هر کس یک جایی در زندگی اش مرتکب اشتباهات مالی می شود، حال فرقی نمی کند که این اشتباهات درخصوص اصرار بر خریدن چیزهای غیرضروری باشد و یا نادیده گرفتن مستمری بازنشستگی. حتی افرادی در امور مالی حرفه ای هستند هم در برابر اشتباهات مصونیت ندارند.
برای کمک به جلوگیری از این اشتباهات، همین افراد حرفه ای بهترین توصیه های خود را برای همنوعان جوان خود گردآوری کرده اند. این توصیه های خردمندانه، فارغ از سن تان به شما کمک می کنند تا بهترین حیات مالی ممکن را تجربه کنید.
1- با پس اندازکردن شروع کنید
بر طبق یافته های تحقیقی در موسسه GOBankingRates میزان پس انداز نیمی از آمریکایی ها کمتر از 1000 دلار است. هنگامی که حقوق تان واریز می شود، احتمال خرج کردن بسیار بیشتر از پس انداز است، اما اولویت بندی برای بازکردن یک حساب پس انداز امری جدی و غیرقابل انکار است. این کار راهی است که پرداخت ها را به صورت خودکار درمی آورد.
شارون اپرسون، مشاور ارشد مالی CNBC و مجری برنامه اصول بازنشستگی شبکه CNBC می گوید: « اگر پول تان را نبینید، خرجش نمی کنید». «پول خود را به صورت خودکار از حساب شغلی به حساب پس اندازی منتقل کنید که با حساب جاری تان در ارتباط نباشد.»
2- از تورم سبک زندگی دوری کنید
تد جنکین، یکی از سرشناس ترین برنامه ریزان مالی حال حاضر می گوید: «هرگاه که دستمزدتان افزایش می یابد، نرخ پس انداز کردن خود را ارتقا داده تا رشد ارزش خالص حساب تان حفظ شود.»
او می گوید: «برای جلوگیری از دچارشدن به تورم سبک زندگی، یک سوم از مبلغ افزایش حقوق خود را پس انداز کنید.» با نهادینه کردن این عادت در اولین سال های کاری تان می توانید عادات خوب دیگری را نظیر پس انداز کردن، سرمایه گذاری و پرداخت به موقع بدهی را در خود ایجاد کنید. با این اوصاف خود به خریدن وسایلی که تا چند سال آینده اهمیت خود را از دست می دهند، گرفتار نخواهید کرد.
3- پول خود را با خریدن چیزهایی که نیاز ندارید هدر ندهید
هرگاه که حقوق تان و اضافه دریافتی به حساب تان واریز می شود، توانایی خریدن چیزهایی که دوست دارید به جای خریدن چیزهایی که نیاز دارید، وسوسه انگیز می شود، اما این کار می تواند به اشتباه بزرگی منتهی شود.
میشل شرودر گاردنر، بنیانگذار یک وبلاگ درخصوص امور مالی شخصی با عنوان معنابخشیدن به سِنت ها، می گوید: «پول زیادی را صرف خریدن لباس نکنید». «من از زمانی که 14 سال داشتم همیشه به صورت تمام وقت کار کرده ام، اما پس انداز کردن را از یک دهه قبل آغاز کردم.»
4- برای تحت تاثیر قرار دادن دیگران خرید نکنید
جان رمپتون، موسس و مدیرعامل شرکت Calendar می گوید: «خرج کردن برای نیازهای اولیه می تواند به نیازهای آینده تان آسیب برساند.»
وی می افزاید: «وقت خود را با خریدن اتومبیل ها و وسایل گران قیمت تلف نکنید». بهترین کار ممکن این است که به جای خرج کردن سرمایه، آن را پس انداز کرده و یا پول تان را وارد جریانی کنید که سرمایه بیشتری برای تان فراهم کند.
5- هرچه سریع تر برای دوران بازنشستگی خود سرمایه گذاری کنید
یکی دیگر از مطالعات موسسه GOBankingRates با موضوع پس انداز بازنشستگی حاکی از آن است که یک سوم مردم آمریکا چیزی کمتر از 10000 دلار برای دوران بازنشستگی شان کنار می گذارند. نادیده گرفتن پس انداز در دوران 20 سالگی آسان است اما همان زمان بهترین موقع برای شروع است. هرچه سریع تر پس انداز کردن را شروع کنید، سریع تر می توانید از فواید پس انداز و سرمایه گذاری تان بهره ببرید. خبرگان امور مالی بر این اعتقادند که همه افراد فارغ از سن شان باید هرچه سریع تر پس انداز برای دوران بازنشستگی خود را آغاز کنند.
6- از بازار بورس نترسید
انجام کارهایی که برای تان وحشت آور است می تواند تاثیر مثبتی بر امور مالی تان داشته باشد. اغلب سرمایه گذاران تازه کار از بازار بورس وحشت دارند، اما هنگامی که در مقیاسی کوچک شروع به فعالیت می کنید، زندگی مالی تان ارتقا می یابد. به همین دلیل است که تام هگنا برنامه ریز مالی و نویسنده اقتصادی، سرمایه گذاری در بورس را برای همگان واجب می داند. جف رز با او موافق است و می گوید: «هرچه سریع تر سرمایه گذاری خود را آغاز کنید». «من کار کردن را از 16 سالگی آغاز کردم، اما در 24 سالگی وارد عرصه سرمایه گذاری در بورس شدم، اگر زودتر این کار را انجام داده بودم احتمالا مقداری سرمایه بیشتری در اختیار می داشتم.»
7- و حالا، حتی بیشتر سرمایه گذاری کنید
هگنا می گوید: «در بازار سرمایه گذاری کنید و با خریدن درآمد، میزان آورده مالی خود را تضمین کنید». «به محض اینکه هزینه های جاری تان را پوشش دادید، بیش تر خرید کنید.»
اگر اکنون سرمایه گذاری خردمندانه ای داشته باشید، درآمد بیشتری را برای خود رقم زده و طبیعتا می توانید مقدار پول بیشتری را برای دوران بازنشستگی خود اندوخته کنید که این کار باعث می شود در دوران بازنشستگی زندگی آسوده تری داشته باشید.
8- روی خودتان سرمایه گذاری کنید
افزون بر ایجاد سرمایه گذاری های مالی، بسیار مهم است که با یادگیری هرچیز مرتبط با اقتصاد فردی، روی خودتان سرمایه گذاری کرده و برنامه ریزی مالی را رقم بزنید که بیشترین کارکرد را برای تان داشته باشد.
مارشا بارنز، مشاور عالی رتبه امور مالی و موسس شرکت Finance Bar می گوید: «هیچ کس جز خودتان به موفقیت مالی شما اهمیت نمی دهد همین امروز یادگیری را شروع کنید.»
نادیده گرفتن امور مالی فردی بسیار آسان است، اما با این کار تنها به خودتان آسیب می زنید. هرچه سریع تر مسائل پولی مالی را فرابگیرید، زودتر می توانید از این دانش و آگاهی برای طرح ریزی اهداف کوتاه مدت و بلندمدت استفاده کنید.
9- به نجوای درونی تان گوش داده و به آن عمل کنید
جی دی راث، موسس وب سایت مالی آهسته ثروتمند شوید، می گوید: «چیزهایی را که در زندگی می خواهید برای خودتان مشخص کنید و سپس مبتنی بر این هدف تصمیم گیری کنید، من به شخصه به محض درک اهداف درازمدتم، تصمیمات مالی را اتخاذ کردم که به من در دستیابی به این اهداف کمک کند.»
وقتی دقیقا بدانید که برای چه منظوری پس انداز می کنید، انگیزه پیدا کرده و روی اهداف خود متمرکز می شوید و حتی با شدت بیشتری کار می کنید.
10- وقت خود را با نگرانی تلف نکنید
جن سینسرو، مشاور موفقیت و نویسنده پرفروش ترین کتاب در فهرست نیویورک تایمز می گوید: «نگذارید که ترس مانع دستیابی به چیزهایی که دوست دارید، بشود.»
او می گوید: « نگرانی در واقع طلب کردن چیزهایی است که نمی خواهید، پس نگرانی در امور مالی را بس کنید و تمام تمرکز خود را به چیزهایی که می خواهید، معطوف کنید.»
11- به خاطر داشته باشید که پول همه چیز نیست
هرچند که داشتن پول برای برطرف کردن نیازهای روزمره و تامین احتیاجات زندگی ضروری است، اما با این حال همه چیزِ زندگی نیست و البته این بدان معنا نیست که نباید به دنبال چیزهایی که لیاقت شان را دارید بروید.
بریتنی کاسترو، متخصص امور مالی می گوید: «پول بیشتری بخواهید و هرچه سریع تر اصول مذاکره را فرا بگیرید، اما به دنبال پول نباشید، چرا پول جام مقدس نیست. از آن لذت ببرید. با پول تان پول سازی کنید، اما همواره به خاطر داشته باشید که پول یک منبع است و هرگز جایگاه و هویت شما را در این جهان تعریف نمی کند.»
12-اجازه ندهید که پول تان معرف شما باشد
دومینیک برادوِی، مشاور عالی رتبه در امور مالی و موسس شرکت مالی Demystified موافق است که پول معرف هویت افراد و موفقیت شان نیست.
او می گوید: «پول را با موفقیت ارتباط ندهید، پول می آید و می رود. روی پس انداز و رشد پول تان تمرکز کنید و هرگز به چیزهای زرق و برق داری که موجب جلب توجه دیگران می شود، نپردازید.»