وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات حجم بازار ict کشور را حدود 20 هزار میلیارد تومان اعلام کرد. به گزارش «فرصت امروز»، محمود واعظی در مراسم اعطای پروانه FCP گفت: بازار ICT کشور توان سه برابر ظرفیت کنونی را دارد و به همین علت پروانههایی را که امروز برای هفت شرکت صادر شده، عرصه را برای سایرین تنگ نخواهد کرد. وی افزود: ما ازهمه کسانی که در صدور پروانههای FCP تلاش کردهاند قدردانی میکنیم و امیدواریم با اعطای این پروانهها، شاهد تغییرات خوبی در حوزه تلفن ثابت باشیم.
واعظی با اشاره به حضور حداکثری ICT در زندگی مردم گفت: بدون استفاده از این ابزار در هیچ بخشی نمیتوان کار را با سرعت و کیفیت انجام داد. از این رو نگاه شرکتهایی که در این بخش کار کرده و پروانه دریافت میکنند نباید مانند گذشته باشد که تنها تلفن و اینترنت بدهند، بلکه باید با ایجاد نوآوری موجب رونق کسب و کار در کشور شوند.
وزیر ارتباطات با تأکید بر اینکه امروزه محتوا درآمدزا است، خاطرنشان کرد: اگر خدمات با کیفیت خوب ارائه دهیم مردم هزینه آن را میپردازند. وی سیاست نظام را به روز بودن ارائه خدمات دانست و گفت: انتظار ما این است که با اعطای این پروانهها شرایط جدیدی بهوجود آید که مردم و کسب و کارها استفاده کنند و کسی در نوبت نماند و خلأ به روزرسانی تلفن ثابت در شهرهای بزرگ توسط شرکتهای FCP سریعا پر شود.
وی رویــکــرد دولــــت در خصوصیسازی مخابرات را رقابت سالم عنوان کرد و گفت: به دنبال ایجاد رقابت سالم در بخش ثابت هستیم. واعظی در عین حال دولت و وزارتخانه را چه در زمان حال و چه در آینده متعهد به رعایت پروانههایی که در گذشته صادر شده است، دانست و گفت: خود را متعهد به قراردادهای سابق میدانیم که پروانههای امروز هم شامل این موارد میشود. وی با اشاره به حضور تعداد زیاد متقاضیان دریافت پروانه FCP خواستار ایجاد کنسرسیومهای قوی در این خصوص شد و گفت: تمام دنیا دنبال مشارکت و تعامل با یکدیگر هستند و اگر کنسرسیومهای بزرگی ایجاد شود که در داخل و خارج کشور بتوانند کار کنند مورد حمایت بیشتر واقع میشوند.
راهاندازی سامانه جدید برای کنترل مصرف اینترنت
در این مراسم رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از راهاندازی سامانهای برای میزان دقیق مصرف اینترنت مشترکان در آیندهای نزدیک خبر داد. علی اصغر عمیدیان گفت: در حوزه اینترنت تلفن همراه و ADSL در حال ایجاد سامانهای هستیم که از این طریق مشترکان میتوانند میزان دقیق مصرف اینترنت خود را محاسبه کنند. وی افزود: این سامانه به وسیله نرمافزاری هدایت میشود که روی سایت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی قرار میگیرد و کاربران میتوانند با متصل شدن به این نرم افزار میزان دقیق مصرف اینترنت خود را کنترل کنند.
معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه این سامانه به منظور کم فروشی پهنای باند درنظر گرفته شده است، اظهار کرد: در حال حاضر این سامانه روی سرویس اینترنت همراه اول تست میشود و قرار است از تاریخ 19 آبان روی سایت این اپراتور و در دسترس کاربران قرار گیرد.
عمیدیان افزود: این پروسه به زودی در دو اپراتور دیگر تلفن همراه نیز به کار میافتد و پس از آن به طور تجمیعی روی سایت سازمان تنظیم مقررات قرار میگیرد.