یک بررسی که روی ۵۰۰ دانشجو انجام شد نشان داد استفاده مکرر از تلفنهای هوشمند رابطه مستقیمی با اضطراب، خوشحالی و عملکرد تحصیلی آنها دارد و اینکه هیچیک از این موارد نشانه خوبی نیستند. محققان دانشگاه ایالتی kent با بررسی روزانه استفاده از تلفن همراه، میزان اضطراب، نمودار عملکرد تحصیلی و میزان شادی شرکتکنندهها را اندازهگیری کردند.
این پژوهشگران پس از گردآوری اطلاعات اظهار داشتند: کاربرانی که به میزان بالایی از تلفنهای هوشمند خود استفاده میکردند در مقایسه با سایر همسالانی که کمتر از گوشی استفاده میکردند، از نظر عملکرد تحصیلی رتبه پایینتر، اضطراب بالاتر و میزان کمتر رضایت از زندگی (شاد بودن) را گزارش کردند. همچنین مدل آماری نشاندهنده این رابطهها بسیار قابلتوجه بود.
در یک مطالعه دیگر که توسط همان محققان انجام شده بود افرادی که بهصورت مکرر از تلفنهای خود استفاده میکردند در اوقات فراغت میزان قابلتوجهی عصبی شدن، خلقی افسرده داشتن، دلهره و مضطرب شدن را گزارش کردند. در پژوهش قبلی خود این محققان بیان کردند کاربرانی که به میزان بالایی از تلفنهای خود استفاده میکردند و بهنوعی اعتیاد به تلفن داشتند، یک نوع احساس اجبار را در خود میدیدند که باید بهطور مکرر گوشیشان را بررسی کنند.
جاکوب بارکلی (Jacob Barkley) یکی از محققان این گزارش میگوید: چنین احساس اجباری در فرد برای استفاده از تلفن میتواند استرسزا باشد و این مطالعات نشان داد این احساس حتی به اوقات فراغت شخص نیز کشیده میشود. محققان توصیه میکنند که این افراد مدتزمان معینی (هرچند کوتاه) را به دور از تلفنهای خود اختصاص دهند تا به این ترتیب اوقات فراغت بهتری را تجربه کنند.