وزیر اقتصاد و صنعت جمهوری آذربایجان به همراه هیاتی عالی رتبه دیروز به تهران آمدند تا برگسترش همکاریهای بین دو کشور بیفزایند.
به گزارش «فرصت امروز» محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره دیداری که با هیات اعزامی آذربایجانی داشت، گفت: درحال حاضر حجم تجاری میان دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان حدود 500 میلیون دلار است که من معتقدم با توجه به گسترش همکاریها، تا سال آینده این میزان میتواند به چندین برابر افزایش یابد.
وزیر ارتباطات اظهار کرد: هیات اعزامی جمهوری آذربایجان شامل وزیر اقتصاد و صنعت آذربایجان به همراه چند معاون وزیر این کشور به ایران آمدهاند تا درباره موضوعات حمل ونقل، گمرک، کشاورزی، انرژی، بانک، گردشگری، صنایع و تجارت گفتوگو کنیم.
وی افزود: هیات آذربایجانی ملاقاتهایی را با وزیران اقتصاد، نفت، نیرو، جهاد کشاورزی و راهوشهرسازی خواهند داشت و قرار بر این است کمیتههایی هم در بخشهای مختلف تشکیل شود و تا روز پنجشنبه که این هیات در ایران است مواردی مورد بحث و گفتوگو قرار گیرد.
واعظی درباره هدف سفر آذریها به ایران گفت: پیگیری آنچه در سفر الهام علیاف رییسجمهور آذربایجان به ایران توافق شده بود و همچنین توافقاتی بین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور انجام شد و علاوه بر آن مقدماتی برای سفر حسن روحانی به باکو فراهم شد.
واعظی افزود: ما تصمیم گـرفـتـیـم وزرای مسئول کمیسیون مشترک سه کشور ایران، آذربایجان و ترکیه اجلاس سه جانبهای با همراهی بخش خصوصی برگزار کنند تا در این زمینه هم همکاریهایمان را گسترش دهیم.
وزیر ارتباطات اظهار کرد: در رابطه با اتباعی هم که در مرز بین دو کشور زندگی میکنند بهویژه نخجوان گفتوگو کردیم تا رفتوآمد تسهیل شود.
وزیر ارتباطات افزود: در رابطه با موضوعات سیاسی و منطقه هم گفتوگو کردیم و تاکید داشتیم که توافقات بین ایران و آذربایجان دشمنانی هم دارد که باید سعی شود این کشورهای ثالث خللی در روابط ایجاد نکنند.
شاهین مصطفی اف، وزیر اقتصاد و صنعت جمهوری آذربایجان هم در رابطه با اهداف سفر خود به ایران گفت: در همه زمینهها روابط دو کشور توسعهیافته که ابعاد مختلفی را شامل میشود که در وهله اول روابط سیاسی بین ایران و آذربایجان را بهصورت موفقیتآمیزی گسترش میدهد.
وی افزود: در باره مسائل منطقه هم مذاکراتی داشتیم و معتقدیم که بعضی کشورها از توسعه همکاریهای ما خوشحال نیستند، بنابراین ما باید هوشیار باشیم که به این روابط خللی وارد نشود.
وزیر اقتصاد و صنعت جمهوری آذربایجان گفت: هیات اعزامی ما ترکیب گستردهای دارند و از 23 نفر تشکیل شده است تا در باره مسائل مختلف با ایران گفتوگو کنیم که این نشاندهنده اهمیت این سفر است.
وی افزود: ظرفیت کشور آذربایجان برای انجام حجم مبادلات تجاری بالاست و میتواند افزایش یابد. ما در این زمینه تمام تلاش خود را انجام میدهیم. همچنین به فکر راهاندازی افتتاح اتاق بازرگانی در ایران و همچنین اتاق بازرگانی در آذربایجان هستیم.
وزیر صنعت آذربایجان درباره تحولات منطقه و اینکه این تحولات چه تاثیراتی میتواند بر روابط ایران و آذربایجان بهویژه از نظر اقتصادی داشته باشد، گفت: درباره مسائل منطقه مذاکره کردیم، نزدیک به 20 سال است که بخشهایی از آذربایجان از سوی ارمنستان اشغال شده است، باوجود قطعنامههایی که توسط سازمان ملل متحد و نهادهای دیگر تصویب شده هنوز ارمنستان این منطقه را در اشغال خود دارد و از آن خارج نشده است و این اشغال میتواند در بیثباتی در منطقه تاثیر داشته باشد و آذربایجان خواستار ترک آنها از زمین آذربایجان است، ولی متاسفانه این اشغال ادامه دارد و این مسئله تهدید جدی در منطقه است.
وی افزود: با توجه به تحریمهایی که اتحادیه اروپا بر روسیه اعمال کرده است ایران و آذربایجان میتوانند از این فرصت استفاده کنند و سهم زیادی از بازار بزرگ این کشور را در اختیار بگیرند.