شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز گذشته با توجه به افزایش عرضه در نمادهای بزرگ بازار از جمله پتروشیمیها و بانکیها 99 واحد دیگر کاهش یافت و به این ترتیب، در 2 روز معاملاتی گذشته شاخص کل 540 واحد ریزش را تجربه کرد.
از جمله موارد تاثیرگذار بر این افت میتوان به فرارسیدن اتمام سال مالی شرکتهای کارگزاری و تسویه مشتریان اعتباری در روزهای آینده اشاره کرد که موجب حاکم شدن جو روانی منفی در بازار سهام شد تا در کنار ابهامات موجود در صنایع در پی نسخههای تجویزی، روند نزولی قیمت سهام شرکتها تداوم یابد.
در بازار دیروز، شاخص کل بورس در ابتدای معاملات توانست به لطف رونق در برخی نمادها مانند پست بانك ایران و پارس الكتریك که مشمول دستور العمل رفع گره معاملاتی قرار داشتند و همچنین معامله بلوکی در محدوده مثبت قیمتی در نماد سرمایهگذاری غدیر و اقبال به برخی تک سهمها در دیگر گروهها در مسیر صعود قرار گیرد. این روند بسیار کوتاهمدت بود و تحت فشار نمادهای رو به افول بهخصوص در بخش بانکی، پتروشیمی و فنی مهندسی شاخص سیری نزولی را بار دیگر تجربه کرد و وارد محدوده منفی شد.
برخی حمایتهای حقوقی در قالب معاملات بلوکی در نمادهای بزرگی، چون معدنی و صنعتی چادرملو و سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی نیز تنها بهصورت مقطعی از شاخص حمایت به عمل آورد، اما این روند نیز به سرعت خنثی شد. افت شاخص با افزایش حجم معاملات در نمادهای منفی بهخصوص نمادهای بزرگ بانکی و همچنین نمادهایی چون سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین و فولاد مباركه اصفهان باز هم ادامه یافت تا به این ترتیب، در پایان معاملات روزانه، این نماگر با افتی 99 واحدی به کار خود پایان دهد.
به عقیده بسیاری از کارشناسان وجود ابهام در صنایع بزرگ همچون پتروشیمی، پالایشی و سنگآهن در کنار کاهش قیمتهای جهانی برخی محصولات موجب تشدید روند نزولی شاخص شد. از جمله صنعت فولاد به دلیل کاهش فروش محصولات و مشکلات به وجود آمده در خصوص تقاضای بازار با کاهش حاشیه سود نسبت به سال گذشته همراه است. از جمله مسائل مهم تاثیرگذار در افت شاخص کل بورس اوراق بهادار میتوان به روند فرسایشی بازار سرمایه اشاره کرد که باعث کاهش ارزش و حجم معاملات میشود.
این مهم در شرایطی است که افزایش حجم عرضه نسبت به تقاضا در وضعیت رکود اقتصادی شدت بیشتری دارد و در عین حال، به دلیل ناپایداری در اقتصاد، نقدینگی به سمت بازارهای مالی بهصورت موجی حرکت میکند چنان که این نقدینگی در بازارهای موازی گاهی به سمت بازار طلا و ارز، گاهی به سمت بازار مسکن و گاهی راهی بازار سرمایه میشود.
از جمله خبرهای مهم مربوط به بازار سرمایه میتوان به نشست مدیرعامل بورس تهران با مدیران ارشد تامین سرمایه Renaissance Capital اشاره کرد. مدیران شرکت تامین سرمایه Renaissance Capital ضمن بازدید از تالار حافظ طی نشست مشترک با قالیباف اصل مدیرعامل بورس تهران به تبادل نظر پرداختند.
در این نشست مدیران این شرکت تامین سرمایه با وضعیت معاملات در بورس تهران، ترکیب فعالان بازار، شرایط پذیرش شرکتها، ابزارهای معاملاتی، اعضاء، فرآیند عرضههای اولیه، فرآیند حضور سرمایهگذاران خارجی و غیره آشنا شدند. ایگور و این مدیرعامل شرکت تامین سرمایه Renaissance Capital ضمن ارائه گزارش عملکرد در سطح کشورهای مختلف به نگاه خاص این شرکت تامین سرمایه به بورس تهران توجه کرد و ابراز داشت، سرمایهگذاری در بورس تهران و استفاده از فرصتهای سرمایهگذاری در ایران را در برنامههای عملیاتی خود دارد.
وی ادامه داد: این شرکت تامین سرمایه 9 دفتر در کشورهای مختلف دارد و بزرگترین سرمایهگذار در بورس مسکو است. همچنین رتبه اول سرمایهگذار روسی در بورسهای لندن، نیجریه و نایروبی را در اختیار دارد.