رییس سازمان نظام مهندسی کشور گفت: پولی که شهرداریها برای پروانه ساخت میگیرند چند برابر هزینههای نظارت است و بهخوبی خدمترسانی نمیکنند. به گزارش ایسنا، اکبر ترکان اظهار کرد: صدور پروانههای ساختمانی در سراسر کشور در سال جاری 35 درصد کاهش داشته که سهم استان تهران 50 درصد است.
وی با تاکید بر اینکه دوره کارفرمایی دولت تمام شده است، افزود: بودجه عمرانی سال آینده کاهش دارد زیرا قیمت نفت از 100 دلار به 50 دلار کاهش یافته است و باید در این زمینه کارفرمایی صنعت ساختمان به بخش خصوصی واگذار شود.
رییس سازمان نظام مهندسی کشور با بیان اینکه عوارض ساختوساز بخش زیادی از نقدینگی پیمانکاران ساختمان را از دست آنها خارج میکند، گفت: این امر یکی از علل رکود این صنعت است و باید براساس تجربه مناطق آزاد بخشی از پولها را پس از اتمام کار از پیمانکاران گرفت.
ترکان اضافه کرد: پولی که شهرداریها برای پروانه ساخت میگیرند چند برابر هزینههای نظارت است و بهخوبی خدمترسانی نمیکنند. وی خاطرنشان کرد: متاسفانه بیمهها هم فقط عوارضبگیر شدهاند و در موقع خطرات حساب پس نمیدهند.
برای نمونه در مواقع آتشسوزی منازل دیده شده که بیمهها به سختی خدمترسانی میکنند. مشاور عالی رییسجمهور با بیان اینکه استان اصفهان آغازگر طرح ساختمانهای سبز در کشور است، اضافه کرد: این امر باید به تمام نقاط کشور تسری یابد و در این راستا باید وامهای حمایتی ارزان از طریق صندوقهای توسعهای اعطا شود.
ترکان ادامه داد: اقتصاد روستا فقط کشاورزی و دامپروری نیست بلکه باید ظرفیتهای اقتصادی جدیدی در گردشگری این مناطق مورد مطالعه قرار گیرد. وی اضافه کرد: اگر ظرفیت اشتغال روستاها را بالا نبریم، مهاجرت این افراد به شهرها ادامه دارد که موجبات حومهنشینی و مسائل بزهکاری و عوارض آن در شهرها به وجود میآید.
مشاور عالی رییسجمهور خاطرنشان کرد: جمعیت روستاهای ایران در ابتدای انقلاب 23میلیون نفر بوده و در حال حاضر نیز بین 23 تا 30 میلیون نفر است که این امر نشان میدهد روستاهای ایران توان نان دادن به اهالی خود را نداشته و آنها مجبور به مهاجرت به شهرها شدهاند.
ترکان با بیان اینکه کمی شدن آموزش عالیخوب نیست، افزود: برخی دانشگاهها همانند رگبار مهندس بیرون میدهند، اما متاسفانه سطح سواد این افراد پایین است و تشخیص خوبی از مسائل و نظارتهای ساختمانی ندارند.
وی اضافه کرد: نظارت بر کیفیت مصالح ساختمانی وظیفه اداره استاندارد است، اما این موسسه میتواند مهندسان ناظر بر این امر را از طریق سازمان نظام مهندسی ساختمان به کار گیرد.
مشاور عالی رییسجمهور از پیگیری برای طرح ناظران مقیم در بحث نظارتهای ساختمانی خبر داد و گفت: مهندسان ناظر میتوانند بهعنوان مدیران ساختمانی به کار گرفته شوند، زیرا در حال حاضر برای نمونه یک همسایه در یک مجموعه آپارتمانی، متولی گرفتن پول شارژ و سایر خدمات میشود و ما درصدد هستیم این مسئولیت را به مهندسان ناظر واگذار کنیم.