مدیرعامل سازمان انرژیهای نو (سانا) ایجاد مزرعه بادی در مسیر عبور بادهای 120روزه سیستان و بلوچستان را عاملی برای تامین برق منطقه و تامین بخشی از نیازهای کشور دانست.
یوسف آرمودلی در گفتوگو با دبیرخانه نخستین كنفرانس ملی انرژیهای تجدیدپذیر و توسعه پایدار تصریح کرد: استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و ایجاد نیروگاه بادی و خورشیدی نیاز کشور به استفاده از نیروگاههای حرارتی و سوخت فسیلی را کاهش داده و زمینه حفظ محیطزیست را فراهم میکند.
مدیرعامل سازمان انرژیهای نو در حالی از تامین برق منطقه سیستان و بخشی از نیازهای برق كشور با استفاده از بادهای 120روزه در این منطقه خبر میدهد كه قرار است 24 و 25 دیماه امسال، نخستین كنفرانس ملی انرژیهای تجدیدپذیر و توسعه پایدار در دانشگاه زابل برگزار شود. دكترمحمود اوكاتی صادق، رییس دانشگاه زابل و رییس نخستین كنفرانس ملی انرژیهای تجدیدپذیر و توسعه پایدار درباره این كنفرانس گفت: انتظار میرود برگزاری این کنفرانس بتواند بستر لازم را برای سرمایهگذاری و استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر بهویژه انرژی بادی در سیستان فراهم کند و باعث رونق اقتصادی و رفع مشکلات معیشتی مردم محروم این منطقه شود.
به گفته یوسف آرمودلی، بسیاری از نقاط کشور پتانسیل ایجاد نیروگاههای بادی را دارد، اما در اغلب قسمتهای استان سیستانوبلوچستان شامل زابل، منطقه چاه نیمه، شمال و جنوب استان و در مسیر زاهدان به زابل هم پتانسیل خوبی برای ایجاد مزرعه بادی وجود دارد. این مناطق عمدتا در مسیر وزش بادهای 120 روزه قرار دارند.
مدیرعامل سانا با اشاره به اینکه استان سیستانوبلوچستان تابش خورشیدی خوبی نیز دارد، بیان کرد: در این استان حدود 2/5 تا 4/5 کیلووات ساعت در کیلومترمربع امکان تولید انرژی خورشیدی وجود دارد. وی به مردم منطقه توصیه کرد در مجتمعهای صنعتی، با ساخت نیروگاههای بزرگتر و نصب توربینهای قویتر، از انرژی باد برق تولید کرده و مازاد نیاز خود را وارد شبکه سراسری برق کشور کنند.
آرمودلی افزود: با ایجاد نیروگاههای بزرگتر و با ظرفیت بیشتر، توان تولید در واحد سطح نیز افزایش مییابد و امکان جابهجایی و صادرات برق مازاد هم فراهم میشود. وی با اشاره به اینکه میتوان توربینهای کوچکی که نیاز انرژی یک خانوار را تامین کند هم در منازل نصب کرد، صرفه تولید در نیروگاههای بزرگتر را بیش از نیروگاههای کوچک دانست.