همزمان با ورود میلیون ها زائر اربعین حسینی به کربلا، تدابیر شدید امنیتی در مناطق مذهبی این کشور به اجرا گذاشته شده و دولت عراق تاکنون توانسته دهها حمله تروریستی را خنثی کند.به گزارش خبرگزاری سومریهنیوز عراق، سامی المسعودی، رییس دیوان وقف شیعی عراق اعلام کرد: تا شامگاه جمعه بیش از 19 میلیون زائر از نقاط مختلف عراق و جهان وارد استان کربلا شدهاند که در این میان نزدیک به دو میلیون آنها از کشورهای دیگر از جمله ایران، بحرین، لبنان، عربستان، مصر، ترکیه، کشورهای شرق آسیا و برخی دیگر از کشورهای مسلمان به کربلا مشرف شدند. آیتالله سیستانی، مرجعیت دینی عراق نیز با تقدیر از دستاندرکاران برگزاری مراسم اربعین حسینی بر ضرورت استفاده حداکثری از این مراسم آیینی تاکید کرد.
همچنین حیدر العبادی، نخستوزیر عراق نیز شخصا در اتاق عملیات مشترک وزارت دفاع در مقر این وزارتخانه حاضر شد و ضمن پیگیری روند عملیات علیه داعش، از تدابیر امنیتی اتخاذ شده برای تامین امنیت زوار اربعین حسینی اطمینان حاصل کرد. در همین حال مسئولان امنیتی عراق از کشف چندین توطئه تروریستی برای به خاک و خون کشاندن مراسم اربعین خبر دادند که از جمله آن کشف هشت موشک گراد در استان کربلا بوده است.براساس این گزارش، تاکنون چندین خودرو بمبگذاری شده نیز در اطراف استان کربلا توقیف و خنثی شده و نیروهای امنیتی توانستهاند چندین نفر را در ارتباط با این اقدامات تروریستی دستگیر کنند. همچنین روز جمعه چند گلوله خمپاره در مناطق مختلف استان کربلا به زمین اصابت کرد، اما با توجه به اینکه محل تجمع زائران را هدف قرار نداده بود، تلفاتی بر جای نگذاشته بود. در استان صلاحالدین نیز مسئولان امنیتی این استان اعلام کردند که یک موشک گراد به مرکز شهر سامراء اصابت کرده که بر اثر آن دو تن زخمی شدند.
سردار حسن کرمی، فرمانده یگان ویژه ناجا با اشاره به حضور یگان ویژه در مبادی ورودی مرزهای غربی کشورمان به ایسنا گفت: تصمیم بر آن شد تا ماموران یگانهای ویژه در پایانههای مرزی شلمچه، چزابه و مهران مستقر شده و در تامین امنیت و خدمترسانی بهتر به زائران مشارکت داشته باشند.
از سوی دیگر، حسنی ذوالفقاری، معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور گفت: زائران عراق از یکشنبه به مدت 10 روز فرصت دارند به کشور بازگردند، بنابراین برای بازگشت به کشور عجله نکنند. در این راستا حدود 20 دستگاه فعالیت خود را آغاز کردند، اما محوریت با سازمان حج و زیارت، وزارت راه و شهرسازی، نیروی انتظامی، سپاه و بسیج بود. در آخرین آمارها حدود 1/5 میلیون نفر از کشورمان به عراق سفر کردهاند که تاکنون 256 هزار نفر به کشور بازگشتهاند. در حال حاضر 375 اتوبوس در عراق فعال بوده، 500 دستگاه سازمان حج و زیارت اجاره کرده و هزار اتوبوس از شهرداریهای کشور به عراق اعزام میشود، علاوه بر این بیش از چهار هزار اتوبوس بین شهری در اختیار هستند تا زائران را از مرزها به داخل کشور انتقال دهند. حمل و نقل ریلی کشور هم تقویت شده است.
در این ایام نیروی انتظامی 500هزار جلد گذرنامه تولید کرده و باید گفت، حدود 100هزار نفر از دستگاههای مختلف در حال خدماترسانی هستند. با تلاشهای وزارت نفت ما مشکل سوخت نداریم. همچنین ما تصمیم گرفتیم خودروهای سیاری را که حامل سوخت هستند در منطقه فعال کنیم. در ایران ظرفیت اسکان موقت 95 هزار نفر پیشبینی شده که این رقم جدا از هتلها و منازل شخصی است. بالگردهای نیروی انتظامی و هلال احمر نیز در مرزها مستقر شدهاند.معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور در بخش دیگری از صحبتهای خود اشاره کرد، کسانی را که فاقد گذرنامه یا مفقود شدهاند، نگران نباشند، زیرا مشکل آنها برطرف میشود، به گفته وی به دلیل حجم سنگین ترافیک مردم به استقبال زائران نروند تا انتقال زائران به سهولت انجام شود.