شنبه, ۱۲ آبان(۸) ۱۴۰۳ / Sat, 2 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

بنا به گزارش آژانس بین‌المللی انرژی تا سال 2050 میلادی استفاده از انرژی خورشیدی می‌تواند سوخت‌های فسیلی نظیر نفت، گاز، زغال سنگ و حتی منابع تجدید‌پذیر نظیر باد یا انرژی هسته‌ای را تحت‌الشعاع قرار داده و به‌عنوان منبع اصلی تولید برق در جهان تبدیل شود.

به گزارش آژانس انرژی، انرژی خورشیدی تا میانه قرن بیست و یکم می‌تواند 16 درصد از نیروی الکتریسیته مورد نیاز جهان را تامین کند، درحالی که نیروگاه‌های تولید برق حرارتی از انرژی خورشیدی 11 درصد دیگر به این میزان اضافه خواهند کرد.

طبق گزارش‌های منتشر شده استفاده از پنل‌ها و نیروگاه‌های تولید انرژی خورشیدی در صورت محقق شدن آمارهای مذکور، سالانه حدود 60 میلیاردتن از تولید دی‌اکسیدکربن و گازهای گلخانه‌ای کاسته خواهد شد. گفتنی است این ارقام معادل گازهای گلخانه‌ای تولید شده در دنیا و بسیار بیشتر از CO2 تولیدی در ایالات متحده است.

طبق این گزارش برای رسیدن به کاهش مورد نظر در میزان تولید گازهای گلخانه‌ای باید تا سال 2050 میلادی ظرفیت تولید برق از انرژی خورشیدی به چهار هزار و 600 گیگاوات برسد. برای محقق شدن این موضوع ظرفیت تولید انرژی خورشیدی باید بین سال‌های 2025 تا 2040 و به طور متوسط بین 124 تا 200 گیگاوات سالانه افزایش یابد.

اسکات اسکلار رییس کمیته انرژی‌های پایدار در همین زمینه معتقد است که افزایش ظرفیت تولید برق از انرژی خورشیدی طبق ارقام ارائه شده در گزارش آژانس بین‌المللی انرژی امکان‌پذیر است. اسکلار می‌گوید‌: من فکر می‌کنم ظرفیت استفاده از انرژی خوشیدی از طریق پنل‌ها و نیروگاه‌های حرارتی امکان‌پذیر است.

در آغاز سال 2014 میلادی ظرفیت کل الکتریسیته تولیدی از انرژی خورشیدی از 150گیگاوات گذشت و طبق تخمین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی در سال 2014 روزانه یکصد گیگاوات به این ظرفیت اضافه می‌شود. گفتنی است صرفه‌جویی قابل توجه در هزینه‌ها سبب شده است تا میزان تولید الکتریسیته از انرژی خورشیدی در چهارسال گذشته افزایش چشمگیری داشته و با آمارهای چهل سال گذشته برابری می‌کند. بنابر پیش‌بینی آژانس انرژی هزینه‌های نصب و راه‌اندازی نیروگاه‌های حرارتی و پنل‌های خورشیدی برای تولید انرژی بیش از پیش کاهش خواهد یافت و تا سال 2050 این کاهش به میزان 65درصد خواهد رسید.

اسکات اسکلار نیز معتقد است هزینه‌های استفاده و تولید برق از انرژی خورشیدی شاید نه به اندازه پیش‌بینی آژانس بین‌المللی انرژی ولی به شکل قابل توجهی کاهش خواهد یافت. وی افزود: با افزایش تولید و ایجاد چرخه تحویل سخت‌افزار مورد نیاز جهت راه‌اندازی نیروگاه‌های حرارتی و پنل‌های خورشیدی می‌توانیم تا سال 2050 میلادی دست‌کم 50درصد از هزینه‌ها را کاهش دهیم.

طبق گزارش دیگری که با عنوان نقشه راه تکنولوژی منتشر شده است، از جمله ویژگی‌های منحصر به فرد نیروگاه‌های خورشیدی حرارتی توانایی آنها در ذخیره و نگهداری انرژی لازم جهت ارائه به شبکه توزیع در شب و هنگام ابری بودن هواست. گفتنی است که در حال حاضر میزان الکتریسیته تولید شده از نیروگاه‌های خورشیدی حرارتی در جهان چهار گیگاوات است، تا سال 2050 با نصب و راه‌اندازی یک هزار گیگاوات نیروگاه خورشیدی حرارتی سالانه به میزان 2.1 میلیارد تن از تولید CO2 و سایر گازهای گلخانه‌ای کاسته خواهد شد.

گفتنی است با توجه به گسترش استفاده از پنل‌های خورشیدی و تولید الکتریسیته از این منبع انرژی در آسیا، خاورمیانه، استرالیا، چین، شمال آفریقا و امریکای شمالی و جنوبی انتظار می‌رود که سهم انرژی خورشیدی از انرژی تولید شده در جهان بیش‌از پیش افزایش یابد.

نکته آخر اینکه آژانس بین‌المللی انرژی معتقد است استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی حرارتی می‌تواند جبران‌کننده کمبود‌های ناشی از ابری بودن هوا و تاریکی شب بوده و مکمل خوبی برای پنل‌های خورشیدی باشند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/QrCVPHgN
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاخرید کتاب استخدامیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختتخت خواب دو نفرهگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاست
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه