خبر مذاکرات حدود یکسالی است که تاثیر مستقیمی بر روند قیمتها و نوع اجناس وارداتی گذاشته که در بازار کامپیوتر و لوازم الکترونیک این تغییرات بسیار ملموستر است. روی کار آمدن دولت یازدهم و امید واردکنندگان و دستاندرکاران بازار دیجیتال به کاهش نرخ ارز و افزایش ارزش ریال تحولات زیادی را در این بازار ایجاد کرد و کاهش قیمت را طی یکسال گذشته به همراه داشته است.
اما روند بازار طی این مدت نشان میدهد، امید ارزان شدن محصولات در بین مردم و مشتریان بازار بسیار عمیقتر از واردکنندگان است و تا جای ممکن از خرید محصولات جدید دست کشیدهاند تا بلکه قیمتها با سرعت بیشتری کاهش یابد و این عمل باعث سردی در بازارهای دیجیتال سراسر کشور شده است.
مـحـمـدرضـا اســدی، واردکننده لوازم دیجیتال در پاسخ به این سوال که توافق یا عدم توافق در مذاکرات هستهای چقدر بر میزان قیمتها تاثیر خواهد گذاشت، گفت: قیمتهای محصولات دیجیتال با نرخ لحظهای ارز تغییر میکند و مسلما افزایش و کاهش بهای دلار تاثیر مستقیمی بر قیمتها خواهد گذاشت.
وی افزود: به هر حال برای فروشندگان و واردکنندگان توافقات هستهای بسیار مطلوب خواهد بود و بدترین حالت برای این صنف تمدید مذاکرات است زیرا دوباره این بازار به بیرمقی خود ادامه خواهد داد.
اسدی، درباره اینکه اگر توافقی حاصل نشود و تشدید تحریمها صورت گیرد، اظهار کرد: در اینصورت فعالان بازار و مردم تکلیف خود را میدانند و بازار از رکود تا حدی خارج خواهد شد.
این واردکننده با بیان اینکه در حال حاضر بازار با تثبیت نرخ ارز روزهای آرامی را پشت سر میگذارد، افزود: فروشندگان به اندازه نیاز بازار، کالا خریداری میکنند و مصرفکنندگان نهایی نیز شتابی در خرید ندارند و نگران افزایش قیمتها نیستند.
وی با تاکید بر جو آرام ایجاد شده در بازار کالاهای دیجیتالی تصریح کرد: این بازار به دلیل ارتباط مستقیم با تمامی خانوارهای ایرانی، متاثر از جو سیاسی و اقتصادی کشور است که با حمایت مسئولان و تصمیمگیری مناسب، میتوان شاهد برآورده شدن نیاز مصرفکننده بدون دغدغه باشیم.
اسدی، درباره قیمتهای فعلی لوازم دیجیتالی گفت: این بازار طی هفته اخیر بدون تغییر قیمت سپری شد و فعالان و فروشندگان این بازار از ثبات حاکم بر قیمت کالاهای کامپیوتری، تلفن همراه و لوازم صوتی و تصویری خبر میدهند.
وی افزود: طی هفتههای گذشته و در پی ثبات نسبی نرخ ارز، برخی قطعات کامپیوتری با کاهش حداقلی قیمت مواجه شدند، اما در مجموع نرخ این قطعات به ثبات نسبی رسیده و فروشندگان با خیال آسوده نسبت به فروش اقدام میکنند و خریداران نیز براساس نیاز و بدون شتابزدگی خرید میکنند.
شایان علیزاده، یکی از فعالان بازار کامپیوتر درباره احتمال کاهش قیمتها طی روزهای آینده گفت: اگر خبرهای خوبی از مذاکرات به گوش برسد شاهد کاهش 10 تا 15 درصدی کالاهای کامپیوتری در روزهای آینده خواهیم بود. وی افزود: توافقات هستهای و به تبع آن کاهش نرخ دلار، باعث کاهش قیمت برخی اقلام کامپیوتری از اوایل هفته جاری تاکنون شده، اما با این حال هنوز هم بازار دیجیتال بیرونق است.
علیزاده با بیان اینکه بازار کامپیوتر با کمبود مشتری روبهرو است، اظهار کرد: کاهش قیمت اقلام کامپیوتری و نبود مشتری، بازار بیرونقی را رقم زده است.
این فعال بازار با اشاره به جو روانی حاکم بر بازار دیجیتال که اغلب کالاهای آن وارداتی است، افزود: قیمتها همچنان رو به کاهش و در نوسان است که ثبات نرخ ارز میتواند به ثبات نرخ در این بازار بینجامد.
وی حذف تحریمها را در حوزه کالاهای دیجیتال بیتاثیر دانست و تاکید کرد: در حوزه کالاهای دیجیتال تحریم را احساس نکردیم و تمامی واردکنندگان قانونی، با دورزدن تحریمها و حتی با وجود مشکل در نقل و انتقال پول، کالاهای کامپیوتری و دیجیتال را به روز وارد کشور میکردند و از اینرو، برداشتن تحریمها تاثیر خاصی در این بازار نخواهد داشت و این بازار تنها با تغییر نرخ ارز، تغییر میکند.
علیزاده، درباره کاهش قیمت محصولات کامپیوتری گفت: دولت قول داده تا بهزودی قیمت دلار را کاهش دهد که اگر این امر اتفاق بیفتد مطمئنا کاهش قیمتها را نیز به همراه خواهد داشت.