عملكرد حفاريهاي اكتشافي براي كشف ذخاير جديد معدني در مدت 9 ماهه سال جاري به 67هزارمتر رسيد.مدير اكتشاف سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران با اعلام اين خبر گفت: از ابتداي سال جاري تا انتهاي پاييز امسال ميزان حفاريهاي اكتشافي در كشور به67هزار متر رسيده كه چنين عملكردي تاكنون در بخش اكتشاف كشور سابقه نداشته است.
علي اصغرزاده كه درباره عملكرد اين بخش و نياز به مواد معدني جديد براي تغذيه صنايع كشور سخن ميگفت، تصريح كرد: چهار برابر شدن بودجه اكتشاف، چنين رشدي را در پي داشته به طوري كه براي سال جاري 1200 ميليارد ريال اعتبار براي انجام عمليات اكتشاف پيشبيني شده است.
برنامه اكتشافي سه جانبه ايميدرو، معاونت معدني وزارت صنعت، معدن وتجارت و سازمان زمينشناسي و تعامل سازنده با بخش خصوصي، از زمستان سال قبل با هدف كشف منابع جديد براي توسعه بخشمعدن، فراهم ساختن بستر مناسب براي جذب سرمايهگذاري داخلي و خارجي با تهيه مستندات اكتشافي مطابق با استانداردهاي جهاني، سرمايهگذاري اكتشافي در مناطق محروم و داراي پتانسيل معدني براي هدايت منابع، ايجاد توسعه، اشتغالزايي و تامين امنيت به اجرا در آمده است.
وي با اشاره به نياز صنايع به كشف ذخاير جديد گفت: در 20سال اخير در دنيا هيچ معدني در مقياس جهاني كشف نشده و تمامي معادن بزرگ فعلي كه در حال فعاليت هستند به اكتشافات دهههاي گذشته مربوط میشوند. اين در شرايطي است كه هزينههاي اكتشافي رشد قابل توجهي در دنيا داشته و در آينده به سبب كاهش ذخاير فعلي، با رشد قيمت موادمعدني در جهان مواجه خواهيم شد.
اصغرزاده در مورد فعاليتهاي اكتشافي در ايران گفت: ذخاير فعلي سنگ آهن، مس و زغالسنگ در كمتر از دو دهه آتي به اتمام ميرسد. بنابراين بايد معادن جديدي كشف و آماده بهرهبرداري شوند. وي ادامه داد: برنامه اكتشافي كه از زمان استقرار دولت يازدهم به اجرا درآمده، مطابق با استانداردهاي جهاني و دانش پيشرفته است كه به جمعآوري اطلاعات و اعتبارسنجي آنها نيز ميپردازد.