بازاریابی برای کسب و کارهای کوچک دشواری های بسیار زیادی دارد. این امر اغلب کارآفرینان و صاحبان کسب و کار را گیج می کند. راه اندازی سایت رسمی، ایجاد وبلاگ جانبی و شروع فعالیت در شبکه های اجتماعی برای موفقیت در دنیای بازاریابی کافی به نظر می رسد، با این حال بسیاری از کسب و کارهای کوچک همچنان در زمینه جلب نظر مخاطب هدف مشکل دارند. بسیاری از برندهای کوچک با وجود محدودیت های عمده در بودجه شان اقدام به راه اندازی تیم بازاریابی نیز می کنند. به این ترتیب هدف اصلی آنها آشنا ساختن مشتریان با برندشان است. متاسفانه در اغلب موارد کسب و کارهای کوچک کمترین موفقیتی در زمینه تبلیغات و بازاریابی کسب نمی کنند. این امر بسیاری از آنها را نسبت به ماهیت فعالیت در دنیای بازاریابی ناامید می سازد. از نظر من تمام برنامه ای بازاریابی کسب و کارهای کوچک در هر حوزه ای دارای یک نقص مشترک است. آنها نسبت به اهمیت فرمت ویدئو یا همان بازاریابی ویدئویی توجه کافی ندارند.
اگرچه سایر فرمت های بازاریابی همچنان اهمیت خاص خود را حفظ کرده اند، اما فرمت ویدئو در طول یک دهه اخیر به طور قابل توجهی رشد و توسعه یافته است. امروزه بازاریاب ها توجه زیادی به استفاده از فرمت ویدئو در کمپین ها دارند. این امر به دلیل افزایش تمایل مشتریان به تماشای محتوای ویدئویی روی داده است. بیشک تلاش برای تغییر سلیقه مشتریان کار بسیار دشواری است بنابراین ما باید در قالب سلیقه فعلی مشتریان اقدام به فعالیت کنیم.
بدون تردید بازاریابی ویدئویی به هیچ وجه ساده نیست. این امر تلاش زیادی طلب می کند. ما باید علاوه بر آگاهی از سلیقه مخاطب به کار با ابزارهای ضبط و ویرایش ویدئو نیز عادت کنیم. این امر به طور ویژه برای برندهای تازه کار یا تیم های بازاریابی ناآشنا با بازاریابی ویدئویی دشوار است. به همین خاطر بسیاری از برندها در عمل اقدامی برای ساماندهی کمپین های بازاریابی ویدئویی نمی کنند. وضعیت کسب و کارهای کوچک در این میان بسیار دشوارتر است. آنها به طور معمول هیچ تجربه ای در زمینه بازاریابی ویدئویی ندارند. به همین خاطر علی رغم آماده سازی پیش نیازهای اصلی از نقطه شروع آگاهی ندارند. هدف اصلی ما در این مقاله بررسی گام به گام طراحی و اجرای کمپین بازاریابی ویدئویی برای کسب و کارهای کوچک است.
مطلب مرتبط: ایده هایی جالب برای بازاریابی ویدئویی تأثیرگذار
1. شروع کار با برنامه ای منسجم
امروزه موفقیت در دنیای کسب و کار بدون برنامه ای دقیق امکانپذیر نیست. این نکته درباره حوزه بازاریابی نیز صادق است بنابراین نخستین گام ما برای حضور موفق در دنیای عرصه بازاریابی ویدئویی طراحی برنامه ای منسجم است. اشتباه اصلی کسب و کارهای کوچک تلاش برای یادگیری نکات پیرامون برنامه ریزی در فرآیند ساماندهی کمپین است. اگرچه این امر در ابتدا امکانپذیر به نظر می رسد، اما نتیجه مناسبی در پی نخواهد داشت. به همین خاطر توصیه اصلی من در این مقاله استفاده از برنامه ای دقیق برای ساماندهی کارهاست.
اغلب ویدئوهای بازاریابی دارای 1 یا 2 شخصیت اصلی و محیطی به عنوان پس زمینه است. توصیه من در اینجا بررسی محیط موردنظر برای فیلمبرداری از نقطه نظرهای مختلف است و یک محیط مناسب باید نورگیری مطلوبی داشته باشد. همچنین محیط باز برای فیلمبرداری همیشه اهمیت دارد. محیط های بسته موجب کاهش کیفیت اثر نهایی خواهد شد.
پس از بررسی نکات ابتدایی باید به پرسشی مهم پاسخ دهیم: مخاطب هدف ما کیست؟ پاسخ این پرسش تمام بخش های کار را مشخص خواهد کرد. آگاهی از ویژگی های منحصر به فرد مشتریان اهمیت بسیار زیادی دارد. گاهی اوقات ما ویدئوی بازاریابی را براساس سلیقه شخصی مان تولید می کنیم. اغلب اوقات چنین ویدئوهایی مورد پسند مخاطب هدف قرار نمی گیرد. شناخت دامنه مخاطب هدف در زمینه شخصی سازی محتوا نیز اهمیت دارد. اگر ما از گروه های مختلف مشتریان آگاهی نداشته باشیم، امکان تولید محتوای جذاب برای آنها فراهم نخواهد شد.
2. استفاده از کپشن مناسب
محتوای ویدئویی به طور معمول در تلویزیون یا شبکه های اجتماعی پخش می شود. یکی از نکات مهم برای افزایش تاثیرگذاری محتوای برندمان استفاده از زیرنویس است. شاید در نگاه نخست این امر ساده به نظر برسد، اما براساس پژوهش های جدی عنوان شده است. بسیاری از کاربران به هنگام کار با گوشی همراه یا مشاهده تلویزیون صدای آن را قطع می کنند. این امر دردسرهای زیادی برای برندها فراهم ساخته است. اگر مخاطب صدای ویدئوها را نشنود، بخش قابل توجهی از پیام ما از بین می رود. راهکار مدنظر در این بخش استفاده از زیرنویس واضح است. به این ترتیب حتی کاربران بی علاقه به افزایش صدای دستگاه شان نیز پیام برند ما را مشاهده خواهند کرد.
امروزه تمام ویدئوهای مربوط به اکانت رسمی اینستاگرام یا فیس بوک همراه با زیرنویس بارگذاری می شود. وقتی اکانت رسمی یک شبکه اجتماعی از این تکنیک استفاده می کند، بی توجهی سایر برندها هیچ توجیهی ندارد. انتخاب رنگ زیرنویس یکی از نکات ریز محسوب می شود. رنگ موردنظر باید با پس زمینه تفاوت آشکاری داشته باشد. در غیر این صورت مطالعه اش برای مخاطب دشوار خواهد شد. همچنین اندازه مطلب نیز باید کوچک باشد. اگر زیرنویس بخش زیادی از صفحه را اشغال کند، انگیزه مخاطب برای تماشا کم خواهد شد.
3. بازنشر محتوای قدیمی با اندکی ویرایش
یکی از تکنیک های هوشمندانه در زمینه بازاریابی محتوایی استفاده دوباره از محتوای قدیمی برند است. اغلب شرکت های بزرگ از این تکنیک در سطحی گسترده استفاده می کنند. به این ترتیب امکان تاثیرگذاری بر روی مخاطب بدون نیاز به صرف هزینه برای تولید محتوای تازه فراهم می شود. نکته مهم درخصوص استفاده دوباره از ویدئوهای قدیمی تغییر هدف اصلی آنهاست. تکنیک موردنظر با بازنشر ساده محتوای قدیمی تفاوت دارد بنابراین شاید به ویرایش جزئی ویدئو نیز نیاز پیدا کنیم. اگر با نرم افزارهای ویرایش ویدئو کار کرده باشید، این مرحله دشواری چندانی برای شما نخواهد داشت.
اگر نسبت به بازنظر محتوای برندتان تردید دارید، باید ایده ای جزئی تر را نیز مدنظر قرار دهید. امروزه اغلب برندها در پلتفرم های مختلف فعالیت دارند. این امر امکان بازنشر محتوای منتشرشده در یک پلتفرم در شبکه اجتماعی دیگر را فراهم می سازد. به عنوان مثال، ویدئوی موجود در وبلاگ تان را با اندکی ویرایش در اکانت اینستاگرام برند بارگذاری کنید. این امر در عین سادگی هزینه های شما را به شدت کاهش خواهد داد.
4. معرفی درست ویدئو
جذاب ترین ویدئوها نیز بدون معرفی درست تاثیرگذاری چندانی نخواهند داشت، بنابراین ما باید متن کوتاه و مناسبی برای معرفی ویدئوی مان به مخاطب طراحی کنیم. براساس گزارش موسسه فوربس 65درصد از ویدئوهای تبلیغاتی بدون کپشن معرفی مناسب در شبکه های اجتماعی هرگز مورد توجه کاربران قرار نمی گیرد. این امر به خوبی اهمیت و تاثیرگذاری بخش معرفی را نشان می دهد.
گاهی اوقات برندها علاوه بر معرفی ویدئو در بخش کپشن به درج چند جمله کلیدی در ابتدای ویدئو نیز اقدام می کنند. این امر با هدف جلب تعامل هرچه بیشتر مخاطب هدف انجام می شود. اغلب کاربران در شبکه های اجتماعی فقط سه ثانیه اول ویدئوهای تبلیغاتی را مورد توجه قرار می دهند بنابراین ما باید پیام اصلی و المان جذاب کمپین مان را همان لحظات نخست نشان دهیم. فقط در این صورت تمایل آنها برای مشاهده ادامه ویدئو جلب خواهد شد.
امروزه تمام شبکه های اجتماعی امکان عبور راحت از تبلیغات را برای مخاطب فراهم می سازند. نمونه واضح این امر در یوتیوب قابل مشاهده است. کاربران این پلتفرم پس از چند ثانیه مشاهده ویدئوی تبلیغاتی امکان کلیک بر روی گزینه «عبور» به منظور مشاهده محتوای اصلی را دارند. در چنین فضایی تولید ویدئوهای جذاب براساس سلیقه مخاطب حرف نخست را خواهد زد.
مطلب مرتبط: هرآنچه باید در مورد بازاریابی ویدئویی بدانیم
5. بارگذاری ویدئوی آنلاین
تازه ترین ترند حوزه بازاریابی ویدئویی استفاده از گزینه پخش زنده است. بسیاری از برندها مراسم های مهم را آنلاین پخش می کنند. این امر فرصت مناسبی در اختیار برندها به منظور تعامل سازنده با مخاطب می دهد. نکته جالب اینکه اغلب شبکه های اجتماعی از این امکان پشتیبانی می کنند، بنابراین محدودیت خاصی پیش روی کسب و کار شما برای بارگذاری ویدئو آنلاین نخواهد بود.
کسب و کارهای کوچک اغلب مشکل یافتن ایده مناسب دارند. در این زمینه توصیه من برگزاری جلسات پرسش و پاسخ زنده با مخاطب هاست. بسیاری از مخاطب ها تمایل به گفت وگو با برندها دارند، اما موقعیت مناسب پیدا نمی کنند. اجرای برنامه پرسش و پاسخ به صورت آنلاین کمک قابل توجهی به تحقق این هدف خواهد کرد.