آیین پایانی اجلاسیه روابط کار کشور با حضور معاون روابط کار و جمعی از مدیران کل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیران کل تمامی ادارات کل، نمایندگان کارگری و کارفرمایی کشور و نیز معاون برنامهریزی و اشتغال استانداری فارس در شیراز برگزار شد.
به گزارش ایسنا، معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شامگاه پنجشنبه در مراسم اختتامیه اجلاسیه روابط کار کشور در شیراز گفت: اخلاقمداری بهعنوان فلسفه معیشت در دنیا، توسعه پایداری جامعه، تعامل سازنده با مردم و مثبتگرایی بسیار مهم است.
سیدحسن هفدهتن با بیان اینکه یکی از ویژگیهای مهم مدیران مثبتگرایی و اعتماد بهنفس خدایی است، افزود: این ویژگی مهم چه در بخش دولتی و چه در بخش انجمنهای صنفی حائز اهمیت است.
هفدهتن با اشاره به اهمیت بازرسی کار در جامعه و ضرورت تغییر در باور جامعه نسبت به بازرسی کار، خاطرنشان کرد: باید به کافرما بفهمانیم و باور قلبی ایجاد کنیم که بازرس کار به کارگاه نیامده تا کارفرما را جریمه کند بلکه آمده تا محیط کار و رفتار نیروی کار را ایمن کند.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تشریح ویژگیهای فرهنگ کار، ترویج فرهنگ ایمنی را زیرساخت فرهنگ کار دانست و بر ایجاد فرآیند قانونی برای ترویج فرهنگ ایمنی و فرهنگسازی و نهادینه کردن این فرهنگ در جامعه تاکید کرد.
هفدهتن با اشاره به برنامههای روابط کار در طول سالهای پس از انقلاب اسلامی، از طراحی مدلهای جدید بازرسی کار خبر داد و تصریح کرد: راهبرد اصلی در مدلهای جدید استفاده از قابلیت و ظرفیتهای تشکلهای کارگری و کارفرمایی است و با این اولویت، رانت، فساد، انحصار و دلالی از روابط کار برداشته شده و به جای انحصار، رقابت به وجود میآید.
وی با بیان اینکه برای دستیابی به راهبرد اصلی نیازمند برنامههای HSE هستیم و باید کمک کرد تا شرکتهای ایمنی شکل بگیرد، خاطرنشان کرد: با توجه به آیات قرآن، صیانت از نیروی کار لازم است چراکه با جان انسانها سروکار دارند و برای ایمنی کار باید نرمافزار ایمنی را یکپارچه و سراسری کنیم.
هفدهتن با تاکید بر اینکه باید آموزشهای صنفی تشکلات کارگری و کارفرمایی برای توسعه آموزش اولویت داده شود و کمکهای لازم برای نهادهای مدنی از طریق سازمان تامین اجتماعی به تشکلاتی بیشتر باشد که در اجرای کارها کمک میکنند، گفت: کمکها به تشکلات براساس یک شاخص صورت میگیرد و آن شاخص کاهش حوادث ناشی از کار بهویژه حوادث ناشی از کار در کارگاههای ساختمانی است.
ضرورت تامین امنیت مسئول ایمنی در کارگاهها
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: شرایط محیطی در دنیا بسیار متغیر و محدودیت فکری بشری اصلی خدشهناپذیر است و اگر آییننامهها با شرایط روز سازگاری ندارد باید پیشنهاد اصلاحی ارائه شود و مدیران و کارشناسان در این راه تلاش خود را بهکار بندند.
مدیرکل بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این آیین گفت: حدود پنجماه پیش، با پیشنهاد معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مدلی ارائه شد و از استانها، تشکلات کارگری و کارفرمایی نیز نظرخواهی صورت گرفت و هماکنون مدل قطعی و برای اجراییشدن نیازمند کار است.
محمد اصابتی، با بیان اینکه این مدل نیز دارای مقدمه، اهداف، سیاستها، برنامهها و روند اجرایی بوده و در طراحی آن از ظرفیتهای قانونی استفاده شده است، افزود: در این مدل باید ملاحظاتی مدنظر قرار گیرد از آن جمله اینکه امنیت شغلی مسئول ایمنی و افسری که در کارگاه در نظر گرفته میشود، چگونه خواهد بود؛ چراکه این فرد در صورت طرح ایرادی به کارفرما ممکن است دچار مشکل شود.
او از پایه و قاعده آموزش بهعنوان یکی دیگر از الزامات مورد توجه در مدل جدید بازرسی کار یاد کرد و افزود: برای ارتقای فرهنگ ایمنی باید اطلاعات وجود داشته باشد و ارزیابی و شناسایی خطر صورتگیرد.