یکی از آمارهای جذاب مجله فروبس، بررسی عملکرد کارآفرین ها طی یک سال و قرار دادن آنها در دو گروه برنده ها و بازنده ها است. با این حال شیوع جهانی ویروس کرونا باعث شده تا فهرست امسال به مراتب خاص تر باشد. در ادامه 3 برنده و بازنده اصلی را بررسی می کنیم.
برنده ها:
1-ایلان ماسک
کشور: آمریکا
میزان سود: 110 میلیارد دلار
دارایی کل: 136 میلیارد دلار
بدون تردید موفق ترین فرد امسال ایلان ماسک بوده است که به صورت کاملا غافلگیرکننده اکنون دومین فرد ثروتمند جهان محسوب می شود. این امر در حالی است که تا سال گذشته حتی در بین 20 نفر اول نیز قرار نداشت. دو برند اصلی وی به نام تسلا و اسپیس ایکس عملکرد بسیار خوبی را داشته و موفقیت های بزرگی را به دست آورده اند. همین امر نیز باعث افزایش خیره کننده ارزش سهام آنها شده است. درواقع اتومبیل های برقی و خودران ترند جدید در این صنعت محسوب شده که در این زمینه تسلا فاصله زیادی را با سایر رقبای خود ایجاد کرده است. به نظر می رسد که این آمار برای وی در سال آینده نیز تداوم داشته باشد. درواقع وی مالک دو برندی است که بازار آینده برای آنها کاملا درخشان خواهد بود. همین امر باعث شده تا بسیاری از تحلیلگران بر این باور باشند که وی می تواند طی سه سال، حتی جایگاه جف بزوس را نیز تصاحب کند. در این رابطه ذکر این نکته ضروری است که آمازون با اعتصاب گسترده کارگران خود مواجه است، با این حال تسلا ابدا چنین مشکلاتی را ندارد. به همین خاطر سال آینده ممکن است برای آمازون، با کاهش رشد همراه شود. به هر ترتیب وی موفق ترین کارآفرین سال 2020 بوده است.
مطلب مرتبط: برنده ها و بازنده های دنیای کارآفرینی در سال 2019
2-جف بزوس
کشور: آمریکا
میزان سود: 67.5 میلیارد دلار
دارایی کل: 182.2 میلیارد دلار
اگرچه ویروس کرونا به کابوسی برای اکثر برندها تبدیل شده است، با این حال آمازون حتی در مقایسه با سال گذشته، پیشرفت نیز داشته است. درواقع شرکت وی رکورددار میزان استخدام در دوران کرونا است. با توجه به این امر که آمازون در حوزه های متعددی حضور پیدا کرده است، به نظر می رسد که سال آینده نیز شاهد تداوم موفقیت های وی باشیم. درواقع از همین الان می توان جایگاه وی به عنوان ثروتمندترین فرد جهان در سال آینده را تثبیت شده دانست،. با این حال بزرگترین مشکل حال حاضر وی، اعتراض هایی است که بسیاری از کارکنان وی خصوصا در بخش انبارداری از خود نشان داده اند. درواقع آنها عقیده دارند که سهمی از سودهای کسب شده نداشته و موفقیت های این شرکت در حالی رقم میخورد که در وضعیت آنها تغییری رخ نداده است. بدون شک اگر وی بتواند این مشکل را به خوبی برطرف نماید، امپراتوری وی برای چندین سال دیگر تضمین شده خواهد بود.
3-ژانگ شانسان
کشور: چین
میزان سود: 60.5 میلیارد دلار
دارایی کل: 62.5 میلیارد دلار
شیوع ویروس کرونا باعث شده است تا این کارآفرین چینی بتواند خود را به فهرست میلیاردرها اضافه کند. وی موسس یک برند تولید آب های معدنی در کشور خود بوده که در حال حاضر براساس آمارها یک سوم بازار را در اختیار دارد. با این حال دلیل اصلی موفقیت وی را باید در عرضه اسپری بینی و واکسن کرونا دانست. درواقع در کشوری که بیش از یک میلیارد جمعیت دارد، چنین محصولی بدون شک سودآوری بالایی را خواهد داشت. حال باید دید که برنامه وی پس از پایان شرایط حال حاضر و رفع ویروس کرونا برای سودآوری بیشتر، چه خواهد بود. در این راستا فراموش نکنید که چین زودتر از هر کشوری موفق شد تا ویروس کرونا را مهار کند که در این زمینه بدون شک فعالیت های این کارآفرین، تاثیرگذار بوده است.
بازنده ها:
1-کارلوس اسلیم
کشور: مکزیک
میزان ضرر: 5 میلیارد دلار
دارایی کل: 58.2 میلیارد دلار
اگرچه وی در سال 2007 موفق شده بود تا عنوان ثروتمندترین فرد جهان را به دست آورد، با این حال از آن زمان روند نزولی وی شروع شده است. مهمترین و سودآورترین برند وی تلمکس است که در زمینه ارتباطات فعالیت دارد. وی امسال با کاهش ارزش سهام اکثر برندهای خود مواجه شده که در این زمینه شیوع ویروس کرونا را می توان دلیل اصلی دانست. در این راستا اگرچه وی ضرر 26 درصدی را تا حد زیادی جبران کرده است، با این حال همچنان با 5 میلیارد ضرری که در آخرین روز تهیه این فهرست به ثبت رسیده است، بزرگترین بازنده امسال است.
2-شلدون آدلستون
کشور: آمریکا
میزان ضرر: 5 میلیارد دلار
دارایی کل: 35.1 میلیارد دلار
وی مالکیت بسیاری از هتل ها و کازینوهای نقاط مختلف جهان را در اختیار دارد. با این حال شیوه ویروس کرونا باعث کاهش تقاضا برای برندهای تحت مالکیت وی و کاهش شدید ارزش سهام آنها شده است. به همین خاطر نیز وی رقمی مشابه کارلوس اسلیم را از دست داده است. درواقع امسال می توانست برای وی فاجعه بارتر نیز تمام شود، با این حال انتشار اخبار کشف واکسن ویروس کرونا باعث شده است تا شرایط برای وی تا حدود زیادی بهبود یابد.
مطلب مرتبط: برنده ها و بازنده های دنیای کارآفرینی سال 2018
3-سانگ هاگبین
کشور: چین
میزان ضرر: 4.8 میلیارد دلار
دارایی کل: 8.1 میلیارد دلار
نکته جالب فهرست امسال این است که تمامی اطلاعات به میلیاردرهای دو کشور آمریکا و چین خلاصه می شود. به همین خاطر نیز بسیاری از تحلیلگران بر این باور هستند که در حال حاضر دو ابرقدرت برتر جهان، این دو کشور هستند. این کارآفرین چندین برند در زمینه املاک را دارد و در سال 2017 پارک های موضوعی گروه دالیان واندا را خریداری کرده است، با این حال شیوع ویروس کرونا نیز باعث شده تا کسب و کار وی عملا سودآوری نداشته باشد. همین امر باعث شد تا یک سوم از دارایی وی از بین برود.