شنبه, ۱۰ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Sat, 30 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز
بازار جهانی

بازار متعادل صنعت مس در سال‌های پیش‌رو

8 سال پیش ( 1395/3/18 )
پدیدآورنده : فهیمه خراسانی  

طبق تحقیقات انجام شده توسط گروه مطالعاتی بین‌المللی مس، چین با داشتن 45درصد از تقاضای جهانی برای مس، پیشروترین مصرف‌کننده این فلز محسوب می‌شود. طبق پیش‌بینی این گروه مطالعاتی، بازار مس در سال‌های 2016 و 2017 به صورتی متعادل باقی خواهد ماند، البته در این میان عواملی مانند تغییرات برنامه‌ریزی در تولید و موارد مصرف تا حدودی می‌توانند موجب بر هم زدن این تعادل شود، اما به‌طور کلی حجم تولید مس در طول سال‌های مذکور یک روند ثابت را طی می‌کند.

تولیدات معدنی جهان نیز در مقایسه با سال 2015 که 3.5درصد رشد داشته‌است، در سال 2016 با نرخ رشد سالانه 1.5درصد به تولید 19.4میلیون تن می‌رسد و انتظار می‌رود در سال 2017 این رشد به 2.3درصد برسد. همچنین تولید مس تصفیه شده در جهان در سال 2015 به افزایش 1.6درصدی رسیده بود که این رشد در سال 2016 تنها به 0.5درصد و تولید 23میلیون تن رسید.

اگرچه انتظار می‌رود تولید اولیه پالایش مس رشد 3درصدی داشته باشد، اما در تولید ثانویه مس با یک کاهش یک درصدی روبه‌رو هستیم. در سال 2017 نیز انتظار می‌رود تولید مس تصفیه شده یک رشد 2درصدی داشته باشد. نکته مهم‌تر اینکه در این دو سال، چین بزرگ‌ترین عامل رشد این صنعت شناخته شده است.

از آنجا که چین بزرگ‌ترین مصرف‌کننده مس در جهان است، میزان تقاضا در این کشور برای این فلز به صورتی ثابت باقی می‌ماند و در نتیجه تولید جهانی مس نیز طی سال‌های 2016 و 2017 به صورتی متعادل به رشد خود ادامه می‌دهد. تقاضای صنعت چین برای مس در سال 2017 با رشد 3درصدی پیش‌بینی شده است، درحالی‌که انتظار می‌رود این تقاضا در سایر نقاط جهان حدود یک درصد افزایش یابد.

چشم‌انداز بازار مس تا سال 2023

تحلیلگران معتقدند ارزش بازار مس در جهان که در سال 2014 برابر با چیزی بیش از 138میلیارد دلار بود، تا سال 2023 با نرخ رشد سالانه 4.9درصد به ارزش 171.96میلیارد دلار می‌رسد. مس از جمله فلزات نرم با قابلیت انعطاف‌پذیری بالاست که در بسیاری از صنایع کاربرد دارد، دارای خاصیت رسانای الکتریکی و قدرت حرارتی بالاست و در برنامه‌های صنعتی مختلف انتقال نیروی الکتریسیته کاربردی ویژه دارد، برنج و برنز نیز دو نمونه از آلیاژهای مهم مس هستند که در صنایع امروزی کارکرد مهمی یافته‌اند.

انعطاف‌پذیری مس و سهولت استفاده از آن در ماشین‌آلات در طول فرآیند ساخت نیز از جمله دیگر کاربردهای این فلز است. افزایش فعالیت‌های زیربنایی در کشورهای در حال توسعه یکی از عوامل مهم بالا رفتن تقاضای جهانی برای مس است.

همچنین پیشرفت در تولید تجهیزات حمل‌و‌نقل، ماشین‌آلات صنعتی، لوازم خانگی و دیگر کالاهای با دوام باعث بالاتر رفتن میزان تقاضا برای این فلز می‌شود، اما هزینه‌بر بودن استخراج و تصفیه مس از جمله دلایل رکود در بازار تقاضای آن است که خصوصاً در سال‌های اخیر محصولات تولیدی پلاستیک و آلومینیومی می‌توانند تا حدی در بازار این صنعت به‌عنوان منابع جایگزین عمل کرده و رشد آن را دستخوش تغییراتی کنند، اما هنوز هم نیاز به مس در بسیاری از صنایع تولیدی به چشم می‌خورد و تقاضای جهانی برای آن در حد بالای خود وجود دارد.

بیشترین حجم تولیدی فلز مس

فلز مس در شکل‌های مختلف مانند میله مفتولی، صفحه، ورق و نوار تولید می‌شود. از نظر حجم تولید، بخش مفتول با داشتن 55درصد از سهم بازار در سال 2014، بزرگ‌ترین بخش تولیدی مس محسوب می‌شود. این مفتول‌های مسی برای تولید برق با ولتاژهای بالا، ظرفیت‌های بزرگ زیرزمینی و کابل‌های زیردریایی استفاده می‌شوند. بخش سیم‌‌پیچ‌های تولیدی مس نیز بیشتر در قطعات الکتریکی کاربرد دارند

بزرگ‌ترین حجم مصرفی فلز مس

از نظر حجم استفاده، بخش ساخت‌وساز بزرگ‌ترین بخش مصرف‌کننده محصولات مس است، به‌طوری که در سال 2014 حجم مصرفی مس در این بخش بیش از 40درصد از کل حجم تولیدی آن بوده است و انتظار می‌رود این روند در سال‌های آینده نیز ادامه پیدا کند.

خصوصاً مس و برنج از پرکاربردترین فلزات در قسمت لوله‌کشی، سرپوش‌ها و اتصالات ساخت‌وساز هستند. همچنین از آنجا که مس یک رسانای مناسب برای جریان الکتریسیته است، صنعت برق و الکترونیک نیز پس از ساخت‌وساز بزرگ‌ترین حجم مصرفی این فلز را از آن خود کرده‌اند و طبق تحقیقات انجام شده در سال 2014، دومین بازار بزرگ مس شناخته شدند.

آسیا؛ بزرگ‌ترین بازار مصرف

همان‌گونه که پیشتر نیز ذکر شد بزرگ‌ترین بازار مصرف مس در جهان چین است و به‌طور کلی‌تر می‌توان گفت کشورهای آسیایی بزرگ‌ترین بازار این فلز هستند، به‌طوری که در سال 2014 بیش از 60درصد از سهم جهانی این بازار را از آن خود کرده بودند. عواملی مانند افزایش جمعیت و بالا رفتن میزان درآمد و در نتیجه افزایش تقاضا برای خودور در این مناطق از جمله دلایل رشد این بازار است؛ ضمن اینکه رشد سریع شهرنشینی و توسعه ساخت‌وساز شهری نیز به این رشد کمک زیادی کرده است.

منبع : www. icsg. org
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/R3cHVqEi
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتامحاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه