جمعه, ۱۵ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Fri, 5 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

پایین بودن سرعت اینترنت در ایران سال‌هاست که نارضایتی‌های زیادی را از سوی کاربران به دنبال دارد و این امر باعث شده تا هراز چند ماهی شاهد انتشار خبرها و وعده‌هایی از سوی مسئولان مبنی بر افزایش میزان پهنای باند کشور باشیم. چند روز پیش هم مسئولان شرکت زیرساخت که متولیان اصلی پهنای باند هستند این مژده را به کاربران دادند که تا یک‌سال و نیم آینده ظرفیت پهنای باند کشور تا 10 برابر افزایش پیدا کرده و توسعه پهنای باند اینترنت بین‌الملل به 4 ترابیت در ثانیه خواهد رسید.

این در حالی است که با روی کار آمدن دولت یازدهم، وزیر ارتباطات از افزایش 8برابری سرعت اینترنت تا پایان دولت یازدهم خبر می‌داد. اما این خبر‌ها و وعده‌ها این سوال را برای کاربران به وجود می‌آورد که آیا میزان افزایش پهنای باند تاثیری روی سرعت لاک‌پشتی اینترنت کنونی کشور دارد یا خیر؟

خسرو سلجوقی عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات در پاسخ به این سوال که آیا افزایش میزان پهنای باند تاثیری بر سرعت کاربر دارد یا خیر؟ گفت: پهنای باند یک کشور مانند بزرگراهی است که با عریض شدن آن، هم میزان اتومبیل‌ها افزایش پیدا می‌کند و هم سرعت ماشین‌ها بالا‌تر می‌رود. در حالت استاندارد هم با افزایش میزان پهنای باند، هم سرعت اینترنت کاربران بالا می‌رود و هم روی تعداد سرویس‌دهندگان اثر می‌گذارد.

عطاءالله ابطحی کارشناس ارتباطات می‌گوید: اگر ظرفیت اینترنت کشور چند هزار برابر هم شود تاوقتی سرعت اینترنت احساس نشود فایده‌ای برای کاربران ندارد.

وی در باره فیلترینگ هوشمند اظهار کرد: بحث فیلترینگ سال‌های زیادی است که مطرح شده و هنوز قانون کلی برای آن در نظر گرفته نشده و بیشتر سلیقه‌ای اعمال می‌شود.

این استاد دانشگاه افزود: در ایران کسی مخالف این نیست که دسترسی به مطالب غیر‌اخلاقی مسدود شود اما متاسفانه 90درصد سایت‌ها و مطالب آموزشی و علمی اینترنت با مشکل دسترسی مواجه هستند که این ظلمی است که در حق دانشجویان و محققان کشور می‌شود.

ابطحی گفت: باید هرچه زودتر به بحث فیلتر در کشور پایان داد و به نظر من سایت‌ها و محتویاتی جز مطالب غیر‌اخلاقی در کشور نباید فیلتر شوند یا حداقل موارد فیلترینگ دارای چارچوب و مقررات باشند.

وی افزود: فیلتر کردن به کشـــور هزینه‌هایــی وارد می‌کند و ساعاتی که محققان و جویندگان علم در پشت فیلترینگ کشور می‌گذرانند هزینه‌های زیادی را هدر می‌دهد و در اصل ما با فیلتر کردن بیش از آن چیزی که به دست می‌آوریم از دست می‌دهیم.

رضا فیاضی كارشناس فناوری اطلاعات با مقایسه سرعت و قیمت دسترسی به اینترنت بین‌الملل در چند كشور جهان گفت: هم‌اكنون در امارات متحده عربی دسترسی به اینترنت با پهنای باند 16مگابیت در ثانیه به قیمت 50 هزار تومان در ماه ممكن است و این در حالی است كه در كشوری مانند فرانسه پهنای باند حدود 100 مگابیت در ثانیه را با قیمت 30 هزار تومان در ماه به شهروندان ارائه می‌دهند.

فیاضی ادامه داد: كشوری مانند كره جنوبی به دنبال انجام پروژه‌ای است كه تا پایان سال 2012 پهنای باند 1024 مگابیت در ثانیه را به شهروندان ارائه کرد كه اگر این مقدار را با افزایش پهنای باند دسترسی شهروندان ایرانی به شبكه موجود مقایسه كنیم 8هزار برابر كمتر است و حتی اگر شبكه فعلی را به 100برابر افزایش دهیم هنوز هم 80 برابر از كره عقب‌تر خواهیم بود و این نشان می‌دهد كه باید به نسبت افزایش پهنای باند در داخل كشور، نسبت به افزایش پهنای باند دسترسی به اینترنت بین‌الملل برای شهروندان نیز اقدام مناسب صورت گیرد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/gfNFjiEP
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتا
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه