«در تولید محصولات ارگانیک 4 اصل باید رعایت شود تا سلامت محیطزیست و خرده مالکی را پویاتر کند. نخستین اصل، سلامت است و این اصل برای ما حیاتی شده و جامعه با مشکلات بسیاری در زمینه سلامت روبهروست. اصل دیگر در این بخش، بومشناختی و رعایت اکولوژیکی و تأثیر جانداران بر محیط و اثر متقابل آن است. این اصل بر حفظ محیطزیست تأکید دارد. اصل سوم مراقبت از محیطزیست و آلوده نکردن است. اصل چهارم در تولید محصولات ارگانیک، انصاف و جوانمردی است. اینکه تولیدکنندهای در تولید محصولات سالم تقلب نکند، دروغ نگوید و آنچه تولید میشود برای سلامت مردم باشد.»
این نهتنها نظر رییس انجمن ارگانیک ایران بلکه سخن تمام کارشناسانی است که در زمینه محصولات ارگانیک فعالیت میکنند. در سالهای اخیر با رشد جمعیت و نیاز روزافزون به غذا، کشاورزان برای بهرهوری بیشتر از زمین، مصرف کود و سموم شیمیایی را بالا بردند. این موضوع اگرچه به بهبود تولید انجامید اما از طرف دیگر سلامت محصولات خوراکی را زیر سوال برد. بنابراین بعد از گذشت 10سال از تشکیل انجمن ارگانیک در کشور، تازه مسئولان اهمیت و اعتبار ارگانیک را درک کرده و قصد دارند در این راستا اهداف بلندمدتی را دنبال کنند.
گزارش مفصلی در ابتدای هفته جاری در مورد همین موضوع به چاپ رسید که ارگانیک را از زوایای مختلفی بررسی کرده بود. به هر ترتیب، نظر اکثر کارشناسان بر این است که کشور هنوز برای رسیدن به وضع ایدهآل، سالها با کشورهای پیشرفته فاصله دارد. مدیر قطب علمی کشاورزی ارگانیک نیز معتقد است ترکها که میزبان کنگره بینالمللی ارگانیک در سال 2014 بودند و خود را تا ردیف دهمین کشور مطرح از نظر تعداد تولیدکننده ارگانیک بالا آوردهاند، نظمنوینی را که بین حدود 50 هزار کشاورز، فروشنده و تاجر ایجاد کردهاند به رخ رقبای منطقهای میکشند.