هیچ تشکل فراگیری در حوزه صنعت مس وجود ندارد و خلأ یک تشکل مردمنهاد بهخوبی احساس میشود؛ چراکه با وجود چنین انجمنی میتوانیم در جهت منافع ذینفعان صنعت مس و ارتقای بهرهوری در این صنعت و صنایع پایین دستی مس حرکت کنیم. به گزارش مسپرس، احمد مرادعلیزاده، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان این مطلب، افزود: «تشکیل انجمنی مستقل مربوط به صنعت مس و صنایع وابسته امری ضروری و اجتنابناپذیر است.»
وی با بیان اینکه باید بکوشیم تا از طریق ایجاد تشکلها به سمت ارتقای بهرهوری صنایع پایین دستی مس حرکت کنیم، تصریح کرد: «اگرچه انجمنسیم و کابل یا سندیکای صنعت برق وجود دارد، اما تشکلی که بتواند با همفکری انجمنهای مذکور برای صنعت مس سیاستگذاری کند، وجود ندارد. این در حالی است که با ایجاد چنین انجمنی میتوان در جهت دفاع از منافع ذینفعان و کمک به قانونمندی مناسبتر در سطح ملی حرکت کرد.»
مرادعلیزاده با بیان اینکه انجمن مس میتواند از طریق تحلیل آمار جهانی در بازار این صنعت شفافیت ایجاد کند، افزود: «همچنین از این طریق میتوان از مجامع علمی و اساتید دانشگاه در جهت رشد این صنعت بهره گرفت. وجود یک انجمن تخصصی در صنعت مس میتواند قوانین را بهبود بخشد و فشارهای دستگاههای حاکمیتی بر این صنعت را متعادل کند.»
وی برقراری ارتباط مستمر و دائمی با بازارهای صادراتی و خارجی را از دستاوردهای ایجاد چنین انجمنی برشمرد و خاطرنشان کرد: «وجود انجمن تخصصی مرتبط با صنعت مس همچنین میتواند بر ارتقای فناوری و بهبود چشمانداز این صنعت اثر مثبتی بگذارد.»
مرادعلیزاده با بیان اینکه انجمن ها میتوانند بهترین راهبر برای برونرفت از مشکلات موجود در صنایع پایین دستی مس باشند، افزود: «میزان ظرفیت نصبشده صنایع پایین دستی مس که در حوزه مفتول، مقاطع، لوله و. . . فعالیت میکنند حدود 940 هزار تن، اما به دلیل مصرف پایین مواد ساختهشده در سطح ملی بهرهوری در این بخش بسیار پایین و حدود 20 درصد است. علت این امر نیز در اختیار نداشتن بازارهای صادراتی و در برخی کارخانههای کوچک پایین بودن سطح کیفی محصولات است. از اینرو وجود انجمن تخصصی مستقل در حوزه صنعت مس میتواند صنایع پاییندستی را در برونرفت از چنین مشکلاتی یاری کند.»
وی با بیان اینکه امروز در دهه پنجم فعالیت شرکت ملی صنایع مس ایران هستیم و دوره تکامل را سپری میکنیم، اظهار کرد: «صنایع پاییندستی و بالادستی باید با هم ارتباط برقرار کنند. از مهمترین عوامل تاثیرگذار در رشد صنایعی همچون مس، فولاد و آلومینیوم ارتقای بهرهوری و افزایش تعامل در صنعت است؛ چراکه صنایع نیاز دارند با هم به گفتوگو بنشینند.»