخست و بزرگی در جهت افزایش مبادلات ایران و برزیل به شمار میآید.
در این دیدار سفیر جمهوری اسلامی ایران نیز گفت: پس از توافق ژنو، کشورهای متعددی به دنبال توسعه روابط با ایران هستند، از همین رو ضرورت دارد برزیل هم برای خرید و تهاتر نفت، مشتقات نفتی، محصولات کشاورزی و همکاری در بخش امور دامی و غیره تصمیم جدیتری اتخاذ کند.
محمدعلی قانعزاده در عین حال خواهان توسعه روابط دو کشور و ارتقای حجم مبادلات تجاری تا سطح 5 میلیارد دلار در سال شد. رییس هیاتمدیره اتاق بازرگانی برزیل و ایران با تشریح نیازهای متقابل دو کشور گفت: کاهش موانع توسعه روابط بهویژه در امور بانکی بخش زیادی از چالشهای فعلی را برطرف میسازد. این نشست به دنبال پیگیری بخشی از تفاهمنامه بین وزرای کشاورزی ایران و برزیل است که دو هفته پیش در تهران به امضا رسید.
وزیر کشاورزی برزیل نیز در پاسخ به طرح این موضوعات ابتدا به ارائه گزارش خود به دیلما روسف رییسجمهوری برزیل درباره سفر اخیر به ایران اشاره کرد و گفت: خانم روسف موافقت خود را برای کاهش موانع تجاری و توسعه روابط بهویژه در بخش کشاورزی و دامی با ایران اعلام کرد.
وی همچنین مقرر کرد، در روزهای آتی جلسهای مشترک با رییس اتاق برزیل و ایران برگزار شود. گیلر سپس وعده داد تولیدکنندگان و بازرگانان را برای حضور در اتاق مشترک برزیل و ایران تشویق خواهد کرد. وی در سفر اخیر خود به ایران دیدارهایی با مقامات کشورمان از جمله وزیر جهادکشاورزی برگزار کرد و به دنبال امضای تفاهمنامه همکاری با ایران، خواهان استفاده از ظرفیتهای تجاری و اقتصادی دو طرف شد.