بدون شک هر فردی در طول زندگی خود بارها به این فکر افتاده است که درخواست ارتقای شغلی داشته باشد. با این حال آمارها در این زمینه بیانگر آن است که بیش از 50 درصد این درخواست ها، با پاسخ منفی مواجه می شود. به همین خاطر نیاز است که به نکاتی توجه داشته باشید تا شانس موفقیت شما افزایش پیدا کند. اگرچه نظرات در این زمینه بسیار زیاد است که حتی برخی پیشنهاد می دهند که بلافاصله تغییر شغل داشته باشید، با این حال با تحلیل و بررسی ویژگی های مشترک در بین درخواست های ارتقای شغلی که با پاسخ مثبت همراه بوده اند، پنج نکته اصلی انتخاب شده است که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.
1-آیا حقوق منصفانه ای دریافت می کنید؟
طبیعی است که هر ساله با افزایش قیمت ها، حقوق فعلی پاسخگوی نیازهای شما نباشد. در این زمینه شما باید همواره این نکته را مورد توجه قرار دهید که آیا حقوقی که دریافت می کنید در مقایسه با حجم کاری که انجام می دهید منصفانه است؟ در این زمینه سایت Salary.com، براساس موقعیت مکانی، حداقل حقوق در حوزه های مختلف و هزینه ها را بررسی می کند. این موضوع می تواند شما را در تصمیم گیری بهتر، کمک نماید. در این راستا اگر حقوق دریافتی مناسب نیست، لازم است تا به دنبال ارتقای شغلی باشید.
مطلب مرتبط: توصیه های شغلی برای کارآفرینان جوان
2-آیا پول دغدغه مهمتری است و یا رشد در حوزه کاری شما؟
درواقع بسیاری از افراد قبل از آن که به این موضوع فکر کنند، تقاضای ارتقای شغلی می دهند. در این زمینه فراموش نکنید که اگر صرفا به دنبال افزایش درآمد خود هستید، دیگر دلیل برای ارتقای شغلی وجود نخواهد داشت و می توانید تقاضای افزایش حقوق خود را داشته باشید. با این حال اگر دغدغه اصلی شما پیشرفت در حوزه کاری است، این موضوع یک دلیل درست برای رشد در حوزه کاری شما خواهد بود. در این زمینه شما باید این موضوع را بررسی کنید که آیا از شایستگی لازم برای قرار گرفتن در رتبه های بالاتر برخوردار هستید؟ در این زمینه بررسی وضعیت افرادی که در جایگاه مدنظر شما قرار دارند، به شما کمک بسیاری را خواهد کرد. درواقع توصیه می شود که اگر تنها به دنبال ارتقای درآمد خود هستید، به دنبال موقعیت شغلی بالاتر نباشید.
3-چه زمانی کار خود را شروع کرده اید؟
درواقع این امر که بدانید کار خود را چه زمانی شروع کرده اید، کمک خواهد کرد تا تصمیم گیری به مراتب بهتری را داشته باشید. برای مثال ممکن است در حوزه کاری شما، این موضوع رایج باشد که پس از سه سال، ارتقای شغلی صورت گیرد. تحت این شرایط طبیعی است که اگر در سال اول فعالیت خود باشید، تقاضا برای ارتقای شغلی با پاسخ منفی همراه خواهد شد. با این حال در این رابطه همواره استثناهایی هم وجود دارد. برای مثال ممکن است شما بهترین کارمند شرکت محسوب شوید. با این حال این تضمین باید از جانب مدیر شرکت باشد. درواقع طبیعی است که رشد چشمگیر شما، از نگاه وی دور نخواهد ماند. با این حال فشار آوردن در این زمینه نتیجه ای را به همراه ندارد. درواقع یکی از دغدغه های مدیران این است که اطمینان داشته باشند که شما رشد مداومی دارید و ممکن است ارتقای شغلی، این روند را مختل کند. به همین خاطر شما باید همواره به زمان رایج در حوزه کسب و کار خود، توجه داشته باشید. بدون شک اگر از زمان رایج گذشته باشد، لازم است تا سریعا چنین درخواستی را اعلام نمایید. با این حال حتی اگر با پاسخ منفی مواجه شدید، لازم است تا دلایل آن را بپرسید. تحت این شرایط ممکن است کاملا قانع شوید و مشکلی وجود داشته باشد که چنین امری را حداقل تا چند ماه آینده غیرممکن کرده است.
4-وضعیت شرکت چگونه است؟
این امر که از یک شرکت که در روزهای بحرانی به سر می برد تقاضای ارتقای شغلی داشته باشید، بدون شک اقدامی هوشمندانه نخواهد بود. درواقع شما باید منتظر روزهای خوب بمانید تا شانس درخواست شما با پاسخ مثبت بالاتری همراه باشد. با این حال ممکن است شما پیشنهادی داشته باشید که به بهبود اوضاع کمک نماید. با این حال فراموش نکنید که پیشنهاد شما باید کاملا منطقی و نه براساس وعدههای توخالی باشد. در این زمینه بهتر است که با همکاران خود در واحد مالی مشورت گرفته و وضعیت بودجه شرکت را بررسی کنید. در این زمینه ممکن است حتی شرکت در روزهای بحرانی هم نباشد، با این حال پرداختن به یک پروژه بزرگ، اوضاع مالی را سخت کرده است. به همین خاطر شما باید به برنامه ریزی مدیر شرکت نیز احترام بگذارید با این حال می توانید درخواست خود را به این صورت مطرح کنید که شما انتظار ارتقای شغلی سریع را ندارید و به مدیر شرکت زمانی را بدهید تا در این زمینه تصمیم گیری داشته باشد. درواقع تحت فشار قرار ندادن مدیر شرکت، یک مورد بسیار مهم خواهد بود.
5-آیا برنامه ریزی شخصی وجود دارد؟
درواقع برخی از افراد هستند که در کار خود، برنامه ریزی شخصی دارند. برای مثال آنها می خواهند که در یک افق 15 ساله، به بالاترین جایگاه شرکت دست پیدا کنند. تحت این شرایط تقاضا برای ارتقای شغلی مهم خواهد بود. با این حال فراموش نکنید که جایگاه بالاتر به توانایی بیشتری هم نیاز دارد. درواقع اگر عملکرد خوبی را نداشته باشید، طبیعی است که زنجیره رشد شما متوقف خواهد شد. در این رابطه بهتر است که در ابتدا به دنبال درخشش در موقعیت فعلی خود باشید تا مدیر شرکت شما را فردی شایسته برای جایگاه بالاتر بداند.
مطلب مرتبط: راهکارهایی برای پیدا کردن موقعیت های شغلی هماهنگ با مهارت کارآفرینان
در آخر فراموش نکنید که اگر با رعایت این پنج اصل، همچنان با چالش مواجه هستید، بهتر است که به دنبال تغییر در موقعیت شغلی خود باشید. این نکته را فراموش نکنید که بسیاری از کارآفرین های موفق، کارمندانی بوده اند که شرکت خود را رها کرده و یک تصمیم جسورانه گرفتند. با این حال توصیه می شود تا زمانی که برنامه ای جدی ندارید و یا موقعیت شغلی مناسب را پیدا نکرده اید، شغل خود را رها نکنید. درواقع این احتمال همواره وجود دارد که همه چیز براساس پیش بینی های شما جلو نرود.