وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: برای ارتقای کیفیت محصولات و خدمات تولیدی باید از تجارب جهان بهره برد، ضمن اینکه در کنار آن راههای افزایش بهرهوری و کیفیت را شناسایی کرد. به گزارش شاتا، محمدرضا نعمتزاده، با اشاره به اینکه جلب رضایت مشتریان محصولات تولیدی و خدمات نیاز مستمر به ارتقای کیفیت آن دارد، افزود: علاوه بر این با ساخت کالاهای بادوامتر و ارائه خدمات پس از فروش، اتخاذ بهترین رویه در طراحی و ساخت محصولات و رعایت استانداردهای علمی تدوین شده میتوانند در امر مشتریمداری و ادامه تولید موثر واقع شوند.
او افزود: اتخاذ اقتصادیترین روش برای ساخت کالای تمام شده، الگوبرداری از نمونههای کالاهای خوب خارجی ، رقابت درست، سالم و علمی با سایر تولیدکنندگان داخلی و خارجی، بهرهگیری از تجارب و دانش اساتید و دانشآموختگان حوزه صنعت جملگی برای ارتقای کیفیت و خلق اثری زیبا و جامعهپسند، مفید واقع شود.
وی درادامه مصادیق خود در ارتقای کیفیت به صنایع نساجی، پوشاک، کفش، فرش دستی، ماشینی وکاشی وسرامیک اشاره کرد و گفت: ایجاد مدارس مد، بهکارگیری نقاشان و هنرمندان طراح، تعامل با دانشکدههای هنر، مراجعه به آرشیو کتب و اسناد قدیمی و سایر روشها میتواند علاوه برتامین نظر مشتریان از واردات بیرویه محصولات بیکیفیت خارجی از جمله پارچه بکاهد.
نعمتزاده، در ادامه با اشاره به اینکه علاوه بر محصولات باید روشهای اداریمان نیز باید کیفی شود، گفت: در حوزه قانونگذاری نیز باید با لحاظ مقرراتزدایی، جلوگیری از تصویب قوانین متعدد و بیاثر، حذف قوانین دستوپاگیر، خودمان را به پیشرفتهای حاصله در دنیا نزدیک کنیم.
وی در پایان گفت: خوشبختانه انسانهای فرهیخته و با استعداد در جمهوری اسلامی ایران فراوان است که با شناسایی و بهکارگیری استعدادهای آنان باید به تولید محصولات کیفی مبادرت کنیم.
قطب صادرات صنایع معدنی کشور
نعمتزاده، در جریان سفر استانی هیات دولت به استان خراسان جنوبی با حضور در جلسه توسعه و سرمایهگذاران این استان با بیان این مطلب افزود: این استان با دارا بودن 10 درصد وسعت و یکدرصد جمعیت کشور از نعمات و مواهب طبیعی سرشاری برخوردار است. از سوی دیگر، شرایط سخت جغرافیایی بر این منطقه حاکم بوده و توانسته خود را با شرایط کم آبی وفق داده و راهکارهای خروج از آن را پیدا کند.
مهندس نعمتزاده در ادامه با اشاره به اینکه استان خراسان جنوبی استانی معدنخیز است و در تمام زمینههای اقتصادی معدن دارای شرایط بسیار خوبی است، افزود: هماکنون بیش از 20 نوع مواد مختلف معدنی در معادن این استان به چشم خورده که در حوزه معدن و صنایع معدنی نیاز به سرمایهگذاریهای جدید معدنی هم از داخل استان و هم سایر استانها برای استحصال و بهرهبرداری جهت مصرف داخلی و صنایع پایین دستی دارد.
مهندس نعمتزاده، با بیان اینکه امروز در این استان واحد 6 هزار تنی «منیزیم» در منطقه فردوس را افتتاح کرده است، گفت: ظرفیت این واحد بهتدریج قابل افزایش است و برآورد مصرف سالانه آن به میزان سه هزار تن و همین مقدار برای صادرات آن در نظر گرفته شده است. مهندس نعمتزاده در ادامه با اشاره به سایر پتانسیلهای معدنی استان خراسان جنوبی، تصریح کرد: طی هشت ماهه گذشته به میزان دو میلیون تن زغالسنگ از معادن جنوب طبس برداشت شده که با همکاریهای ایمیدرو و بخش خصوصی با اجرای پروژههای جدید این میزان تا چهار تا پنج میلیون تن دیگر قابل افزایش است.
وزیر صنعت، معدن وتجارت در ادامه گفت: با همت ایمیدرو در اواخر سال گذشته از 20کیلومتری متری مرز این استان کار مطالعات اکتشافی آغاز شده که زمینههای سرمایهگذاریهای جدیدی را برای بخش خصوصی در فلزاتی نظیر مس، آهن، طلا، سرب و روی معرفی کرده است. وی تصریح کرد: با وجود ذخایر عظیم معدنی در مرزهای مشترک با کشورهای همسایه از جمله افغانستان و افزایش روابط اقتصادی میتوانند به سرمایهگذاریهای مشترک در این زمینه منجر شود.