داریوش اسماعیلی، رییس کمیته معدن مجلس در مورد اتهاماتی که علیه چادرملو مطرح میشود، گفت: اینکه عدهای ادعا میکنند در این معدن رانتی وجود دارد باید دادگاه بررسی کند. قرار نیست اتهام زده شود و با آبروی عدهای بازی شود و آخر هم نتیجه این اتهام زدنها معلوم نشود.
او با ابراز تاسف از جریانسازی رسانهای علیه چادرملو به ایلنا توضیح داد: اینکه رسانهها به این معدن اتهام میزنند و جریانسازی میکنند، به هیچوجه درست نیست، زیرا این معدن کارهای بزرگی کرده و آنهایی که اتهام میزنند کافی است قدری با انصاف عملکرد این معدن را بررسی کنند. وی با انتقاد از کسانی که در فضای رسانهای حاشیهسازی میکنند، گفت: اگر کسی ادعایی دارد، روش درست آن است که به دادگاه مراجعه کند. آنگاه هر رأیی که دادگاه صالحه صادر کرد، ضمانت اجرایی دارد و باید آن رأی اجرا شود.
اسماعیلی درخصوص اینکه امروزه به بهانه بهرهمالکانه علیه چادرملو هجمه صورت میگیرد، گفت: از بهرهمالکانه حمایت میکنیم زیرا بهرهمالکانه مصوب مجلس و یک قانون است و همه معادن نیز ملزم به اجرای آن هستند، بنابراین اگر کسانی بر دریافت بهرهمالکانه تاکید میکنند، آن را هجمه درنظر نگیرید. اما اینکه عدهای به این بهانه سعی میکنند به تخریب مدیریت و توانمندیهای معدن بپردازند یا آمار و ارقام غیرواقعی به نام بهرهمالکانه اعلام میکنند، میتوان از این مسئله بهعنوان هجمه یاد کرد. اسماعیلی با تاکید بر اینکه بحث وارد آوردن اتهام به معادن از جمله چادرملو درست نبوده است، گفت: جای طرح این قبیل مسائل در رسانهها نیست زیرا تجربه ثابت کرده که حاشیهسازی رسانهای بیشتر باعث دلخوری یا بهتر بگوییم باعث نابودی مردم، مدیران و صنایع و معادن میشود. بنابراین باید از ورود به آن خودداری شود.
وی با تاکید بر اینکه بعد از این همه حاشیهسازی و اتهامزنی برای چادرملو، مشخص شد که هیچکدام صحت نداشته است، گفت: اشکال اخبار رسانهها این است که خبری را منتشر میکنند و جنجالآفرینی میشود، اما بیشک تاثیر خبر منفی باقی میماند و بدتر اینکه بسیاری از مردم عادت ندارند این قبیل شایعات را تا دستیابی به نتیجه نهایی دنبال کنند و تنها چیزی که در اذهان باقی میماند، ادعاهای غیرواقعی نادرست است. رییس کمیته معدن کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی افزود: اگر به صنایع و معادن از جمله چادرملو اتهامی وارد میشود، مردمی که این اتهامات را دنبال و دهان به دهان نقل میکنند، مسئول هستند آن را تا آخر دنبال کنند و اگر متوجه اشتباه خود شدند، با شهامت به اشتباه خود اعتراف کنند نه اینکه سکوت کنند.
وی با تاکید بر اینکه مدیران چادرملو پیگیر تمامی این اتهامات بوده و هستند، گفت: اشکال کار اینجاست که مدیران چادرملو پیگیر هستند و حاضرند نسبت به عملکرد خود پاسخگو باشند اما متاسفانه اتهامات و شایعهپراکنیها کار خودش را کرده و تاثیرات منفی را برجای گذاشته است. اسماعیلی با تاکید بر اینکه به جریانسازی رسانهای هیچگونه اعتقادی ندارد، گفت: از رسانهها میخواهم اطلاعات خود را در اختیار قوه قضاییه قرار دهند و پس از آنکه در این مورد رأی صادر شد، آنگاه طبق روال قضایی نسبت به انتشار آن اقدام کنند.
وی معدن چادرملو را بزرگترین مجموعه معدنی سنگآهن ایران دانست و گفت: اگر بخواهم نام سه معدن بزرگ سنگآهن ایران را بر زبان بیاورم، چادرملو، گل گهر و سنگان است. رییس کمیته معدن کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در چادرملو گامهای بزرگی برداشته شده است، گفت: اکتشافات این معدن بسیار عالی بوده، اما هنوز هم نیاز به کار بیشتری دارد و باید از ظرفیت این معدن استفاده شود. وی در مورد فرآوری سنگآهن در چادرملو گفت: این معدن از خامفروشی فاصله گرفته و در زمینه تبدیل سنگآهن به فرآورده به سوی خودکفایی میرود. اسماعیلی با تاکید بر اینکه دولت باید به این معدن کمک کند، گفت: دولت باید به اندازهای به معادن کمک کند تا چادرملو و معادن این چنینی بتوانند به حیات خود که البته حیات اقتصادی کشور است ادامه دهند. وی با اشاره به اینکه در بودجه سالجاری کمکهای بزرگی به معادن چادرملو وگل گهر شد، گفت: اول اینکه سهم بهرهمالکانه از 30 درصد فروش به 25درصد رسید که 5 درصد حذف شد و بقیه نیز بهصورت پلکانی در آمد.