سه شنبه, ۲ بهمن(۱۱) ۱۴۰۳ / Tue, 21 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ایران:

افزایش قیمت نهاده های کشاورزی ناخواسته بود

8 سال پیش ( 1395/5/31 )
پدیدآورنده : مولود غلامی  

مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ایران، از افزایش قیمت حدود 12 درصدی برخی نهاده های کشاورزی در سال زراعی جدید خبر داد و افزود: از نظر نقدینگی در مضیقه هستیم و این افزایش قیمت ناخواسته، مانند داروی تلخی بود که به ناچار خوردیم. سیاست ما به هیچ عنوان افزایش قیمت ها نبوده است.

به گزارش فرصت امروز، یزدان سیف، دلایل دیگر افزایش قیمت برخی نهاده های کشاورزی(کود) را در عوامل دیگر نیز دانست و اظهار کرد: تامین به موقع، ترکیب مناسب کودی، افزایش کیفیت، کنترل قیمت در 3 سال اخیر، آموزش و ترویج و تامین منابع مالی از جمله دلایل این افزایش قیمت ها بود.

وی در پاسخ به فرصت امروز مبنی بر اینکه تثبیت قیمت نهاده ها یکی از دغدغه های اصلی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی بوده، چرا این سیاست ادامه نیافت، تصریح کرد: در فاصله سال های 90 تا 92(3 سال) قیمت نهاده ها با میانگین رشد 143 درصدی همراه بود که کاهش مصرف و در پی آن کاهش تقاضا را به دنبال داشت و منابع مالی شرکت نیز بسیار محدود شد.

وی ادامه داد: از سوی دیگر با محدودیت و کمبود منابع مالی دولت مواجه شدیم و یارانه نهاده های کشاورزی پرداخت نشد. بنابراین چاره ای جز افزایش قیمت برخی نهاده های کشاورزی نداشتیم. البته راهکارهایی برای افزایش سرانه مصرف کود ارایه داده ایم که بخشی از آنها در دست اقدام است.

نیمی از نیازهای کودی کشور به تقاضا تبدیل می شود

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ایران، با اشاره به نیاز کودی کشاورزی اظهار کرد: بر اساس نیازسنجی های موسسه خاک و آب، نیاز کودی کشور، چهارمیلیون و 750 هزار تن در سال زراعی برآورد شده که حدود نیمی از آن تبدیل به تقاضا می شود.

وی افزود: با استفاده از این راهکارها، پیش بینی می کنیم تقاضای کودی کشاورزان را تا دو میلیون و 500 هزار تن افزایش دهیم و مصرف نهاده در بین کشاورزان چشمگیر است. ما با راهکارهایی مانند کارت اعتباری، آزمایش خاک و آب، آموزش و ترویج رایگان و غیره توانستیم بخشی از کاهش تقاضای کودی جبران کنیم.

سیف تصریح کرد: نظام تغییر کیفیت در زنجیره تامین نهاده های کشاورزی را به خوبی اجرا کرده ایم و هیچ نوع کودی با برند شرکت خدمات حمایتی کشاورزی بدون نمونه گیری و رهگیری از مبدا تا مصرف، در کشور توزیع نمی شود. تمام کودها اعم از شیمیایی و آلی تماما شماره ثبت و گواهی ارزیابی کیفی دارند و براساس نیاز هر استان تدارک دیده شده است.

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در خصوص تامین بذور محصولات اساسی گندم، جو و برنج برای سال زراعی 95 -96 نیز گفت: بذر مورد نیاز این کشاورزان تامین شده و حدود 500 هزار تن بذر در اختیار آنان قرار خواهد گرفت. برای سال زراعی آتی، 18نوع بذر و رقم جدید دانه های روغنی که حدود 560 تن است در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.

وی گفت:  بذور جدید دانه های روغنی به چالش های محیطی مانند سرما و خشکی مقاومت دارد و علاوه بر این عملکرد تولید این بذور رقم بالایی است.

راه اندازی سامانه 1559 و آغاز به کار باشگاه کشاورزان

مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی از آغاز به کار باشگاه کشاورزی اطلاعات الکترونیکی با شماره تلفن 1559 در سراسر کشور خبر داد و افزود: در سال های گذشته زنجیره تامین نهاده های کشاورزی ساختار و کارکرد مناسبی نداشت بنابر این برای بهبود شرایط و مدیریت این زنجیره و دانش بنیان کردن ساختار کشاورزی خطوط ارتباطی 1559 تا هفته آینده افتتاح می شود.

وی گفت: در این شبکه ارتباطی جدیدترین اطلاعات هواشناسی کشاورزی، خدمات آزمایشات خاک و آب، مشاوره تخصصی در حوزه تامین و مصرف نهاده های کشاورزی صدور نسخه و توصیه های تغذیه ای،  قبول سفارش نهاده ها و حمل نهاده ها به محل مصرف و امکان دریافت نظرات پیشنهادات کشاورزان ارائه می شود.

مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی افزود: در این باشگاه کارت اعتباری خرید نهاده نیز برای رفع مشکل نقدینگی کشاورزی صادر می شود و کشاورزان می توانند با تماس با شماره 1559 تمام خدمات کشاورزی و نهاده های مورد نیاز خود را دریافت کنند.

سیف ادامه داد: آزمایشات خاک و آب که از مهم ترین مشکلات نوع و میزان مصرف نهاده در بخش کشاورزی است در این شبکه به صورت رایگان انجام می شود و تاکنون 1120 نمونه آزمایش دریافت و جواب 463 مورد نیز ارسال شده است.

مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: باشگاه کشاورزی اطلاعات الکترونیکی 1559 در سیزده استان کشور راه اندازی شده است و دوازده استان نیز تا دو روز آینده به این شبکه متصل می شود و تا پایان هفته نیز هشت استان باقی مانده وارد شبکه خواهند شد.

نوسازی ناوگان کشاورزی با اعتبار 5 هزار میلیارد تومانی

مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی همچنین از تخصیص اعتبار 5 هزار میلیارد تومانی برای نوسازی ماشین آلات فرسوده کشاورزی خبر داد و افزود: این مقدار اعتبار از محل صرفه جویی در سوخت ناشی از جایگزینی ماشین آلات جدید اختصاص یافته است.

وی اظهار کرد: طرح نوسازی و از رده خارج کردن ماشین آلات فرسوده کشاورزی با همکاری سازمان بهینه سازی مصرف سوخت اجرا می شود و پس از تایید طرح از جانب وزیر نفت به مرحله اجرا می رسد.

سیف با اشاره به وجود 260 هزار تراکتور و 4 هزار دستگاه کمباین با عمر بیش از 13 سال در مزارع کشور، گفت: این ماشین آلات فرسوده مصرف سوخت بسیار بالایی دارند و باید از رده خارج شوند. با نوسازی ماشین آلات کشاورزی و از محل کاهش ضایعات 3 تا 10 درصدی گندم و جو منابع اعتباری اجرای طرح تا بیش از 7 هزار میلیارد تومان نیز قابل افزایش است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/mU6RCXcd
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداریقیمت طلای آبشدهنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیکوچینگ فراکوچتعمیر اینورترکناف سقف کناف سقف کاذب
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه